סלט עלים בליווי פרי ורוטב ויניגרט
בעונת התותים שמתחילה ממש תיכף אחרי החגים – נצלו את הפירות היפים, האדומים והבשרניים האלה כל עוד הם פה… אבל לגמרי אפשר להכין את יצירת המופת הזאת של סלט עלים וחמוציות מושלם עם כל פרי אחר שתרצו, בהתאם לעונה – פירות יער, אגסים ומה לא…
כי החלק המגניב ביותר בכל הסיפור המיוחד הזה, הוא בכלל ה- רוטב לסלט עלים המטריף שלו, שיציף אתכם בריח הדרים רענן ומשכר של תפוזים טריים וסחוטים, בלסמי ארומטי ודבש מתקתק.
עם שפע עלים ירוקים מלאי עסיס, אגוזי קשיו לקראנצ'יות מושלמת ומראה יפהפה וצבעוני – הסלט הזה יהפוך כל ארוחה חלבית לחגיגית, עשירה ומרשימה במיוחד
למה באמת כדאי לכם: סלט עלים
- סלט עלים ירוקים עם רוטב הורס שאפשר בקלות לתבל בו גם סלטים נוספים
- רוטב מטריף שיציף את הבית בריח הדרים רענן ומשכר, בלסמי ארומטי ודבש מתקתק
- שפע עלים ירוקים מלאי עסיס, אגוזי קשיו לקראנצ'יות מושלמת ומראה יפהפה וצבעוני
שורה תחתונה: מראה יפהפה וצבעוני שיהפוך כל ארוחה חלבית לחגיגית, עשירה ומרשימה במיוחד
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים סלט עלים? הקליקו לסרטון מלא:
View this post on Instagram
סלט עלים בליווי פרי ורוטב ויניגרט
המצרכים
לסלט:
- כל סוג עלים שאוהבים: חופן עלי חסה סלנובה, חופן עלי בייבי, חופן עלי חסה לאליק (אפשר גם עלי תרד, עלי רוקט, חסה וכו')
- בצל סגול (חתוך לטבעות)
- 5-7 תותים שטופים וחתוכים (או כל פרי אחר בעונה)
- חופן קשיו ממולח או מסוכר
לרוטב ויניגרט הדרים:
- 4 כפות שמן זית
- 1 תפוז סחוט (אפשר להוסיף גם את הגרידה)
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף שטוחה של חרדל דיז׳ון עם גרגירים
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- מערבבים את כל הירקות, משקשים היטב בצנצנת או בכלי אטום את חומרי הרוטב ושופכים מעל הסלט
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו סלט טעים ומרענן שמוסיף שלמות מענגת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חיה ללונק
מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933