עוף בתנור עם תפוחי אדמה ומרינדה
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה במרינדה מתקתקה ומשגעת! ארוחה שמתחסלת בדקות!
אומנם עכשיו חופש גדול, אבל ככל שיש יותר חופש לילדים כך לי יש פחות חופש וזמן להשקיע בארוחות.
אחד המתכונים המובילים בימים כאלה הוא עוף עם תפוחי אדמה ובטטה. זה מתכון קל ממש ואני לא צריכה זמן רב כדי להכין.
שמים את כל הרכיבים בתבנית, מוסיפים מרינדה משגעת ומעבירים לתנור. חכו תראו את הילדים שלכם ממתינים לאכול שיהיה מוכן כשריח האפייה שורר בבית!
העוף, תפוחי האדמה והבטטה יוצאים קריספיים והמרינדה המתקתקה מוסיפה לחגיגה והילדים – פשוט טורפים את הארוחה! תביאו בחשבון שלא תישאר לכם מנה לאחר כך!
למה באמת כדאי לכם: עוף בתנור עם תפוחי אדמה
- ארוחה מלאה ועשירה בתבנית אחת ובלי מאמץ!
- ארוחה טעימה שכל הילדים אוהבים לאכול ותשאיר אתכם עם ראש שקט!
- ארוחה מזינה עם כל הערכים התזונתיים שמומלצים בארוחה, לצד סלט ירוק עשיר!
- ארוחה שלוקח כלום זמן להכין ואפשר להכין בכל יום בשבוע!
שורה תחתונה: מי אמר שכדי לוודא שהילדים אוכלים צריך לעבוד קשה? המתכון הזה מוכיח אחרת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ומרינדה
המצרכים
- 1 עוף שלם חתוך לשניים (אפשר גם מחולק)
- 3 תפוחי אדמה אדמה לבן (חתוך לקוביות)
- 1 בטטה מתוקה גדולה (פרוסות)
- 4 בצלים בינוניים (חתוכים לחצי)
- 1 קופסת שימורים פטריות (400 גרם)
- 1 חופן של שזיפים מיובשים
מרינדה :
- 1 כף שום כתוש (גדושה )
- ½ כוס סילאן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף אבקת מרק (גדושה )
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- כף גריל עוף
- 1 כוס מים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה
- שמים את תפוחי אדמה בטטה בצל פטריות ושזיפים בתבנית ומסדרים מעל את העוף.
מרינדה:
- לערבב כל הרכיבים יחד ולשפוך מעל הכל.
- לפזר קצת מלח גס על העוף עצמו.
- מכניסים לתנור 200 מעלות למשך שעה - או עד שמשחים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוף בתנור עם תפוחי אדמה
אפשר לוותר על השזיפים? שזיפים זה חשקי הריון את לא חייבת זה פשוט מוסיף מתיקות. |
האם הוספת רטבים נוספים? אני לקחתי רוטב סצואן של קנור וזילפתי מלמעלה 10 דק לפני שהוצאתי הוסיף לי ממש קצת חריפות וקראנץ לעוף. |
כמה בערך ? לפי העין פשוט לשפוך על הכל? ואז לחכות עוד 10 דק? לא הרבה ממש מעט שמתי כמה פסים רק על העוף ושמתי על חום גבוה ל10 דקות. |
במקום סילאן מה אפשר לשים? לדעתי אפשר דבש. |
את התבנית כיסית ? חצי שעה ראשונה ולתת השחמה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
הסופ"ש הגיע בדיוק בזמן – כבר חשבתם מה תכינו לכבוד שישי בערב?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אלמוג בוהדנה
טעים טעים קלי קלות
היי יהודית,
שמחים שנהנית!!
מדהים
היי טלי,
שמחים מאוד שנהנית מהעוף 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
לא אוהבים אצלי עוף עם עצמות… במה אפשר להחליף? חזה עוף? פרגיות?
היי מיה,
פרגיות בהחלט יכולות להיות תחליף נהדר.
בהצלחה 🙂
העוף עם תפוחי אדמה במרינדה
היי גילה,
נשמח לעזור אם יש לך שאלה 🙂
הכנתי ברוסטר…עם קצת שינויים קטנים,אבל יצא מעולה,רך ועסיסי
היי מאיר 🙂
וואו, נשמע משגע!
אחלה רעיון, נראה לנו שננסה גם.
מוזמן להשאיר לנו תגובות מצוינות כאלה גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי, את העוף עושים במצב של אפיה או גריל?
היי חנה, אפשר לאפות במצב טורבו בהתחלה ואז לשזף את המנה כ -10 דקות בסוף במצב גריל.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
במתכון הפרגיות הממולאות לא כתוב מה הרוטב ששמים עליהם לפני אפייתם
עושים מרינדה :
כף גדושה שום כתוש
חצי כוס סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק
כף פלפל שחור גרוס
וכף גריל עוף
כוס מים וחצי כוס שמן
לערבב הכל יחד
לשפוך מעל הכל
ואז לפזר קצת מלח גס על העוף עצמו
לתנור 200 מעלות שעה
או עד שמשחים
הגשתי לצד אורז לבן