עוגת מספרים פירות חגיגית ומרשימה
עוגת מספרים פירות, טעימה והכי מושלמת שאפשר להכין לימי הולדת!!
לא יודעת מה איתכם, אבל אני פחות אוהבת עוגות יום הולדת קנויות, גם עוגות מעוצבות ליום הולדת. הן אומנם נראות מעולה, אבל לרוב יש בהן כמות סוכר מטורפת והטעם שלהם מלאכותי לטעמי.
אז קבלו מתכון לעוגת פירות מספרים, עם רכיבים איכותיים, מרשימה וטעימה במיוחד! המתכון הכי מדויק שיש ותוכלו להתפרע עם מיטב פירות העונה! כל כך טעימה שאפשר לוותר על המספרים ופשוט להכין אותה עוגה בכל צורה שתבחרו.
למה באמת כדאי: עוגת מספרים פירות
- עוגת מספרים פירות הכי איכותית שיש!
- עוגה שמכילה רכיבים איכותיים ופירות מכל סוג שתרצו!
- עוגה מרשימה ומרהיבה במיוחד לימי הולדת!
- עוגה חגיגית במיוחד שאפשר להכין בכל מועד אחר!
שורה תחתונה: פירות העונה תכף נעלמים מן המדף! זה הזמן להכין את העוגה הזו וליהנות מהפירות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
עוגת מספרים פירות חגיגית ומרשימה
המצרכים
לבצק פריך שקדים:
- חמאה קרה (180 גרם )
- שקדים טחונים (80 גרם )
- אבקת סוכר (70 גרם )
- קמח (270 גרם )
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 ביצה (L)
- 2 כפיות מיץ לימון
לקרם מסקרפונה פטל ושוקולד לבן:
- גבינת מסקרפונה (225 גרם )
- 2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם )
- מחית פטל (50 גרם )
- 250 מ"ל שמנת מתוקה ( )
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן :
- גבינת מסקרפונה (225 גרם )
- שוקולד לבן מומס (150 גרם )
- 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל )
- ½ כוס חלב
- תמצית וניל איכותית (כפית )
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- פירות העונה
- שוקולדים למיניהם
- נפאז' לזיגוג מעל הפירות
אופן ההכנה
בצק פריך שקדים :
- במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה (חתוכה לקוביות), שקדים טחונים, קמח, אבקת סוכר ומעבדים עד לתערובת פירורית.
- מערבבים את תמצית הווניל עם הביצה ומוסיפים למיקסר מעבדים עד שהבצק מתגבש, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה עד לעובי של חצי סנטימטר,
- בוחרים כל סיפרה/אות/צורה שרוצים מדפיסים וגוזרים.
- את הצורה מניחים על הבצק המרודד וחותכים לפי קווי המתאר עם סכין. חשוב לחתוך את הצורה ישירות על המשטח אותו מכניסים לתנור על מנת שתישמר הצורה.
- אופים ב-180 מעלות עד לצבע זהוב בהיר (בערך 15 דקות).
קרם מסקרפונה פטל:
- ממיסים בבן מארי/ מיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד הלבן.
- בקערת מיקסר מתחילים להקציף את גבינת המסקרפונה.
- מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, מוסיפים את מחית הפטל ומיץ הלימון ואת השמנת מתוקה והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מעבירים למקרר להתייצבות (כחצי שעה).
קרם מסקרפונה שוקולד לבן:
- בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שוקולד לבן מומס ושמנת מתוקה, מוסיפים תמצית וניל, חלב ופודינג עד לקבלת קרם יציב מאוד.
הרכבת העוגה :
- מניחים שכבה ראשונה של בצק הפריך האפוי, מזלפים עם צנתר משונן/עגול את קרם המסקרפונה פטל.
- מניחים מעליו את את השכבה השנייה של הבצק הפריך.
- מזלפים קרם מסקרפונה שוקולד לבן ומעל מניחים פירות העונה לקישוט/שוקולד וכו'.
הערות וטיפים
- את הקרם הייתי ממליצה לזלף יום או לילה מראש על מנת שירכך מעט את הבצק הפריך.
- את הפירות להניח בסמוך להגשה, אם זה לא מתאפשר לזגג על הפירות נפאז' על מנת לשמור על הטריות ושהפירות לא ישחירו.
שאלות נפוצות: עוגת מספרים פירות
כמה זמן בערך לקח לך להכין את העוגה? כשעתיים בערך. |
מה זה נאפז'? חומר ששמים מעל לפירות שלא ישחיר קונים בחנויות המיועדות לאפייה. |
ואוו כל הכבוד על המתכון המפורט. אשמח לשאלה – מחר אני מתכננת להכין את העוגה . אני רוצה להכין רק את הקרם הלבן .. האם אני צריכה להכפיל כמויות ממה שכתבת במתכון ? או מה שכתוב מספיק ל 2 שכבות של קרם לבן בלבד? תכפילי כמויות כדי שיספיק לשתי הספרות עבור שתי השכבות. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!