פרגיות ממולאות בשר ואורז
מנה עיקרית נהדרת ומרשימה בטעם מענג עם רוטב משגע המקפיץ את הכל ברמות. וההכנה? סופר פשוטה!
הגיע הזמן לשדרג את מנת הפרגיות שלכם ברעיון חדש ויצירתי שהכי חובה עליכם לנסות!
קבלו מתכון לפרגיות טעימות ועסיסיות בטירוף הממולאות באורז ובשר מתובל היטב, וטבולות ברוטב משגע המקפיץ את הטעם ברמות.
ארוחת צהריים מושלמת ומשביעה עם צבע מהמם וטעם משגע כזה, לא תפסיקו ללקק ת'אצבעות!
מתכון באדיבות: שרית טייב סמדר
ספר המתכונים של שרית טייב סמדר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
פרגיות ממולאות בשר ואורז
מנה עיקרית נהדרת ומרשימה בטעם מענג עם רוטב משגע המקפיץ את הכל ברמות. וההכנה? סופר פשוטה!
לדרג
כמות 10 פרגיות
ציוד
תבנית אינגליש קייק
המצרכים
- 1/2 קילו פרגיות (כ-5 יחידות, תלוי בגודל)
למלית:
- 1 בצל
- צנוברים
- ½ קילו בשר טחון רגיל או טלה
- צרור כוסברה ופטרוזיליה
- 1 כוס אורז
- מלח (פלפל שחור, קינמון, ראס אל חנות, אבקת קארי (לא חייב))
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן
- צ'ילי מתוק
- פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
- מעט תרכיז רימונים
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- מטגנים מעט שמן זית את הבצל הקצוץ, ואז מוסיפים אלין את הצנוברים, בשר טחון, צרור כוסברה ופטרוזיליה, ונותנים לזה טיגון.
- לאחר מכן מוסיפים כוס אורז שטוף, ומתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון, ראס אל חנות, ואפשר להוסיף אבקת קארי.
- ממלאים כל פרגית במילוי ושמים בתבנית אינגליש קייק.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב של כל המרכיבים ושופכים מעל הפרגיות.
- מפזרים שומשום מעל ושמים בתנור מכוסה בנייר כסף לאפייה של 30 דקות על חום של 180 מעלות טורבו.
- אחרי 30 דקות, משאירים לעוד 45 דקות ללא נייר כסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פרגיות ממולאות
האם לא מבשלים את האורז חצי בישול? לא, להשרות 5 דקות במים. |
מה אפשר לעשות עם מילוי שנשאר? למלא עוד פרגיות ולהקפיא. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
אפשר לוותר על הצ'ילי מתוק?
היי עמי,
אכן כן, בהצלחה!
אין לי תרכחז רימונים
במה אפשר להחליף?
היי אתי,
אפשר לוותר או להוסיף סילאן עם קצת גרידת לימון.
בהצלחה ושנה טובה!
הכנתי לסעודה בברית של הנכד החדש. המילוי שנשאר השתמשתי למילוי רצועות בטטה. יצא יפה וטעים!
היי מירל,
יאמי, נשמע מטריף! שמחים מאוד שאהבת 🙂
שלום.
רציתי לשאול, עם מה אפשר להגיש את הפרגיות?
על מצע של מה?
היי,
מאחר שהפרגיות עצמן ממולאות באורז ובשר, אין ממש חובה להגיש אותן עם תוספת נוספת, אבל היינו ממליצים על סלט כמובן וירק אפוי כמו כרובית, בטטות, ברוקולי וכדומה.
בהצלחה 🙂
היי נראה מעולה! כמה גרם פרגיות? כמה מנות יוצאות מהכמות במתכון?
היי!
חצי קילו פרגיות, יוצאות בערך 5 יחידות, תלוי בגודל.
בהצלחה 🙂
אפשר להקפיא?
היי רחל,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מתכון מעולה!!! גם עם חזה עוף יוצא מוצלח
איזה כיף לשמוע עטוש תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/