| |

קציצות דגים ברוטב עגבניות משגע

קציצות דגים ברוטב פיקנטי, מנה עשירה וטעימה לשבת שקל להכין.
בהשראת: כרמית דהאן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
קציצות דגים

קציצות דגים ברוטב עגבניות , מנה עיקרית מרשימה לארוחת השבת ולכל מועד ואירוח!

אין כמעט בית ומשפחה שלא אוכלים דגים בארוחת השבת והחגים, בין אם בתור מנה ראשונה ובין אם בתור מנה עיקרית. אז למה לא לשדרג קצת את המנה ולהכין קציצות דגים עשירות ומפנקות שיכולות לעמוד בפני עצמן בתור מנה עיקרית מובילה.

קבלו מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי שקשה להפסיק לאכול! מנה שמכינים בקלות ולא דורשת הפקה גדולה, אבל מרשימה מאוד להגשה! חובה לטעום ואל תשכחו את החלה!

ספר המתכונים של כרמית דהאן

קציצות דגים ברוטב עגבניות
צילום: כרמית דהאן

למה באמת כדאי לכם: קציצות דגים ברוטב עגבניות

  • קציצות דגים ברוטב חריף שמכינים כשרוצים להרשים את האורחים!
  • מנה כל כך טעימה שמכינים אותה גם כשלא מארחים!
  • מנה עשירה בערכים תזונתיים גבוהים שחובה לצרוך בתפריט השבועי!
  • קציצות דגים ברוטב אדום במתכון קל ופשוט להכנה שכל אחד יכול להכין לבד בבית!

 

שורה תחתונה: חלה רכה וטרייה לשבת יש? סימן שאתם צריכים להכין את המתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קציצות דגים

קציצות דגים ברוטב עגבניות משגע

קציצות דגים ברוטב פיקנטי, מנה עשירה וטעימה לשבת שקל להכין.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית דהאן

המצרכים

  • לקציצות:
  • 700 גרם תערובת דגים טחונים (אפשר נסיכת הנילוס ומושטים)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח (פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף)

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 2 גמבה פרוסות לרצועות
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 6 שיני שום חצויות
  • 3 פרוסות לימון כבוש
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כוס מים
  • מלח (כורכום, כמון, אבקת מרק עוף)

אופן ההכנה

  • נטחן את הדגים עם הבצל, השום, והירק, ואז נעביר לקערה ונוסיף ביצים, פירורי לחם, ותבלינים. נערבב היטב ונניח בצד לחצי שעה של מנוחה
  • נטגן את הקציצות במעט שמן
  • להכנת הרוטב - נערבב את התבלינים ביחד עם השמן
  • בסיר רחב נשים את השמן המתובל ונוסיף אליו את השום, הגמבה, והפלפלים, ומעט כוסברה קצוצה
  • נטגן מספר דקות ונוסיף את המים ונביא לרתיחה
  • נוסיף רסק עגבניות ואת התבלינים, נוסיף את הלימון כבוש וגרגירי החומוס
  • נבשל עשר דקות על אש נמוכה ואז נותנים לרוטב להסמיך מעט, טועמים ומתקנים תיבול
  • נסדר פנימה את הקציצות ונבשל עוד רבע שעה
  • נוסיף את שארית הכוסברה הקצוצה ונוריד מהאש
  • אפשר להוסיף פפריקה חריפה למי שאוהב חריף מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קציצות דגים ברוטב עגבניות
צילום: כרמית דהאן
קציצות דגים
צילום: כרמית דהאן


שאלות נפוצות: קציצות דגים ברוטב עגבניות 

 אפשר לטחון את הדגים במג'ימיקס?
אפשר בהחלט.
בסופרים מוכרים מושט טחון?
לא, קונים פילטים של דג מושט תורידי להם את העור ותטחני לבד בבית במעבד מזון.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור:קציצות דגים ברוטב פיקנטי – כרמית דהאן

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements