| | |

מתכון עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק, קרמית ומענגת שתלביש חיוך ענק על פני כל מי שטועם!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק מרשימה, יציבה, במרקם מושלם ובטעם משגע! לא תמצאו כזו באף מאפייה!

עוגות גבינה הן העוגות הכי טעימות ומרעננות שיש להגיש לצד הקפה, אבל אם כבר מכינים עוגת גבינה כדאי להכין עוגת גבינה ניו יורק. העוגה עשויה מגבינות שמנת איכותיות ויוצאת מושלמת בכל פעם מחדש, הן מבחינת המרקם והן מבחינת הטעם. עוגה עשירה מאוד שבכל פעם שאני מגישה אותה מבקשים ממני את המתכון.

אז קבלו את המתכון הכי טוב ברשת לעוגת גבינה ניו יורק, מתכון קל ומדויק להכנה שתמיד יוצא טוב! כל כך טעימה שמתחשק לי להכין אותה עכשיו. מצטרפים?

עוגת גבינה ניו יורק
צילום: סוניה סאני בן הרוש

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה ניו יורק

    • עוגת גבינת שמנת עשירה במרקם מושלם, שכיף להכין והכי כיף לאכול!
    • עוגה כל כך טעימה שגם בקונדיטוריות יהיה לכם קשה למצוא כמוה, אם בכלל!
    • עוגה במרקם קטיפתי, מרעננת במיוחד לימים החמים של אוגוסט!
    • הפינוק המושלם למשפחה, לחברים, לאורחים ולעצמכם עם הקפה של הבוקר!

שורה תחתונה: אחרי שטועמים מהעוגה הזו מבינים שצריך להכין אותה לפחות פעם בשבוע לפינוק מירבי של המשפחה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק

מתכון עוגת גבינה ניו יורק

עוגת גבינה ניו יורק, קרמית ומענגת שתלביש חיוך ענק על פני כל מי שטועם!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

מידת כוס: חד פעמי קר
תבנית עגולה 24 עם קפיץ

המצרכים

לתחתית:

  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 2 חלמונים (צהוב)
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ¾ כוס קמח (חד פעמי קר)
  • 50 גרם שקדים מולבנים טחונים/אגוזי מלך טחונים

לעוגה:

  • 5 חלבונים (לבן)
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 חבילות גבינה לבנה 5% (750 גרם)
  • ½1 חבילות גבינת נפוליאון טבעי 28% (כ - 340 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר ((להקצפה))
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות קמח
  • 4 כפות קורנפלור
  • 5 חלמונים (צהוב)

לקישוט:

  • אבקת סוכר (50 גרם )
  • 2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)

אופן ההכנה

הכנת התחתית:

  • מחממים מראש תנור ל 180מעלות טורבו.
  • במעבד מזון מערבבים את החמאה, הסוכר המלח, החלמונים ותמצית הווניל עד שהכל מתאחד והסוכר נמס.
  • מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לבצק אחיד - במידה וחסר קצת קמח אפשר להוסיף.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק ומניחים בתחתית התבנית (ריפדתי את תחתית התבנית בנייר אפייה).
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש למשהו כמו רבע שעה או עד להזהבה קלה ומוציאים לצינון.

אופן הכנת העוגה:

  • מחממים שוב את התנור ל 240 מעלות טורבו ומניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
  • בקערה גדולה מערבבים עם מטרפה ידנית את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הסוכר והחלמונים וטורפים הכל היטב.
  • מוסיפים את הקמח המנופה והקורנפלור ומערבבים היטב שלא יהיו גושים.
  • בסוף מוסיפים את השמנת המתוקה ותמצית וניל ומערבבים למסה אחידה וחלקה ומניחים בצד.
  • בקערת המיקסר נקציף 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב אך לא קשה מדי, אפשר להגיד קצת רך.
  • מוסיפים בהדרגה לתערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול עד שהכל מתאחד ומתקבלת לנו תערובת חלקה.
  • מעבירים לתבנית מעל התחתית שאפינו ומיישרים את המסה ע"י מכות קטנות של התבנית על השיש - כך שהעוגה תצא חלקה ואחידה בלי אוויר מבפנים.
  • מגביהים את התבנית עם נייר אפייה מסביב בחלקה הפנימי ומשמנת את נייר האפייה כך שאם העוגה עוברת את גובה התבנית היא לא תישפך החוצה.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש לרבע שעה או עד שמקבלים צבע יפה ואחיד על כל העוגה.
  • מורידים את החום ל 150 מעלות טורבו וממשיכים לאפות משהו כמו שעה עד שעה ורבע עד שהעוגה מתייצבת.
  • מכבים את התנור ומשאירים בפנים לעוד כרבע שעה.
  • מוציאים ומצננים ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות לפחות או עדיפות ללילה שלם (היא טעימה הרבה יותר כשהיא עוברת לילה במקרר).
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר ונהנים..

הערות וטיפים

במידה והחלטתם להכין עם ציפוי של שמנת מעל, אז מצפים לאחר העוגה הצטננה מעט לאחר האפייה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
לחילופין אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן במקום להכין (מופשר כמובן).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת גבינה ניו יורק
צילם: סוניה סאני בן הרוש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: סוניה סאני בן הרוש

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements