תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין

טוב, בטח תגידו לעצמכם מה כבר יש לנו לחדש, "כולה" תפוחי אדמה קטנים בתנור, מה כל כך מסובך? אז זהו… מסובך זה ממש לא, אבל עם המתכון המהמם הזה תקבלו תפודים מופלאים ויפהפיים, מושלמים ממש, שמעכשיו לא תוכלו להפסיק להכין רק אותם!
ההכנה שלהם קלילה ביותר, אפילו לא צריך לקלף, התיבול שלהם פשוט אבל מוצלח ברמות, והמראה שלהם שזוף וצהבהב ונוטף עסיסיות מהממת ורכות ממכרת!
המנה הזו היא התוספת המושלמת לכל ארוחה בשרית, לצד סלטים טובים, ותשביע אתכם בחוויית טעמים רכים ומענגים

למה באמת כדאי לכם: תפוחי אדמה בתנור
- תוספת מושלמת לכל ארוחה בשרית לצד סלטים טובים
-
תפוחי אדמה בתנור מופלאים ויפהפיים, מושלמים ממש
-
מנה יפהפייה ומהממת נוטפת עסיסיות ורכות ממכרות
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור שלא תפסיקו להכין
המצרכים
- 20 תפוחי אדמה בייבי (או 5 גדולים) (מבושלים במים עד ריכוך)
- ½ כוס שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתוש
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- גרידת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה
- נבשל במים עד ריכוך.
- נסנן ונחתוך את תפוחי האדמה - אם השתמשתם בסוג בייבי נחתוך לחצי, אם בתפוחי אדמה גדולים נחתוך לחצי וכל חצי לחצי.
- בתבנית עם ניר אפייה נשפוך רבע כוס שמן זית ונפזר פלפל שחור גרוס. נניח את תפוחי האדמה כשהקליפה כלפי מעלה, ונאפה בתנור במדף הראשון על 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה.
- בקערה נערבב רבע כוס שמן זית עם שיני שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון. כשתפוחי האדמה יצאו מהתנור נשפוך עליהם מהתערובת, נערבב או נבריש כך שהכל יהיה מכוסה
שאלות נפוצות:
לאחר ההברשה להכניס שוב לתנור או להוציא? |
באיזה שלב הופכים את התפו"א כדי לשפוך/למרוח את הרוטב? |
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
יש מאכלים שמכינים בצד בכלום זמן וכשהמחמאות מגיעות בהמוניהן שוכחים מהמנה העיקרית!
ממש מתחשק לי להכין,אבל אין לי גרידת לימון, מה אפשר להוסיף במקום? מה יחסר בטעם אם לא אוסיף?
היי לאה,
הגרידה מוסיפה רעננות וארומה לימונית חמצמצה, אבל ממש לא חובה להוסיף.
בהצלחה!
מתכון אליפות, כולם עפים על זה
היי יניב,
תענוג לשמוע!
מאוד מאוד אהבתי את המתכון.
עשיתי כבר כמה פעמים ו כולם מתלהבים. המתכון 10
היי פני,
איזה כיף!! תענוג לדעת שאתם נהנים ככה מהתפו"א, ואת מוזמנת להשוויץ קצת עם תמונות בקבוצה 🙂
אם משתמשים בתפו״א בייבי גם צריך לבשל במים לפני?
היי טליה,
אכן כן, תודה רבה ששמת לב לטעות.
בהצלחה!
לכמה זמן להחזיר לתנור אחרי האפייה הראשונה?
היי לילית,
לא מחזירים לאפייה. בהצלחה 🙂
כמה זמן זה צריך להיות בתנור ? (בערך)
היי אפרת,
בין חצי שעה ל-45 דקות, תלוי בעוצמת התנור ובגודל של תפו"א.
בהצלחה!
האם אפשר לשים כוסברה במקום פטרוזיליה?
היי הילה,
בטח! בהצלחה 🙂
יצא מצויין. תודה
היי דורית,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
המתכונים שלך כל כך מוצלחים וראויים לכבוד.יש במתכון הזה טיפ מיוחד וזה שלא מוסיפים את שמן הזית מלכתחילה מה שמונע את הטעם המר של שמן זית חרוך.תודה על המתכונים הנפלאים והבטוחים שנותנים תוצאות נפלאות
היי אסתי,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, אנחנו מסכימים איתך לחלוטין 🙂
נפלא
היי רלי,
אנחנו ממש מסכימים!
תודה על התגובה 🙂
איזה מתכון מנצח לתפו"א אליפות יצא?????????
היי אלי,
נכון?? מנה מהממת, אנחנו מתים עליה!
תודה על התגובה שלך 🙂
מתכון מושלםם
מככב אצלי כבר כמה שבועות,התמכרנו
אין על המתכונים של מלי מאירוב.
היי סיון,
לגמרי מסכימים! יש לנו הרבה מאוד מתכונים שלה באתר.
שמחים מאוד שאתם נהנים מההמתכון הזה 🙂
אפשר להכין יום מראש ולחמם?
היי אתי,
תודה שכתבת לנו 🙂
תפוחי אדמה הכי טעימים כשהם טריים ולכן לא היינו ממליצים להכין יום מראש.
אלופה את .החכמה בבישול זה לקחת מתכוון פשוט ואת עושה אותו גורמה ,בטריק פשוט .
היי גלעד,
שמחים מאוד שאהבת את המתכון של מלי מאירוב האלופה!
אנחנו תמיד נהנים להעלות מתכונים שלה 🙂
מדף ראשון מלמעלה או מלמטה?
היי אלי,
למטה, מדף תחתון.
בהצלחה 🙂
על הכפק
היי מקסים,
נשמח לדעת איך יצא לך אחרי שתכין!
מה זה המדף הראשון? העליון או התחתון?
היי אבי,
התחתון, בהצלחה 🙂
היי , תודה על המתכון מעורר התיאבון, האם לקלף??
היי קארין,
לגמרי מסכימים איתך!
אין צורך לקלף, בהצלחה 🙂
הרוטב נקרה גרמולטה
היי ארז,
תודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
מתכון מקולקל
א. ברכיבים יש רק חצי כוס שמן אחת. בהכנה מוזכר פעמיים חצי כוס שמן, אז במצטבר יש כוס שלמה של שמן. מה נכון? חצי או כוס שלמה.
ב. מה זה במדף הראשון של התנור? תלוי מאיפה סופרים מלמעלה או מלמטה. ציינו "עליון" או "תחתון".
ג. את תפוח האדמה חוצים לשניים. לא חוצים לחצי.
היי מאיר,
בחנו את המתכון, ואכן יש בו חצי כוס שמן. בהוראות ההכנה, מצוין שימוש ברבע כוס ולאחר מכן ברבע הנוסף.
המדף הראשון הוא התחתון.
שים לב שבהוראות מופיע "נחתוך לחצי", לא "נחצה לחצי".
בהצלחה 🙂