עוגיות שיבולת שועל שוקולד ממכרות יפנקו אתכן בטעמים עמוקים וקראנצ׳יים של פצפוצי שוקולד רכים, אגוזים מתפצפצים, קקאו עשיר, וסילאן טבעי ענוג. בוסט אנרגיה מושלם באמצע יום מתיש
בהשראת: עידית מרום
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
ארבע אחר הצהריים, אולי חמש, מי לא מכיר את השעה הזו שהאנרגיות קצת שחוקות, שיום ארוך של עבודה אולי הסתיים, אבל לפנינו עוד כמה שעות טובות של סידורים ומטלות ומתישות…
אז עצרו לרגע קט, כי זו השעה הכי מושלמת ביום לקבל בוסט מחודש של אנרגיה, ולהתפנק בהפסקת קפה עם עוגיות שיבולת שועל שוקולד הכי ממכרות ביקום, שאפשר לקרוא להן גם עוגיות גרנולה שוקולדיות, אבל אי אפשר להפסיק לזלול מהן!
רבע שעה של הכנה, החומרים הכי בריאים שיש – וליד הקפה יפנקו אתכן היפות יפות האלה בטעמים עמוקים וקראנצ׳יים של פצפוצי שוקולד רכים, אגוזים מתפצפצים, קקאו עשיר, וסילאן טבעי ענוג
להוסיף שמן קוקוס, טחינה גולמית/ חמאת בוטנים, סילאן וביצה.
ללוש היטב בידיים רטובות, ליצור כדורים ולפחוס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לאפות בחום 170 בין 12-15 דקות. תלוי ברמת הפריכות הרצויה.
הערות וטיפים
אפשר להפוך את העוגיות לטבעוניות בהחלפת הביצה ברסק תפוחים. בערך 4 כפות מחליפות ביצה אחת, אך קחו בחשבון שהן יצאו יותר רכות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות:
איך אפשר להפוך את זה לטבעוני? במקום הביצה רסק תפוחים?
כן, בהחלט אפשר רסק תפוחים, רק קחי בחשבון שהן יצאו יותר רכות. בערך 4 כפות מחליפות ביצה
האם יש תחליף לסוכר קוקוס או קנים?
אפשר להחליף בממתיק נוזלי כמו סילאן אבל אז מרקם העוגייה ישתנה. שימוש בסילאן בלבד ללא סוכר יפגע בפריכות של העוגיות, והן יצאו יותר רכות ופחות קראנצ׳יות
איך אפשר להפוך את זה לטבעוני? במקום הביצה רסק תפוחים?
כן, בהחלט אפשר רסק תפוחים, רק קחי בחשבון שהן יצאו יותר רכות. בערך 4 כפות מחליפות ביצה
אפשר לוותר לגמרי על הטחינה או החמאות למיניהן?
זה ישנה את המרקם
הבמה כולם שלכם:
הכי טעימות!
תמר מרץ גפן
צילום: תמר מרץ גפן
יצא מושלםםםםם רינת אשכנזי
צילום: רינת אשכנזי
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?