Advertisements
| | | | |

חצ'פורי מתכון אמיתי מפנק במיוחד

חצ'פורי, בורקס אורגינל מהמטבח הגאורגי, אצלכם בבית. הכנה קלה לבורקס הכי מפנק שיש!
בהשראת: מרינה צ'יאנורוב
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
חצ'פורי מתכון אמיתי

מתכון לבורקס חצ'פורי מהחלומות! מאפה גאורגי מסורתי מבצק מושלם, עם ביצת עין וגבינה, שמגיע ישר מהמטבח הגרוזיני. מאפה מושקע שישדרג לכם את המטבח, מגישים לצד סלט ירקות ומתמכרים!

בחופש הגדול, בחגים או סתם בימים שמתחשק לי לפנק את המשפחה קצת יותר מהרגיל, אני מכינה חצ'פורי מתכון אמיתי, אורגינל, מהמטבח הגאורגי! 

למי שלא מכיר מדובר בבורקס עשיר בגבינה עם ביצת עין והוא אחד הבורקסים הטעימים שיש! בורקס עשיר ומפנק לאכול עם הילדים בבוקר לצד סלט! זהירות – חצ'פורי זה בורקס ממכר!

חצ'פורי מתכון אמיתי
צילום: מרינה צ'יאנורוב

למה באמת כדאי לכם: חצ'פורי מתכון אמיתי

  • מתכון חצ'‎פורי אורגינל, מהמטבח הגאורגי, כמו שהסבתות מכינות!
  • בורקס עשיר בגבינות, בתוספת ביצת עין שמשדרגת אותו ברמות!
  • כל כך טעים שתצטרכו להכין תוכנית גמילה מראש!
  • מתכון קל לחצ‎'פורי שכל אחד יכול להכין בבית!

שורה תחתונה: חצ'פ‎ורי הוא בורקס ממכר ולא צריך לטוס לגאורגיה כדי ליהנות מהטעם המופלא הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סרטון הכנה:

אז איך מכינים?

 

חצ'פורי מתכון אמיתי

חצ'פורי מתכון אמיתי מפנק במיוחד

חצ'פורי, בורקס אורגינל מהמטבח הגאורגי, אצלכם בבית. הכנה קלה לבורקס הכי מפנק שיש!
ציון 4.80 על ידי 5 דירוגים
לדרג
כמות 19 יחידות חצ'פורי
באדיבות: מרינה צ'יאנורוב

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף וודקה
  • ½2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס שמן בערך ( לטפטוף הבצק בזמן הפתיחה)

מילוי גבינה:

  • ½ קילו גבינה בולגרית ( לפורר)
  • 200 גרם מוצרלה
  • 100 גרם גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים ונלוש במעבד מזון עם וו-לישה. מי שרוצה אפשר ללוש גם ביד.
  • ניתן לבצק לנוח כחצי שעה עם ניילון מעל ואז נלוש שוב עם ידיים מקומחות ונחלק ל - 19 כדורים.
  • ניתן לכדורים לנוח כ-10 דקות ואז נרדד אותם ונקמח אותם אחד על השני למניעת הידבקות אחד עם השני.
  • לתת להם לנוח שוב מעט. אחרי זאת ניקח כל עלה מרודד וננער את הקמח.
  • נפתח עם הידיים את הכדורים המרודדים לעלה דק ונטפטף מעט שמן מעל על כל העלה.
  • נקפל כל עלה לשליש ואז שוב לשליש, את המלבן שנוצר מקפלים שוב לשליש ואז שוב לשליש עד שנוצר ריבוע.
  • נמשיך ככה עם כל העלים המרודדים באופן דומה.
  • לאחר הסיום נשים באמצע כל ריבוע מילוי ונקפל את הקצוות באלכסון אחת על השנייה.
  • אחרי זאת נשים על מגש אפיה נטפטף מעל מעט שמן ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות חום עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חצ'פורי מתכון אמיתי

יש אפשרות לפתוח את הבצק עם מערוך?
אפשר בהתחלה ואחרי זה לפתוח עם היד.
האם ניתן להקפיא את הבצק?
כן כמובן אפשר להקפיא.
אם אין וודקה, מה התחליף?
אין תחליף אבל זה מוסיף מאוד לטעם.

חצ'פורי מתכון אמיתי

רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

 

Similar Posts

4 Comments

4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements