כבד עוף צלוי בדבש ובלסמי משגע
כבד עוף עם בצל ברוטב מפנק שמוסיף מתיקות לארוחה ומשאיר חיוך לכל הערב! כבדים עם בצל עשירים במיוחד, רכים וטעימים שיהיו למנה המדוברת של הערב!
כבד עוף במחבת הוא אחד המאכלים הבריאים שיש מאחר שהוא מכיל ברזל ואין הרבה מאכלים כאלה שאפשר לומר זאת עליהם. בתור מי שאוהבת כבד עוף במחבת, אני תמיד עושה כבד עם בצל כי ברור שזו צורת הבישול הכי טעימה שלו!
אז כדי להקפיד על ארוחה מזינה בחג אני מכינה כבדים עם בצל, אבל בגרסה מעט שונה. כבד עוף ברוטב דבש ובלסמי שנותן טוויסט בעלילה ומשדרג את הטעם בכמה רמות. כי בארוחה חגיגית כל מנה צריכה להיות חגיגית והכי מפנק שיש!
למה באמת כדאי לכם: כבד עוף
- מאחר שהמתכון קל מאוד להכנה הוא נהדר להכנה במקביל למנות נוספות!
- מנה עם ערכים תזונתיים גבוהים ועשירה בברזל!
- כבד עוף ברוטב כל כך טעים שהוא יהיה למנה הכי גורפת מחמאות בארוחה!
- טעים ומושלם להגשה לצד כל תוספת חמה או קרה!
שורה תחתונה: זו מנה שמראה לאורחים את גודל האהבה שלנו אליהם ואין הזדמנות טובה לכך מהחגים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 3 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- 2 בצלים גדולים
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף שטוחה דבש (לא לדאוג הוא לא ממתיק .הוא רק יקרמל את הבצל והכבד בצורה מושלמת)
- מעט תבלין פלפל צ'ילי גרוס
- ½ קילו כבדי עוף טרי (שהוכשרו על להבה גלויה)
- פלפל שחור גרוס
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים מחבת עם 3 כפות שמן וכפית כורכום.
- פורסים את הבצלים הגדולים לטבעות דקיקות, ומכניסים למחבת ומטגנים עד הזהבה בערך רבע שעה על להבה נמוכה.
- כשהבצל מזהיב, מוסיפים אל המחבת אל החומץ, דבש, מעט תבלין פלפל צ'ילי גרוס, וממשיכים לטגן על להבה נמוכה למשך 20 דקות.
- כעת מוסיפים את הכבד עוף טרי (שהוכשרו על להבה גלויה), ומתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.
- מערבבים וממשיכים לטגן לכמה דקות. דרגת צלייה לפי הטעם.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין דרך מבורכת יותר מלפתוח שנה חדשה מלהכין מתכונים מיוחדים ועשירי טעמים!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- שטרודל תפוחים וקינמון
- סלמון בתנור הכי מרשים
- עוגת עקיצת הדבורה מפנקת
- עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
- מתכון עוגת דבש של פעם
- פאי תפוחים פריך וטעים
עוד מתכונים לראש השנה קלים ומפנקים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים מפנקים שיעשו לכם את השנה מבורכת יותר!
הי
מה נותן החומץ?
היי שרי,
מוסיף עוד שכבה של טעם ומומלץ מאוד אבל לא חובה.
בהצלחה 🙂
מה הכוונה לכבד שהוכשר בלהבה גלויה?
היי ויוי!
שאלה סופר חשובה, וזו התשובה – חלקים פנימיים שרווים בדם אין אפשרות להכשירם במליחה אלא אך ורק בצלייה, כלומר, בלהבה גלויה.
מקווים שענינו על שאלתך 🙂