כמו כתר נתלש: חלת דבש מלכותית ומתוקה בטעם נדיר (מושלמת לראש השנה!)
החלה המושלמת לראש שנה מתוק ומרשים במיוחד! חלת דבש מתוקה מבצק נעים המקבל מרקם חלומי ומשגע, עם צבעי זהב מהממים מבחוץ ונגיעות דבש עם טעמים מדויקים ומפנקים. חלה קלילה והכי קלה להכנה שתמיד מצליחה להרשים את כל מי שטועם!
חלת דבש מתוקה במרקם משגע

לראש שנה מתוק ומרשים במיוחד, מכינים את חלת הדבש הכי נדירה ומדהימה שיש שתשאיר את כולם באנחות של עונג!
קבלו מתכון לחלת דבש מתוקה מבצק נעים המקבל מרקם חלומי ומשגע, עם צבעי זהב מהממים מבחוץ ונגיעות דבש עם טעמים מדויקים ומפנקים.
חלה קלילה והכי קלה להכנה שתמיד מצליחה להרשים את כל מי שטועם. ביס אחד ואתם בעולם אחר!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ליטל-כהן " icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של ליטל כהן [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
[adinserter block="4"]

ציוד
המצרכים
- 2 ק"ג קמח מנופה
- 100 גרם שמרים (2 שקיות)
- ½ כוס סוכר
- 8 כפות דבש
- 1 כוס שמן
- 5 ביצים M
- 2 כפות מלח
- 4 כוסות מים (יכול להיות שצריך יותר)
אופן ההכנה
- בקערה נשים את הקמח עם השמרים, סוכר, ודבש ונערבב.
- נוסיף את הביצים, שמן, מים ונתחיל ללוש. הלישה מאוד חשובה לפחות 15 דקות לישה עד שהבצק חלק.
- משמנים את הבצק ומתפיחים, ברגע שהכפיל את הנפח מורידים למשטח משומן ולא לא מקומח! לא מוסיפים קמח בכלל,זה פוגם בתוצאה הסופית.
- מחלקים לשניים וכל חצי לארבעה, או לחלק להורים שווים במשקל של 120 גרם לכל כדור.
- מעצבים לאיזה חלה שרוצים. (לגבי העיצוב של החלה בתמונה בעצם לקחתי רינג מרובע ועשיתי כמה חלות, התחלתי לעצב את החלה ועשיתי גם שושנים מהבצק)
- ברגע שמעצבים את החלה לא מתפיחים הרבה, מקסימום התפחה של 15-20 דק' ולתנור 200 מעלות עד השחמה. לא שמים ביצה לפני האפייהץ
- בסיום האפייה מורחים דבש שפותחים עם מעט מים רותחים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: חלת דבש מתוקה – ליטל כהן
