עוגת תפוחים במחבת
עוגת תפוחים קלה להכנה במחבת ב־10 דקות! עוגה משגעת עם טעם ממכר שמכינים ב־10 דקות וזוללים ב־5 דקות!
מי קבע כי עוגת תפוחים מושלמת צריכה להיות אפויה בתנור ולקחת הרבה זמן הכנה?! קבלו מתכון לעוגת תפוחים ממכרת בטירוף שמכינים ב־10 דקות במחבת! ממש מסוג העוגות שמכינים ברגע שרוצים ולא צריך להתארגן מראש.
המתכון הזה מככב אצלנו בבית במשך שנים, אבל לקראת ראש השנה אני מכינה אותו יותר כי יש משהו באוויר, בצירוף ארומת עוגת תפוחים שיוצר אווירה חגיגית ושמחה בבית. העוגה סופר קלה להכנה ויוצאת כל כך טעימה שאף אחד לא מוותר על החלק שלו ואפילו לא על ביס! חובה לטעום!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים קלה
- מתכון לעוגת תפוחים בהכנה סופר קלה ולוקחת 10 דקות עבודה!
- משרה אווירה חגיגית בבית ומוסיפה שמחה בתקופת החגים בייחוד!
- עוגת תפוחים שתמיד נגמרת – כל כך טעימה שכיף לאכול אותה בכל רגע שמתחשק עם ובלי קפה!
- עוגה מיוחדת ומפנקת שכל הילדים תמיד ישמחו לאכול!
שורה תחתונה: חשבתם שאתם מכירים הכול? תחשבו שוב! מתכון מפתיע לעוגה מטריפה שמכינים ברגע!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- 2 תפוח עץ
- 2 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 1 כפית אחת וניל
- ½ חבילת חמאה (50 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 5 כפות קמח
אופן ההכנה
- נחתוך תפוחי עץ לחתיכות דקות בגודל בינוני.
- נשים על מחבת משומן, נוסיף 1 כף סוכר.
- נערבב על האש 2-3 דקות ונוריד מהגז.
בלילה:
- נערבב את הביצים, ארבע כפות סוכר, וניל, נוסיף חמאה מומסת (לא חמה), אבקת אפיה ובסוף את חמש כפות הקמח.
- את הבלילה נשפוך על התפוחים, ניישר, נכסה ונשאיר על אש נמוכה מאוד.(זה מוכן בעוד כמה דקות).
- כשתחתית העוגה מזהיבה נהפוך את העוגה בזהירות לצד שני ונבשל על להזהבת התחתית.
- לאחר כמה דקות על המחבת עוגת תפוחי העץ שלנו מוכנה, נכבה את הגז ונהפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.
- נבזוק אבקת סוכר ונגיש את העוגה לאחר צינון קל.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים קלה
אצלי התפוחים לא הכי אהובים, יש אפשרות להחליף בפרי אחר? או במיץ של פרי אחר כמו תפוז למשל? כן, אפשר להחליף, אפשר גם אפרסקים. |
אם אשים מיץ תפוזים מה הכמות? מיץ לא הייתי ממליצה, חייב פרי. |
קמח רגיל או אוסם? אני שמה לפעמים רגיל ולפעמים תופח. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
איזה כיף! החג הכי מתוק של השנה מתקרב – הכנות כבר התחלתם?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים קלה גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לראש השנה מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Tami Gogo Gugunava
שיחוק של עוגה יאמי
תודה רבה רבה
מעולה, שמחים מאוד שנהנית ממנה!
איזה תחליף קמח גם לצליאקים?
אפשר קורנפלור?
היי ורד,
יש קמחים ללא גלוטן כל מותגים שונים, ואפשר גם להשתמש בקמח שקדים או קמח שיבולת שועל (על כל כוס להוסיף כפית אבקת אפייה).
בהצלחה 🙂
מאוד מעניין. אשמח לדעת מה קוטר המחבת? האם אפשר להמיר חמאה בשמן? ואיך שמים שקית אבקת אפיה על 5 כפות קמח? כמדומני שעשר גרם זה כף שטוחה מאוד…
היי ענת,
קוטר המחבת הוא בסביבות 27 ס"מ.
אפשר להמיר לשמן, רק להוריד 1/3 מהכמות שמופיע במתכון.
לגבי אבקת האפייה – אנו ממליצים לעקוב אחר המצרכים של המתכון.
בהצלחה 🙂
אני מכינה את העוגה במחבת בעיקר בקיץ כשאני רוצה עוגה רק לשבת. אני מכינה אותה עם שזיפים היא יוצאת ממש טעימה.
היי חיה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
איך הופכים טותה
לאחר כמה דקות על המחבת עוגת תפוחי העץ שלנו מוכנה, נכבה את הגז ונהפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.
כמה זמן לבשל את עוגת התפוחים במחבת
ואיזה גודל מחבת
היי שרה,
5 דקות מכל צד במחבת גדולה זה מספיק, או עד שמשחים.
בהצלחה 🙂