לביבות תפוחי אדמה ממולאים בבשר

לביבות תפוחי אדמה ממולאים בשר. מתכון קל להכנה לפסטלים שכמותם עוד לא טעמתם!
מכירים את זה שבקבלת הפנים באירועים הולכים ישר לשולחן הפסטלים ומעמיסים צלחת? אז לביבות כאלה עוד לא יצא לכם לטעום, גם לא באירוע הכי אקסקלוסיבי שהייתם!
את הפסטלים האלה אני אוהבת להכין בכל מצב, יש בהם ערכים תזונתיים גבוהים ויש בהם גם חלבונים, גם פחמימות וגם ירק. ממש ארוחה מלאה בנראות קצת שונה.
המתכון ממש קל להכנה ומקבלים צלחת עשירה לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר שכל המשפחה תזלול! אצלנו אוהבים לטבול אותם בטחינה, אבל אפשר להגיש לצד הפסטלים כל רוטב שמתחשק ואיזה סלט ירוק ויש לכם ארוחה שאפילו באירועים לא תתמצאו.

למה באמת כדאי לכם: לביבות תפוחי אדמה ממולאים בבשר
- מתכון קל מאוד להכנה ובלי הרבה התעסקות יש לכם ארוחה לכל המשפחה!
- הפסטלים מכילים את כל הערכים התזונתיים המומלצים בארוחה!
- כל כך טעימים שתחפשו תירוץ להכין אותם שוב ושוב!
- פסטלים מיוחדים שאפילו באולמות אירועים לא תמצאו!
שורה תחתונה: כשבא לתבל את השגרה במנה קצת אחרת וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול, מכינים את המתכון הזה!
אז איך מכינים?

המצרכים
למילוי:
- מעט שמן
- 2 בצלים קצוצים
- 1 ק״ג בשר טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוקה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
לפסטלים:
- 9 תפוחי אדמה (עם קליפה)
- 1/2 חבילת פטרוזיליה (קצוצה דק)
- 1/2 חבילת כוסברה (קצוצה דק)
- מיץ סחוט מחצי לימון
- 5 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם לבנים
- 1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
- 3 כפות קורנפלור (טיפ חשוב מאוד - זה מבטיח שהפסטלים לא יידבקו לידיים - תודות לשף Moti Shokron)
בפסח: להחליף את שני סוגי הפירורים בפירורים כשרים לפסח (מקמח מצה או אחר).
אופן ההכנה
- הכנת המילוי: מטגנים במעט שמן את הבצלים עד שמזהבים. מוסיפים בשר הטחון, חצי חבילת פטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק. מתבלים עם מלח, פלפל שחור, וכורכום. מטגנים ומפוררים את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים. מניחים בצד כדי לתת למילוי להתקרר באופן מלא.
- הכנת הפסטלים: מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת. מקררים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מיץ לימון. מוסיפים את הביצים ואת פירורי הלחם משני הסוגים, בסוף להוסיף 3 כפות קורנפלור ומתבלים עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, ורבע כפית כורכום.
- מערבבים היטב את כל העיסה עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר במשך כ- 20 דקות כדי לספוג את החומרים.
- עם ידיים רטובות, יוצרים כדור מהעיס, ממלאים במילוי וסוגרים ולאחר מכן משטחים מעט. מטגנים בשמן בגובה 2-3 ס״מ

רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
האם אפשר להקפיא?
היי נטע,
אכן כן, בהצלחה!
מתכון מעולה!
היי רוני,
איזה כיף, שמחים שנהנית מהמתכון 🙂
חג שמח ושבת שלום!
מזכיר את ה "קובה בטטה" העירקית. במקום כורכום במלית להוסיף בהרט לקובה צנוברים וצימוקים. את תפוחי האדמה לא לבשל אלא לרכך בסיר אטום במיקרו גל . בפולסים של 5 דקות בכל פעם. יוצא פירה תפוח אדמה יבש לא ספוג במים. הדבר מונע ספיחת שמן בטיגון. לפירה אני מוסיפה מעט קמח רגיל או קורנפלור לגרסה נטולת הגלוטן. ללא ביצים בכלל. אחרי הכנת כל הקובות טובלים בביצה וישר לטיגון במחבצ בשמן חצי עמוק. בתיאבון
היי נעמה,
תודה רבה ששיתפת אותנו!
מעולה
היי רונית,
שמחים מאוד שאהבת את הפסטלים 🙂
אפשר לשים בתנור?
היי,
אפשר בהחלט – לחמם תנור ל-200 מעלות, לשמן את הפסטלים, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות עד שהם משחימים.
בהצלחה 🙂
האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן
תודה רבה על כל המתכונים
היי חנה,
בוודאי. את יכולה לרסס עם שמן ולאפות ב-220 מעלות למשך חצי שעה או עד שהפסטלים משחימים.
בהצלחה 🙂
איך ניתן חהכין ללא גלואן
היי מרב,
בקלי קלות, כל מה שאת צריכה לעשות זה להמיר את פירורי הלחם הרגילים במתכון לפירורי לחם ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
אפשר לשים בתנור במקום לטגן?
היי,
אפשר בהחלט, על 200 מעלות ולשמן אותם לפני.
בהצלחה 🙂
נראה טוב!
על המילוי בשר שמים עוד קצת עיסה או סוגרים לכדור עם העיסה הקיימת ?
היי שירה,
סוגרים עם העיסה הקיימת.
בהצלחה 🙂
זה קובה פטיטה של העיראקים…
היי,
תודה רבה על השיתוף!
יצא מעולה, הילדים טרפו…תודה רבה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אפשר שוב הסבר על מספר 4? איך ממלאים.
ובנוסף,פירורי לחם לבנים זה חובה?
היי יצהר,
אחרי שמכינים כדור, לוחצים עם האצבע במרכז וממלאים. לאחר מכן סוגרים היטב.
אין חובה להשתמש בפירורי לחם לבנים.
בהצלחה!