קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה
קציצות ברוטב עם תפוחי אדמה, ארוחה מלאה וטעימה בסיר אחד!
נגמר החופש, חזרנו לשגרה העמוסה ושוב עולה השאלה איך מקפידים על תזונה בריאה ומזינה, עבור המשפחה, כשאין הרבה זמן להשקיע בבישולים. אחת הדרכים שלי לענות על שאלה זו היא להכין ארוחה מלאה בסיר אחד וכך נשאר להוסיף בצד איזה סלט ירוק או ירקות חתוכים.
קציצות ברוטב עם תפוחי אדמה היא בדיוק ארוחה כזו, שמכינים בסיר אחד, ומספקת את כל הערכים התזונתיים שמומלץ לצרוך בארוחה. קציצות ברוטב צהוב, עשירות וטעימות והשילוב עם תפוחי האדמה פשוט מושלם! מתכון קל שעוזר לשמור על ראש שקט ובטן מלאה.
- ארוחה עשירה, מלאה ומזינה שמכינים בסיר אחד!
- מתכון קל מאוד שכל אחד יכול להכין!
- קציצות ותפוחי אדמה – ארוחה שכל הילדים אוהבים!
- כל כך טעים שכדאי להכין סיר גדול שיספיק לשתי ארוחות לפחות!
שורה תחתונה: תורידו מהלב דאגה אחת ותכינו ארוחה מפנקת שכל המשפחה תזלול בלי ויכוחים!
קציצות ברוטב צהוב עם תפוחי אדמה
המצרכים
- 5-6 תפוחי אדמה (בינוניים, חתוכים לריבועים)
- לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 200 גרם בשר בקר טחון (ניתן להכין הכל רק מבקר טחון)
- 1 בצל מגורד
- 1 תפו"א קטן מגורד
- פטרוזליה ועלי סלרי קצוצים
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית בהרט לקציצות
- פלפל שחור
- מלח
- 1 כפית פפריקה מתוק
- לרוטב:
- 1 בצל
- 1/4 כוס שמן
- 2 שיני שום מגורדות
- 1 כף כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים לקציצות יחד ואז מתבלים ב 2 כפות שמן, כפית בהרט לקציצות, פלפל שחור, מלח, כפית פפריקה מתוקה
- ליצור קציצות עם ידיים משומנות…להניח בתבנית עם נייר אפיה ולהכניס למקרר לחצי שעה להתייצבות…
- לחמם שמן חצי עמוק במחבת…לשמן את הידיים לטגן את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה…להניח בנייר סופג. (לא חייב לטגן ניתן לוותר על הטיגון)
- לרוטב - לטגן בצל לרצועות עם רבע כוס שמן עד להזהבה…להוסיף 2 שיני שום מגורדות לטיגון קצר…כף כורכום….לערבב קלות…להוסיף את הקציצות והתפוחי אדמה ..חצי כפית כמון. 2 כוסות מים רותחים מהולים עם כף אבקת מרק עוף …להוסיף פלפל שחור גרוס ..לאחר שהרוטב מבעבע
- להנמיך להבה ואז נבשל 40 דקות על להבה נמוכה. לקראת סיום לבזוק כוסברה קצוצה ומעט שמיר קצוץ, ונבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.
שאלות נפוצות: קציצות ברוטב
אפשר להכין הכל מעוף? כן, בטח שאפשר. |
נראה מאוד טעים. האם חשוב לטגן קודם? לא חייב, אבל אני מאמינה שכשהם מטוגנות הטעם אחר לגמרי וטעים יותר. |
כף כורכום זה לא הרבה? כף כורכום שטוחה זה לא הרבה, זה אוכל צהוב. |
אם אין לי בהרט אפשר לשים ראס אל חנות? כן אפשר. |
הבמה כולה שלכם:
"יאמי עם לחם שחור טרי חבל על הזמן!"
אתי כהן
"אני גם מכינה ככה, יוצא פצצה!"
שני ברמן
"מעלף!!"
לירון בן חיים
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
יאמי
היי אירית,
שמחים שאהבת את הקציצות 🙂
אם צילמת אותן, את מוזמנת להשוויץ בקבוצה
כמה מלח שמים? לא כתוב כמות ואני לא כל כך טובה בכמויות
היי גל,
כפית מלח תספיק. בהצלחה!
שלום. תודה על המתכון. הכנתי ללא טיגון והקציצות מתפרקות לגמרי בבישול… 😞
היי עדי,
מבאס אבל אפשר להבא להוסיף קצת פירורי לחם ולטגן כדי לסגור אותן טוב וכך הן יחזיקו בבישול.
בהצלחה 🙂
מכינה שוב ושוב. כל כך טעים
היי אירית,
איזה כיף לדעת שאת נהנית מהקציצות, תודה רבה שכתבת לנו 🙂
נשמח להזמין אותך בהזדמנות הזו להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי ליהנות ממתכונים חדשים שיגיעו ישירות אלייך כל יום!
היי, לא צריך פרורי לחם?
היי טלי,
את יכולה בהחלט להוסיף אבל במתכון הזה אין.
בהצלחה 🙂
היי האם אפשר לשים ברוטב 2 כפות שמן ?
היי אורלי!
בטח שאפשר, בהצלחה ובתיאבון 🙂
האם צריך לערבב תוך כדי הבישול?
היי מאור!
לא הכרחי, אלא אם כן נראה שזה יכול לעזור לתבשיל נקודתית. לערבב בקצרה ולסגור מהר את המכסה.
בהצלחה 🙂
חסר כמות של תפוחי האדמה שנכנסים לרוטב….
5,6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לריבועים
תודה רבה, למה חשוב הקירור לפני הטיגון?
עוזר לייצב את הבלילה
האם צריך לסחוט את הבצל לאחר גירוד בפומפייה ?
היי אמיר, רצוי להגיר נוזלים במהירות כדי לוודא שהבלילה לא תצא מימית מדי.
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
פשוט יצא טעים, איזה כיף!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אם אני רוצה רק בקר, אז כמה בקר צריך?
היי,
אותה כמות, 500 גרם בשר טחון במקום 500 גרם חזה עוף טחון.
בהצלחה 🙂
מה אפשר במקום מרק עוף?
היי סיגל,
מלח. אבקת מרק עוף בעצם משמשת גם כגורם ממליח בתבשילים, בנוסף לטעם.
בהצלחה ושנה טובה!
אפשר לוותר עת הפטרוזיליה ולשים כוסברה?
היי דוד,
אכן כן, בהצלחה 🙂