עוגיות מגולגלות (+סוד מנצח לחיתוך קל)
למרות שהמתכון המהמם הזה אולטימטיבי לשבירת צום, והרי יום כיפור מתקרב… אין באמת סיבה לא להכין אותו גם בכל יום בשבוע, ובטח כשרוצים שבת חגיגית, טעימה ומתוקה במיוחד!
כי מה יותר מפנק ומתוק מאשר עוגיות מגולגלות פרווה פריכות ובריאות מופלאות מקמח כוסמין בטעם נימוח ורך, מילוי עשיר של כל מה שאוהבים, וציפוי בצקי פריך וממכר שעשוי רק מחומרים טובים?
השילוב הנהדר הזה של קוקוס, תפוזים, וקינמון, עם מילוי לבחירתכם – אגוזים, תמרים או שיבוץ שובב של שוקולד מריר – ימלא לכם את צנצנת העוגיות השבועית בעשרות מגולגלות יפות שרק מחכות שתצמידו להן כוס משקה חם…
למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות
- אולטימטיביות לפתיחת ושבירת צום, מעולות לכל השבוע
- להתגלגל מעונג, להתמכר לטעם, ליהנות מכל פירור
- חומרים סופר איכותיים ובריאים לביס מתוק וחלומי
שורה תחתונה: מילוי עשיר ומתוק, ציפוי בצקי ממכר – אי אפשר לבקש יותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגיות מגולגלות
עוגיות מגולגלות (+סוד מנצח לחיתוך קל)
המצרכים
- 250 מ"ל קרם קוקוס (ארוי די צבע חום)
- ⅓ כוס שמן קוקוס
- 2 כפות מיץ תפוזים
- ⅓ כוס סוכר קוקוס
- קורט מלח
- ½3 כוסות קמח כוסמין (השתמשתי ב70% מלא של ניצת הדובדבן.)
- 1 כפית אבקת אפייה
- מילוי כרצונכם - שברי אגוזים / קוקוס / פצפוצי שוקולד / ממרח תמרים, קינמון ואגוזי מלך גרוסים, ממרח צ׳ופלה לילדים ופצפוצי שוקולד מריר
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- בקערה לטרוף היטב לאיחוד קרם קוקוס, שמן קוקוס, מיץ תפוזים, סוכר קוקוס וקורט מלח
- להוסיף קמח כוסמין ואבקת אפייה. את הקמח להוסיף בהדרגה - בהתחלה לבחוש עם המטרפה, ובחצי כוס הקמח האחרונה לעבור ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק במרקם נוח ומעט דביק.
- להעביר את הבצק לקירור לחצי שעה - שלב חשוב בכדי ששמן הקוקוס יתמצק והבצק יהיה נוח לעבודה.
- כעבור חצי שעה להוציא את הבצק מהמקרר ולחלק ל-4 רבעים. לפתוח כל רבע למלבן, רצוי ליישר את הקצוות בסכין למלבן ישר כך שתצא רולדה יפה.
- למרוח בנדיבות מילוי כרצונכם, לגלגל בעזרת נייר אפייה לרולדה מהודקת ולהעביר עם הנייר למקפיא לחצי שעה (זה הסוד לעוגיות יפות שנחתכות בקלות ולא נשברות).
- כעבור חצי שעה להוציא את הרולדות המגולגלות מהמקפיא ולחתוך לעוגיות בעובי הרצוי, לחרוץ עם הסכין כמעט עד הסוף.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 170 מעלות כ-20 דקות. להמתין לקירור מלא ולפזר אבקת סוכר. לשמור בקופסא אטומה עד שבוע.
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
- עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!