קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות

קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, מפרום טריפוליטאי אורגינל וטעים – הכי להיט ברשת!
קציצות מפרום אילנית בניזרי ללא תפוחי אדמה, לא התחשק לה להוסיף תפוחי אדמה יום אחד והיא החליטה להכין בלי. המפרום יצא משגע, ממש קציצות ברוטב, אבל מתובלות כרואי למפרום אורגינל וטעימות ברמות בלתי מוסברות!
מתכון קל מאוד להכנה של קציצות מפרום שאפשר להכין גם ללא הרוטב והן יוצאות משגעות! מאז הפעם הראשונה שהכנתי למשפחה, הם ממש דורשים שאכין להם את הקציצות בכל שבוע, והן כל כך טעימות שאני לא באמת מתנגדת.

למה באמת כדאי לכם: קציצות מפרום
- מתכון למפרום בנוסח טוניסאי אסלי!
- כל כך טעימות שהן יכנסו לתפריט השבועי שלכם באופן קבוע!
- מפרום מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית בלי בעיה!
- ניתן להכין ברוטב או מטוגנות והן יוצאות מושלמות בכל מצב!
שורה תחתונה: שוברים שגרה ומגלים גרסה חדשה לקציצות שכל המשפחה תתמכר אליהן!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות
המצרכים
קציצה:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 בצל (מגורד)
- 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
- 1 גבעול סלרי (קצוץ דק דק)
- עלי סלרי (קצוצים - לפי הטעם)
- 2 כפות שמן
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח (קורט)
- 1 כפית בהרט מרוקאי/ראס אל חנות
- ½ כפית תבלין למפרום (למי שיש)
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפות סודה (מוגזת מבקבוק לשתייה)
- 1/2 כוס קמח מנופה (לטבילת הקציצות לאחר הכנתם )
בלילת ביצה:
- 1 ביצה (טרופה)
- מלח (מעט )
- 1 כפית רסק עגבניות
- 3 כפות מים
רוטב:
- 3 שיני שום (כתושות)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 עגבניות (מגורדות)
- 5 ענפי סלרי (ללא הגבעול)
- 1 כפית בהרט
- קינמון (לפי הטעם)
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
- 2 כוסות מים
- 1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
הכנת הקציצה:
- לערבב היטב את מרכיבי הקציצה ולהכניס למקרר לשעה.
- להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.
- מכינים צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו 3 כפות מים, לטרוף את הכל ביחד.
- לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד. לטבול בקמח ואז בבלילת הביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב ושטוח, לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתושות לטיגון קצר, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות. לטגן קלות,
- להוסיף את העגבניות המגורדות, ענפי סלרי ללא הגבעול, בהרט ,מעט קינמון, פלפל שחור גרוס, מלח ו-2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
- לערבב היטב ולהוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע, לנענע את הסיר, לבשל חצי שעה להבה בינונית.
- להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
- ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.
שאלות נפוצות: קציצות מפרום ללא תפו"א
סוכר לחמיצות לא צריך? יש קינמון בתבלון אז לא צריך. |
מה זה בהרט טוניסאי? איך אני יודעת להבחין? את מבקשת בחנות תבלינים תבלין למפרום. |
מה אפשר לשים במקום הראס אל חנות ,לא אוהבת את הטעם? ואם אין לי בהרט טריפוליטאי? תבלין לקציצות רגיל. |
אפשר לאכול בלי הרוטב? כן עם טיגון על להבה בינונית. |
הרוטב גם למפרום רגיל? הרוטב זהה כן. |
הבמה כולה שלכם:

"עם רוטב!"
אביבית שוקרון

"מושלם אילנית תודה מממשששש טעים!"
לירון בן חיים


רק עוד דבר אחד אחרון!
בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה, אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד ארוחות צהריים שוברות שגרה ומפנקות מחכות באתר,
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!
האם ניתן לוותר על הסודה? מה תורם?
היי חווה,
הסודה תורמת לאווריריות של הקציצות.
בהצלחה!
אפשר להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון ?
היי מזל,
אכן כן, בהצלחה!
ווואווו הקציצות טעימות בטירוף. הסיר נגמר באותו היום
היי אביבה,
כן, קציצות ממש מוצלחות ואנחנו שמחים מאוד שנהניתם מהן 🙂
אחד המתכונים הנדירים!
היי מאשה,
איזה כיף, שמחים מאוד שנהנית מהקציצות המעלפות האלה 🙂
אמאללללללללההההההההההה איזה טעים יצא לי ❤️
שבת שלום ותודה רבה
היי מורן,
שמחים מאוד שיצא כל כך טוב 🙂
שבוע טוב!
קציצות ככל שיהיו מהממות הן עדיין קציצות.
קציצות בתבשיל. וזה מתכון נהדר , אבל זה לא מפרום טריפוליטאי!! הארומה המיוחדת שנותן תפוח האדמה לא מתקיימת בקציצות. למה להוריד למפרום הנפלא?!? קשה אמנם לביצוע אך הוא מיוחד במינו הרבה בזכות תפוח האדמה המטוגן עליו ויתרת.
היי שושי,
זה מתכון לקציצות מפרום בלבד למי שמעדיף בלי מטעמים שונים, אבל כמובן שתמיד אפשר להוסיף תפו"א 🙂
נהדר❤❤
היי טלילה,
שמחים מאוד שנהנית 🙂
מה זה ענפי סלרי ללא הגבעול?
היי אמיר,
הכוונה לחלק הקשה והבהיר יותר של הסלרי, ללא העלים.
בהצלחה 🙂