עוגת אלפחורס בקלי קלות
עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, קוקוס וריבת חלב. טעימה, מרעננת ומפנקת במיוחד!
עוגת אלפחורס מדויקת, שוברת שגרה, טעימה, מרשימה וגורפת אין־סוף מחמאות!
כשמתחשק לי לשבור קצת שגרה ולהכין עוגה קצת יותר מיוחדת, אני מכינה עוגת אלפחורס. העוגה מרשימה מאוד למראה ונראית כאילו שהשקעתי שעות במטבח, אבל למעשה ההכנה פשוטה.
ניסיתי לא מעט מתכונים לעוגה מסוג זה והמתכון הזה הוא המתכון הכי מושלם ומדויק שיש לי. עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, ריבת חלב וקוקוס, טעימה, מרעננת וגורפת מחמאות! העוגה הכי שוברת שגרה שיש שתהפוך כל יום רגיל לחג!
למה באמת כדאי לכם: עוגת אלפחורס בקלי קלות
- עוגה נהדרת הכי כשרוצים לשבור שגרה!
- עוגה מרשימה מאוד וגורפת מחמאות בלי סוף!
- מתכון מדויק שכל אחד יכול להכין ותמיד תצליח!
- עוגה מפנקת עם טעמים מיוחדים המשתלבים יחד ויוצרים חגיגה אמיתית!
שורה תחתונה: כשרוצים להפוך יום חול ליום חג, מכינים עוגת אלפחורס משגעת וחוגגים כראוי!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת אלפחורס בקלי קלות
עוגת אלפחורס בשילוב שוקולד לבן, קוקוס וריבת חלב. טעימה, מרעננת ומפנקת במיוחד!
לדרג
המצרכים
בצק:
- 1 חבילה חמאה (100 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 2 חלמונים
- ½1 כוס קורנפלור
- ½ כוס קמח
- ½ כף אבקת אפייה
- 2 כפות קוקוס
מוס שוקולד לבן וקוקוס:
- 2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם )
- ¼ כוס חלב
- 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל )
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס קוקוס
ציפוי ריבת חלב:
- ריבת חלב (200 גרם )
- 2 כפות חלב
קישוט:
- ½ כוס קוקוס (או יותר לפי הצורך)
אופן ההכנה
בצק:
- בקערה לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד
- להדק לתחתית התבנית.
- לאפות ב160 למשך 20 דק - ולצנן מעט.
- למרוח חצי צנצנת ריבת חלב על תחתית הבצק החמימה.
- לפזר מעל 2 כפות קוקוס לצנן לגמרי .
מוס שוקולד לבן וקוקוס:
- במיקרו להמיס 200 גרם שוקולד לבן + רבע כוס חלב ולצנן.
- במיקסר להקציף 3 שמנת מתוקה כוס חלב וחבילה אינסטנט וניל לקרם רך.
- להוסיף כוס קוקוס ואת תערובת השוקולד הלבן להקציף קלות לאיחוד.
- לשפוך לתבנית ולצנן למשך הלילה או לפחות 4 שעות בהקפאה (אם אין זמן).
ציפוי ריבת חלב ולצפות:
- לחמם במיקרו חצי צנצנת ריבת חלב ו 2 כפות חלב לתערובת קצת פושרת ערבוב קל ולמזוג על העוגה.
- להקפיא ל 10 דק כדי שהציפוי יתייצב.
- לנתק את העוגה מהתבנית לקשט את השוליים בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?
מקור: אושרת מצליח
במוס שוקולד לבן וקוקוס כתוה רבע כוס חלס ואח"כ כוס חלב מה זה אומר?
היי,
נכון, בשלב הראשון משתמשים ברבע כוס ובשלב שלאחר מכן משתמשים בכוס שלמה.
בהצלחה!
וואווו, עוגה מושלמת!!
הכנתי אותה לחג, כולם התלהבו!!! היה מדהים!!!
אחת העוגות הטעימות ביותר שהכרתי!!
היי יעל,
איזה יופי!! מוזמנת להראות לנו בקבוצה איך העוגה יצאה אם צילמת אותה 🙂
שבת שלום!
שלום, אפשר להמנע מהקוקוס בקרם? זה יפגע במרקם?
היי,
אפשר בהחלט לוותר על הקוקוס, המרקם לא ייפגע.
בהצלחה וחג שמח!
כמה זמן הכנה ?
היי חיה,
יש 20 דקות אפייה, אחרי כן 4 שעות הקפאה (או קירור במשך כל הלילה) ו-10 דקות הקפאה לפני הגשה.
בהצלחה 🙂
היי
מה אפשר לשים במקום קוקוס במלית?
היי צופיה,
אפשר לוותר לגמרי או להוסיף שבבי שוקולד לבן.
בהצלחה 🙂
אשמח לדעת למה הכוונה לעבד את החמאה?….
היי תהילה!
מתנצלים על הבלבול, הכוונה היא שמערבבים את החמאה יחד עם שאר החומרים עד שמתקבל בצק אחיד.
בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
למה אין אפשרות להדפיס את המתכון?
היי אילנית, את מוזמנת ללחוץ על CTRL + P (קליק ימין בעכבר > הדפס), או לחלופין להעתיק למסמך וורד ולהדפיס כרגיל, לנשקול להוסיף כפתור כזה בעתיד, תודה ובהצלחה!
שלום רב, האם אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?
תודה על התשובה.
היי מירי, לא ניסינו ספציפית במתכון הזה, אך אם זה תחליף קמח שמתאים לעוגות אין בעיה, רק קחי בחשבון שתחליף יכול להגיב בצורה שונה מקמח אז ייתכן שיידרש שינוי בכמות הנוזלים, בהצלחה!
תבנית 24 לא מספיקה לגובה והתחתית יוצאת עבה עוגה מוצלחת בטעמים כדאי תבנית 28
גם בתבנית 26 יצא יותר מידי מלית ולא היה מספיק מקום
באמת עוגה נפלאה, מלאת קלוריות אבל כדאי להכינה. צריך סבלמות בין שלב לשלב אבל התוצאה באמת משגעת. שנה טובה ובריאה.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
יש לי צנצנת ריבת חלב של 330 גרם. לשים את כולה או חצי ממנה?
כשני שליש אמור להספיק, אבל אם ציפוי עבה יותר כמובן שאפשר יותר, בהצלחה ובתיאבון!
באיזה כוס המדידה
היי,
כוס מידה אוניברסלית – 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
הכנתי את העוגה. יצאה מאוד טעימה.
היו שתי בעיות: בכל שכבה שמחתי את ריבת החלב, בשכבה שמעל שייטה הצידה ולא נצמדה.
למה זה קורה? אולי בגלל הסוג המסוים של ריבת החלב?
לפעמים יש שוני במרקם בין מותגי ריבת החלב השונים אז את מוזמנת לנסות מותג אחר, בהצלחה!
בקרם רשום קוקוס, לא מצויין כמות
היי אריאלה,
מתנצלים על חוסר המידע.
עידכנו את המתכון וכעת הכמויות של הקוקוס מופיעות בו.
בהצלחה 🙂
היי אפשר כמויות יותר מדויקות?
איזה מיכלים של שמנת מתוקה? 250 מיל?
וכמה זה חצי צנצנת ריבת חלב?
היי ירדן,
תודה על התגובה שלך.
עידכנו את המתכון וכעת מופיעות בו הכמויות המדויקות לשמנת מתוקה וריבת חלב.
בהצלחה 🙂
הייי נראה מעולה !! שאלה, האם את הבצק מכינים ע׳י עריבוב כל החומרים יחד במיקסר ידני או שמערבבים ביד?
היי שירי,
איך שנוח לך, אפשר במיקסר עם וו לישה או ידנית.
בהצלחה 🙂
היי,
1. האם אפשר להכין את המתכון בתבניות אינגליש קייק? אם כן – כמה תבניות ואיזה התאמות צריך לעשות?
2. אפשר להקפיא את העוגה?
תודה רבה!
היי ענת,
נשמח לענות:
1. כן, תוכלי להשתמש ב-3 תבניות אינגליש קייק קטנות או ב-2 גדולות יותר.
2. אפשר להקפיא.
בהצלחה 🙂
אשמח למתכונים
היי רחלי,
כדי לקבל מאיתנו מתכונים נהדרים כל יום ישירות אלייך, תוכלי להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו כאן 🙂
היי, התבנית היא של 26 או 24??
תודה רבה רבה על המתכון המדהים הזה
יצא מדהיםםםם
היי, קיבלת תשובה?
תבנית גודל 24, בהצלחה ובתיאבון!
תבנית גודל 24, בהצלחה ובתיאבון!
נראית טעימה מאוווד
חייבת לנסות לחג
היי פאטמה,
מעולה, איך יצאה??