Go Back
מפרום מתכון

קציצות מפרום ללא תפו"א משגעות

קציצות מפרום ללא תפוחי אדמה, בנוסח טוניסאי אורגינל, קלות להכנה וממכרות!
ציון 4.38 על ידי 87 דירוגים

המצרכים

קציצה:

  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 גבעול סלרי (קצוץ דק דק)
  • עלי סלרי (קצוצים - לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית בהרט מרוקאי/ראס אל חנות
  • ½ כפית תבלין למפרום (למי שיש)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפות סודה (מוגזת מבקבוק לשתייה)
  • 1/2 כוס קמח מנופה (לטבילת הקציצות לאחר הכנתם )

בלילת ביצה:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • מלח (מעט )
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 3 כפות מים

רוטב:

  • 3 שיני שום (כתושות)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות (מגורדות)
  • 5 ענפי סלרי (ללא הגבעול)
  • 1 כפית בהרט
  • קינמון (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

הכנת הקציצה:

  • לערבב היטב את מרכיבי הקציצה ולהכניס למקרר לשעה.
  • להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה.
  • מכינים צלחת עם ביצה טרופה ,מעט מלח ,כפית רסק עגבניות ו 3 כפות מים, לטרוף את הכל ביחד.
  • לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
  • לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד. לטבול בקמח ואז בבלילת הביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב ושטוח, לטגן בצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתושות לטיגון קצר, פפריקה מתוקה, רסק עגבניות. לטגן קלות,
  • להוסיף את העגבניות המגורדות, ענפי סלרי ללא הגבעול, בהרט ,מעט קינמון, פלפל שחור גרוס, מלח ו-2 כוסות מים רותחים עם אבקת מרק עוף.
  • לערבב היטב ולהוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע, לנענע את הסיר, לבשל חצי שעה להבה בינונית.
  • להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
  • ניתן לעטר בכוסברה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.