לחם בית רך אוורירי לשבת
לחם בית לא מתוק, רך ואוורירי שהכי קל להכין בבית שבקרוב תתחילו להכין כל שבת! מומלץ בחום!

מתכון לחם בית אוורירי שאפשר להכין באיזה צורה שרוצים ותמיד יוצא מוצלח!
לחם בית לא מתוק, רך ואוורירי שהכי קל להכין בבית שבקרוב תתחילו להכין כל שבת! מומלץ בחום!
לנוחיותכם מצורף גם למטה תשובות לכמה משאלותיכם, אז אין תירוץ שלא ייצא לכם מושלם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

לחם בית רך אוורירי לשבת
לחם בית לא מתוק, רך ואוורירי שהכי קל להכין בבית שבקרוב תתחילו להכין כל שבת! מומלץ בחום!
לדרג
ציוד
מידה: כוס חד פעמי של שתיה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח
- שמרים (50 גרם )
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- לערבב את המצרכים יחדיו וללוש היטב.
- להתפיח למשך כשעה.
- ליצור איזו צורה שבא לכם.
- נתפיח שוב פעם על התבנית בערך למשך עוד חצי שעה.
- נערבב בביצה עם נגיעה של מים ונגיעה של סוכר לטרוף היטב ולמרוח על הבצק.
- נפזר שומשום ולתנור על חום 190 עד שמזהיב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחם בית אוורירי
לשים בתנור על טורבו או קו למעלה קו למטה? למעלה ולמטה, ועל התבנית באמצע. |
מה תפקיד הביצה? אני מכינה ללא ביצה בדרך כלל, האם היא משפרת את הטעם? גם אני הייתי עושה בלי, אבל עכשיו גם למחרת הלחם טרי. |
50 גרם שמרים כמה להמר לשמרים יבשים? 2 כפות. |
הבמה כולה שלכם:

"הגר דהן – תודה הכנתי היום, בצק מעולה!"
נופר אליהו



רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: הגר דהן
שמתי את הביצה בטוח הבצק. מה זה אומר?
שלא צריך להבריק?
היי שלום,
אפשר להבריש עם ביצה נוספת בלי בעיה 🙂
מומלץ ביותר טעים ובצק נוח לעבודה
היי אפרת,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון ותודה רבה על התגובה שלך 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
בצק מושלם ולחם רך וטעים תןדה רבה ?
היי זהבה,
שמחים מאוד לדעת שנהנית מהלחם 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
לא ברור אם את הביצה מערבבים עם הבצק או היא משמשת לציפוי למעלה אחרי יצירת הלחם לפני אפיה
היי ריי,
הביצה מיועדת להברשת הלחם לפני האפייה.
בהצלחה 🙂
שלום, מה הגרסה אם יש לבצק ללא גלוטן? תודה רבה.שירה.
היי שירה,
את יכולה להשתמש בקמח ללא גלוטן באותה כמות.
בהצלחה 🙂
עקבתי בקפדנות אחר ההוראות אולם הלחם אמנם גבה ותפח ונראה טוב אבל המרקם דביק!!! לא אפוי במרכז ודחוס. כלל לא לחם אוורירי!! זרקתי מיד.
היי איריס!
מתנצלים מאוד שזו היתה החוויה שלך מהמתכון.
נשמח להציע לך 3 מתכונים נוספים ללחם אוורירי, אנחנו בטוחים שתמצאי אחד מהם שיעבוד עבורך:
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של סימה ארביד
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
כמה יוצא מקילו קמח? רק לחם אחד?
שניים.
אותן כמויות עם קמח שמרים?
נכון מאוד, בקמח שמרים על כל קילו קמח שמים 50 גרם שמרים, אז יוצא אותו דבר. בהצלחה ובתיאבון!