| | |

בצק שמרים טעים 

בצק שמרים רך, טעים ומשגע, עם 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו הוא חוויה מפנקת!
בהשראת: גיטה סלע
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

בצק שמרים רך טעים ומפנק, עם 2 מילויים שונים שכל אחד טעים יותר מהשני. המאפה המושלם לשבת בבוקר!,

פינוקים, פינוקים – הדברים הקטנים שעושים את כל ההבדל! הדוגמה המושלמת לפינוק כזה הוא בצק שמרים מפנק, במילוי משגע. אני נוהגת להכין את הבצק הזה לקראת השבת. בשבת בבוקר כולם מתעוררים ישר למטבח לחטוף את המאפה שהם הכי אוהבים!

מאוד קל להכנה ומתקבל בצק נהדר, נוח מאוד לעבודה ולאחר האפייה הבצק רך וכל ביס ממנו חלום!

במתכון יש 2 מילויים שונים, וכל אחד מהם נותן טוויסט משלו למאפה ומשדרג אותו! עוד מעט שבת – כדאי שתכינו!

בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
צילום: גיטה סלע

למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים

  • מתכון קל מאוד לבצק רך ונוח לעבודה ותאים למאפים שונים!
  • אפשר להכין כמות, להקפיא ולהוציא כשמחשק!
  • במכון יש 2 מילויים שונים ואפשר להכין כמה סוגי מאפים באותו סבב!
  • הבצק כל כך טעים שהוא ייכנס רשמית לתפריט הקבוע שלכם לשבת!

שורה תחתונה: פינוק קל להכנה וטעים כל כך שהשבת שלכם תלבש בגדי חג כבר ברגע שבו תכינו אותו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים

בצק שמרים טעים 

בצק שמרים רך, טעים ומשגע, עם 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו הוא חוויה מפנקת!
ציון 4.15 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: גיטה סלע

ציוד

מידת כוסות: חד פעמי שתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • את הקמח בקערת המיקסר להוסיף שמרים יבשים ולערבב
  • להוסיף סוכר שמן ביצים ומים בהדרגה 
  • להתחיל ללוש כאשר מתגבחש להוסיף את המלח
  • להמשיך לערבל בערך 10 דקות
  • לכסות את הבצק בניילון ולהכניס להתפחה במקרר עד שיתפח בערך שעה
  • להוציא מהמקרר ולמלא במה שאוהבים
  • להכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות עד הזהבה
  • מוציאים מהתנור ומורחים סירופ

מילוי שוקולד:

  • מחלקים את הבצק בערך 4-5 חלקים
  • פותחים כל חלק וממלאים את ממרח השוקולד שחר, או כל ממרח אחר שאוהבים
  • מפזרים מעל קינמון אם אוהבים
  • כאשר הצורה תפחה, למרוח ביצה בעדינות

מילוי תפוחים ואגסים:

  • 2 תפוחי עץ גרני סמית, 2 אגסים לקלף מהקליפה ולהוציא חרצנים
  • לחתוך לריבועים לשים בסיר קטן
  • להוסיף חצי כוס סוכר, 1 כף דבש, 1 כף סילאן, רבע כוס מים, - לשים על אש בינונית
  • להוסיף קינמון וצימוקים בערך חצי כוס
  • עד שהפרי מתרכך מכבים את האש שמים במסננת, נותנים להתקרר וממלאים בפירות

סירופ:

  • לשים בסיר קטן רבע כוס סוכר, חצי כוס מים על אש בינונית כ 10 דקות
  • להוסיף חצי מיץ לימון
  • מיד שכמוציאים את העוגיות מהתנור למרוח סירופ עם מברשת סיליקון

רעיון לצורה:

  • מרדדים ריבוע או עיגול, שמים מילוי עד האמצע
  • בבצק שנותר לחתוך רצועות ולגלגל את המילוי
  • את הרצועות שמים על הבצק שגלגלנו ועושים צורה חצי עגולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
צילום: גיטה סלע

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

22 Comments

  1. אני חושבת שכמות השמן היא טעות,
    בדרך כלל שמים חצי כוס לקילו קמח
    ובאמת הבצק יצא לי מאד נוזלי

    1. היי רחל,
      האם השתמשת בכוס חד פעמית לשתייה חמה או בכוס מדידה אוניברסלית?

    1. מרדדת ריבוע או עיגול, שמה מילוי עד האמצע,בבצק שנותר חותכת רצועות מגלגלת את המילוי ואת הרצועות שמה על הבצק שגילהלתי ועושה צורה חצי עגולה.

      1. הי רציתי לשאול האם 200 מעלות זה לא גבוה בדר"כ אופים עוגות שמרים 160-180 מעלות. תודה

      2. את הבצק שמרים הספיציפי הזה אופים על חום 200 מעלות ושמים עין לכבות את התנור ולהוציא כשמוכן. אין מה לדאוג, בהצלחה!

      1. היי לילי,
        אנחנו ממליצים לעבוד לפי הוראות ההכנה במתכון. כלומר, ההתפחה נעשית בקירור.
        בהצלחה 🙂

4.15 from 7 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements