סלט בטטה צ'יפס קריספי וממכר
כולנו מכירים סלטים, חלקם רגילים, חלקם פשוטים או עשירים, אבל יש אחד ומיוחד שתמיד עולה על כולםםם – והיום תכינו אותו בכלום זמן ותיהנו מעונג טעמים מושלם!
אז קבלו אותו – ה-מתכון ה-מושלם של סלט בטטה צ'יפס בהכנה ביתית, עשיר במגוון ירקות עסיסיים, קוביות בטטה אפויות, גבינה בולגרית מעל, רוטב מתקתק הורססס ו……
שבבי בטטה מטוגנים קריספיים וממכרים שעושים את כל ההבדל בין "עוד" סלט ל-הסלט, שאין טעים ממנו, אין יפהפה ומרשים ממנו, ואין קל להכנה כמוהו
למה באמת כדאי לכם: סלט בטטה
- עשיר בירקות עסיסיים, קוביות בטטה אפויות, גבינה בולגרית, רוטב הורסס ושבבי בטטה קריספיים וממכרים
- אחד ומיוחד שתמיד עולה על כולםםם
שורה תחתונה: ההבדל בין "עוד" סלט ל-הסלט
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים סלט בטטה?
סלט בטטה צ'יפס קריספי וממכר
המצרכים
- 1 בטטה גדולה
- 1 בצל סגול
- 1 חופן עלי חסה חתוכים גס
- 1 מלפפון ירוק
- עגבניות שרי כמה שאוהבים
- מעט כרוב סגול חתוך דק
- 2 כפיות קורנפלור
- כוס שמן לטיגון
- שמן זית
- מלח
- פלפל
- גבינה בולגרית קלאסית 5%
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- כף דבש
- כפית חרדל
- כף מיץ לימון
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- קולפים את הבטטה ושוטפים, וממשיכים לגלף עם הקולפן את הרצועות של הבטטה לצ'יפס. מהבטטה שנשארה חותכים קוביות ואופים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל בחום של 180 מעלות עד שהיא אפויה וזהובה.
- מכינים את הסלט - חותכים ירקות ומעבירים לקערה. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד. כשהבטטה האפויה מעט התקררה מעבירים גם אותה לקערת הסלט.
- לפני ההגשה מכינים את הצ'יפס בטטה - מערבבים את הרצועות בקערה עם הקורנפלור כך שכל הבטטה תהיה מצופה בו ומעבירים לטיגון עד שהצ'יפס הופך קריספי.
- מוציאים ומקררים על נייר סופג. מניחים מעל הסלט, מגרדים מעל בולגרית ויוצקים את הרוטב
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כמו סלט טעים ומרענן שמוסיף שלמות מענגת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חיה ללונק
מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933