מתכון לעוגת שמרים בקלי קלות (סרטון)
מתכון לעוגת שמרים שמכינים בקלות ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה! עוגה מטריפה, במרקם משגע וטעם חלומי ועשיר בשוקולד!
אין יותר כיף מעוגת שמרים מטריפה שעמוסה בשוקולד איכותי! עוגת שמרים שוקולד היא עוגה שאף אחד לא יכול להישאר אדיש אליה ולא משנה כמה עוגות מיוחדות תגישו ליד – היא תמיד תהיה מקום ראשון!
מתכון שמכינים בשיא הקלות ומקבלים עוגת שמרים שוקולד הכי מפנקת שיש! עוגה טעימה כזו לא מצאו אפילו במאפיות, כי שם, לא מכינים באהבה כמו שמכינים עוגה כזו בבית. שימו לב – התיאבון לעוגה מתחיל עם ריח האפייה שלה!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגת שמרים
- השבת לא שבת אמיתית בלי עוגת שמרים שוקולד!
- עוגה שמכינים בשיא הקלות ויש גם סרטון כדי שיהיה נוח!
- הכי טעימה ומפנקת שיש כדי לשמור על האווירה החגיגית גם לאחר החג!
- מושלמת להגשה בכל עת והכי טעימה לצד הקפה של הבוקר!
שורה תחתונה: אם נתקלתם במתכון הזה, זה סימן משמים שאתם צריכים להכין אותו לשבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- 200 גרם מרגרינה (נטורינה)
- 1 כוס מים רותחים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים מהברז
- ¾ כוס סוכר
- 1 קילו קמח
- 1 כף תמצית וניל
- שוקולד נוטלה
- אגוזי מלך
- לסירופ:
- ¾ כוס סוכר
- ¾ כוס מים
- מעט מיץ מלימון
אופן ההכנה
- שמים בצלחת את נטורינה ומכניסים למיקרו ל-30 שניות.
- לקערת המיקסר מוסיפים את השמרים, כוס מים, קילו קמח, סוכר, תמצית וניל, ואת הנטורינה הנמסה שערבבנו עם כוס מים רותחים ושני חלמונים.
- מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- שמים את הבצק לתפיחה ומעליו שקית ניילון עם מגבת יבשה.
- לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מרדדים ופותחים לעלה.
- מורחים שוקולד נוטלה בנדיבות, ואז מגלגלים ושמים בצד.
- מרדדים עוד עלה ומורחים נוטלה, ואז מניחים מעל החלק הראשון וקולעים כמו בסרטון. מסדרים בתבנית.
- בינתיים מכינים את הסירופ - בסיר שמים ¾ כוס סוכר, ¾ כוס מים, ומעט מיץ מלימון שסוחטים. מבשלים על האש למשך 10-15 דקות.
- מורחים את העוגות בביצה, ואז מכניסים לאפייה בטורבו בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20-30 דקות בערך.
- מורחים בסירופ סוכר מעל.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לעוגת שמרים
אפשר חלב במקום המים מהברז? אפשר בהחלט. |
אפשר עם שמן במקום מרגרינה? אפשר כוס שמן אבל עדיף נטורינה כי היא בלי טרנס משמן קוקוס. |
הבמה כולה שלכם:
מתכון לעוגת שמרים
"הכנתי וכל המשפחה אהבה, מתכון מעולה!"
מיכל בנדר
"יצא טוב וטעים מאוד!"
ברוריה לוי
"מתכון מנצח וטעים"
סילביה סבאח
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: עוגת שמרים – שרה בן ניסן.
מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה בפייסבוק.
יצא לי כמו בתמונה , מתכון מושלם.
היי אבלין,
מעולה, שמחים מאוד שיצאה ככה 🙂
מוזמנת להצטרף אלינו לקבוצת הוואטסאפ!
האם אפשר להכין עם חמאה במקום?
היי שולי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה מעולה! מעולה! מעולה!
אני ממלאה על 2 שוקולד מריר, 1 שוקולד חלב, שמנת מתוקה, רבע חמאה, למיקרו ושופכת פנימה שקדים טחונים.
למקרר עד שהבצק מוכן.
מילוי שני:
חמאה מומסת הרבה
סוכר לבן
קינמון
אגוזי מלק קצוצים גס
שלמות!
תודה על השיתוף רינת איזה כיף לשמוע שאהבת! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
על עוגת השמרים ,חסרים לי כמה פרטים , למשל ,כמה נטורינה ,מתי לשים הסירופ ,מתי לשים האגוזים ,
היי משה, מצורף אופן הכנה מפורט וסרטון הכנה מלא, אתה מוזמן לצפות עד הסוף. בהצלחה!
תבורכי מעולה
שמחים שאהבת רון, תמיד תענוג לשמוע! אתה מוזמן לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן לשתף תמונה איך יצא גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/