קציצות ירק בתנור עם אורז מלא
המתכון המושלם הזה של קציצות ירק בתנור מוכיח שכל מי שחושב שאוכל בריא משעמם לא רק טועה, אלא שאם יטעם – לא ירצה להפסיק!
ככה זה כשמדובר בשילוב מנצח של תרד, גזר וקישוא עסיסיים ואורז בסמטי מלא ורך, שיציפו את הבית בניחוחות מפתים ואתכם בטעמים בריאים מופלאים.
ההכנה שלהן קלה, האפייה בתנור נותנת להן גוון שחום ומראה מהמם, ואם תגישו אותן לצד מטבל אבוקדו, כוסברה וסלרי לא תרצו להפסיק לזלול מהן! מושלמות לצהרי שישי קלילים, לפתיחת שבוע טעים, כמנה ראשונה נהדרת או לארוחת ערב מזינה ומשביעה
למה באמת כדאי לכם: קציצות ירק בתנור
- שילוב מנצח של תרד, גזר וקישוא עסיסיים ואורז בסמטי מלא ורך
- ההוכחה המנצחת שאוכל בריא ממש, אבל ממש, לא משעמם!
- מושלמות לצהרי שישי קליל, למנה ראשונה נהדרת או לארוחת ערב מזינה ומשביעה
שורה תחתונה: אם טועמים – לא רוצים להפסיק!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות ירק בתנור
קציצות ירק בתנור עם אורז מלא
המצרכים
- 1 כוס אורז בסמטי מלא מבושל בטמפרטורת החדר
- 1 קישוא גדול מגורר דק בפומפיה
- 1 בצל מורכב דק בפומפיה
- 1 בטטה קטנה מגוררת דק בפומפיה
- ½ חבילה מדליוני תרד סנפרוסט מופשר סחוט ((400 גרם סה"כ))
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- ½ כפית אבקת שום/בצל יבש
- ¼ כפית רבע כפית אגוז מוסקט
- ⅓ כוס קמח עדשים כתומות/קמח קינואה
אופן ההכנה
- לסחוט את הירקות היטב מנוזלים, להעביר לקערה גדולה את האורז והירקות.
- להוסיף ביצה, שמן זית, מלח, אבקת שום/בצל יבש, אגוז מוסקט, קמח עדשים כתומות/קמח קינואה. אם התערובת דלילה אפשר להוסיף עוד קמח עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
- להכין קציצות ולסדר על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. להעביר לאפייה על חום של 175 מעלות למשך 20 דקות, להפוך ולאפות עוד 5 דקות עד שהקציצות מזהיבות.
- מומלץ להגיש עם מטבל יוגורט/אבוקדו.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על קציצות ירק בתנור – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר