עוגת שיש שוקולית במרקם חלומי
עוגת שיש מעלפת בסגנון עוגת שיש שוקולד, אבל עם שוקולית. עוגת השיש המפנקת של סבתא יכולה להיות עכשיו אצלכם במטבח!
מחפשים לפנק את עצמכם בעוגה טעימה בלי טיפת מאמץ? אז העוגה הזו היא בול בשבילכם! קבלו מתכון עוגת שיש של סבתא , עם מרקם אוורירי, טעם עשיר ומראה מרהיב.
מתכון עוגת שיש שוקולד שכיף לנשנש בין ארוחות, לצד משקה חם או קר וגם בתור קינוח. למעשה, היא כל כך קלה להכנה וטעימה שיש לנו הרגשה שתכינו אותה שוב ושוב!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש
- מתכון כל כך קל שאפשר להכין מתי שרוצים, גם כשאין זמן!
- ניתן להוסיף סוכר או להפחית – לפי הטעם והיא תמיד טעימה!
- עוגה פרווה שאפשר להגיש לצד הקפה לאחר ארוחה בשרית!
- כל כך טעימה שיהיה לכם קשה להתרחק ממנה לזמן רב!
שורה תחתונה: אי אפשר לוותר על עוגה טעימה, שמכינים בכלום מאמץ ועונה על כל צורך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
עוגת שיש שוקולית במרקם חלומי
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה שוקולית
- 1 כף גדושה קקאו
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
- נעביר לכלי את החלבונים המוקצפים ונכניס לקערת המיקסר את החלמונים ואת יתרת הסוכר עד שמקבלים תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים את השמן בזרם דק ואז את מיץ התפוזים והוניל. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה ואז מוסיפים מעט מקצף החלבונים ומערבבים מעט.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את תערובת החלבונים.
- משמנים תבנית ושופכים חצי ובחצי השני לנפות את הקקאו והשוקולית לשפוך על העיסה הלבנה
- עוברים עם הלקקן בצורת בחישת שמיניות עד לייצור מרקם מעורב.
- אופים בתנור בתכנית עליון תחתון, שחומם ל-170 מעלות למשך שעה בערך.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
הבמה כולה שלכם:
"מקווה שישאר משהו לשבת!!"
ליזט יחיאל
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
מקור: עוגת שיש – ליזט יחיאל
כמה זמן נדרש להקציף את החלבונים והסוכר
וכמה זמן להקציף את החלמונים עם הסוכר ?
אני מקציפה על מהירות על המהירות הכי גבוהה
היי אורי,
מקציפים כ-5 דקות או עד שנוצר קצף עמיד. מהירות הכי גבוהה זה טוב מאוד.
בהצלחה 🙂
באיזו תבנית משתמשים ? גודל?
תבנית אנג'ל עם 3 רגליים גודל 24
כוס חד פעמית, ישנם כצה גדלים. לאיזה מביניהם? כמה מ"מ?
חד פעמית חמה 200 מ"ל. בהצלחה!
מושלמת בדיוק כמו בתמונה של המתכון….
הכי טובה שהכנתי…
תודה רבה ובשמחות אצל כולנו…
שבת שלום
גמר חתימה טובה ושנה טובה,
בן פורת יוסף בן פורת על העין יצא עוגה מדהימה,גם במראה וגם בטעם,רכה ,גבוה,
עשיתי אותה לסעודה מפסקת לצאת כיפור נגמרה מהר.
תודה רבה על שיתוף המתכון בצורה מדויקת
יישר כח
היי בתיה,
שמחים מאוד שאהבת, ואת מוזמנת לשתף אותנו בתמונות בקבוצה 🙂
גמר חתימה טובה ושנה טובה לך ולמשפחתך!