Go Back
פיצה ביתית

בצק פיצה ביתית מושלם כמו בטאבון

הילד רעב? הנה מתכון לבצק פיצה ביתית מושלם שדורש דיוק, אבל יחזיר לכם בטעם פריך ורך בטירוף שיזכיר לכם פיצות איטלקיות מעולות שיצאו הרגע מטאבון מקצועי!
ציון 4.15 על ידי 27 דירוגים
באדיבות: אלון אליהו

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½2 כוסות מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½1 כפות מלח (30 גרם)
  • 1 כף סוכר (20 גרם)
  • 5 גרם שמרים טריים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר יוצקים את כל המים ומוסיפים כ-200 גרם קמח. לשים ביחד עם המים והקמח לשתי דקות ואח"כ מוסיפים את השמן, הסוכר והשמרים ולשים עוד דקה במהירות בינונית.
  • מוסיפים את שאר הקמח בהדרגה תוך כדי עבודה ולשים לבצק אחיד כשהמיקסר רועד כי הוא עובד קשה ?.
  • מוציאים את כדור הבצק על משטח עבודה ואת כל מה שנשאר בקערת המיקסר לשים ביד כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
  • מחזירים את הבצק לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ולשים עד שהמלח נכנס טוב טוב לבצק.
  • עכשיו הגיע תהליך ההתפחה שהוא קצת ארוך, אבל שווה את ההמתנה - מכסים את הבצק בקערה עם ניילון נצמד, מתפיחים שעה בחוץ בטמפרטורת החדר ואז מכניסים את הבצק לישון במקרר 16 שעות. זה שלב ההתפחה הראשונה,
  • לאחר 16 שעות הבצק מכפיל את נפחו, מוציאים אותו מהקערה, לשים בעדינות כדי להוציא את האוויר שנוצר בזמן ההתפחה,
  • מחלקים לכדורים במשק של 200-250 גרם כל אחד, ומסדרים בקופסה (רצוי קופסת התפחה). נותנים לכדורים לתפוח עוד 4 שעות עד להכפלת הנפח והם מוכנים לאפייה
  • רצוי לחמם את התנור שעה לפני האפייה, ואם יש משטח אפיה מפלדה או אבן אפיה זה נהדר, כי היא צוברת חום.
  • כך או כך, מקרבים את משטח האפייה לגובה שהכי קרוב לגופי החימום בתנור, מכוונים על מצב גריל 250 עד 280 מעלות ומכניסים את הפיצה בעזרת כף פיצה. עומדים לשמור על הפיצה ובתוך חמש דקות הפיצה מוכנה בזכות החום הרב בתנור שמדמה טאבון

הערות וטיפים

  • אפשר להקפיא את הבצק אחרי תפיחה, אבל חשוב להקפיד שכשמוצאים מהמקפיא לתת שוב התפחה אחרי שהבצק יפשיר לגמרי
  • אם רוצים לאפות במועד אחר תמיד אפשר להכניס את כדורי הבצק למקרר עד שלושה ימים, אבל לזכור שלפני האפייה כדאי לתת להם 4 שעות התפחה בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.