מאפים ולחמים | עוגות | עוגות שמרים | עוגיות
בצק שמרים טעים
בצק שמרים רך, טעים ומשגע, עם 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו הוא חוויה מפנקת!
בצק שמרים רך טעים ומפנק, עם 2 מילויים שונים שכל אחד טעים יותר מהשני. המאפה המושלם לשבת בבוקר!,
פינוקים, פינוקים – הדברים הקטנים שעושים את כל ההבדל! הדוגמה המושלמת לפינוק כזה הוא בצק שמרים מפנק, במילוי משגע. אני נוהגת להכין את הבצק הזה לקראת השבת. בשבת בבוקר כולם מתעוררים ישר למטבח לחטוף את המאפה שהם הכי אוהבים!
מאוד קל להכנה ומתקבל בצק נהדר, נוח מאוד לעבודה ולאחר האפייה הבצק רך וכל ביס ממנו חלום!
במתכון יש 2 מילויים שונים, וכל אחד מהם נותן טוויסט משלו למאפה ומשדרג אותו! עוד מעט שבת – כדאי שתכינו!
למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים
- מתכון קל מאוד לבצק רך ונוח לעבודה ותאים למאפים שונים!
- אפשר להכין כמות, להקפיא ולהוציא כשמחשק!
- במכון יש 2 מילויים שונים ואפשר להכין כמה סוגי מאפים באותו סבב!
- הבצק כל כך טעים שהוא ייכנס רשמית לתפריט הקבוע שלכם לשבת!
שורה תחתונה: פינוק קל להכנה וטעים כל כך שהשבת שלכם תלבש בגדי חג כבר ברגע שבו תכינו אותו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בצק שמרים טעים
בצק שמרים רך, טעים ומשגע, עם 2 מילויים שונים, שכל ביס ממנו הוא חוויה מפנקת!
לדרג
כמות 0
ציוד
מידת כוסות: חד פעמי שתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כף מלח
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- את הקמח בקערת המיקסר להוסיף שמרים יבשים ולערבב
- להוסיף סוכר שמן ביצים ומים בהדרגה
- להתחיל ללוש כאשר מתגבחש להוסיף את המלח
- להמשיך לערבל בערך 10 דקות
- לכסות את הבצק בניילון ולהכניס להתפחה במקרר עד שיתפח בערך שעה
- להוציא מהמקרר ולמלא במה שאוהבים
- להכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות עד הזהבה
- מוציאים מהתנור ומורחים סירופ
מילוי שוקולד:
- מחלקים את הבצק בערך 4-5 חלקים
- פותחים כל חלק וממלאים את ממרח השוקולד שחר, או כל ממרח אחר שאוהבים
- מפזרים מעל קינמון אם אוהבים
- כאשר הצורה תפחה, למרוח ביצה בעדינות
מילוי תפוחים ואגסים:
- 2 תפוחי עץ גרני סמית, 2 אגסים לקלף מהקליפה ולהוציא חרצנים
- לחתוך לריבועים לשים בסיר קטן
- להוסיף חצי כוס סוכר, 1 כף דבש, 1 כף סילאן, רבע כוס מים, - לשים על אש בינונית
- להוסיף קינמון וצימוקים בערך חצי כוס
- עד שהפרי מתרכך מכבים את האש שמים במסננת, נותנים להתקרר וממלאים בפירות
סירופ:
- לשים בסיר קטן רבע כוס סוכר, חצי כוס מים על אש בינונית כ 10 דקות
- להוסיף חצי מיץ לימון
- מיד שכמוציאים את העוגיות מהתנור למרוח סירופ עם מברשת סיליקון
רעיון לצורה:
- מרדדים ריבוע או עיגול, שמים מילוי עד האמצע
- בבצק שנותר לחתוך רצועות ולגלגל את המילוי
- את הרצועות שמים על הבצק שגלגלנו ועושים צורה חצי עגולה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מקור: גיטה סלע
אני חושבת שכמות השמן היא טעות,
בדרך כלל שמים חצי כוס לקילו קמח
ובאמת הבצק יצא לי מאד נוזלי
היי רחל,
האם השתמשת בכוס חד פעמית לשתייה חמה או בכוס מדידה אוניברסלית?
שלום,
המתכון מעולה! תודה רבה!
איך אפשר להמיר אותו לקמח כוסמין?
היי מיכל,
אפשר להמיר לקמח כוסמין לבן.
בהצלחה 🙂
היי נראה טוב אבל לא הסברת איך עשית את הצורה של המאפים האלה ?
מרדדת ריבוע או עיגול, שמה מילוי עד האמצע,בבצק שנותר חותכת רצועות מגלגלת את המילוי ואת הרצועות שמה על הבצק שגילהלתי ועושה צורה חצי עגולה.
הי רציתי לשאול האם 200 מעלות זה לא גבוה בדר"כ אופים עוגות שמרים 160-180 מעלות. תודה
את הבצק שמרים הספיציפי הזה אופים על חום 200 מעלות ושמים עין לכבות את התנור ולהוציא כשמוכן. אין מה לדאוג, בהצלחה!
שלום
האם הכוסות חד פעמי הם לצורך המדידה?
כוס חד פעמית לשתייה חמה, נכון.
האם ניתן להשאיר אתת הבצק ללילה במקרר?
אפשר בהחלט.
אפשר להתפיח בשמש?
היי לילי,
אנחנו ממליצים לעבוד לפי הוראות ההכנה במתכון. כלומר, ההתפחה נעשית בקירור.
בהצלחה 🙂