מתכונים לשבת | עוגות | עוגות שוקולד | עוגות שמרים | פרווה
עוגת שמרים
גם לכם יוצא ריר ובא חתיכה? רוצו להכין עכשיו ולא תתחרטו!
עוגת שמרים – התגעגעתם לחמץ? גם אנחנו!
אז בבקשה הכנו במיוחד לכם מתכון עוגת שמרים עשירה וטעימה שנראית פשוט אש
מתכון שמרים שוקולד פצצה, בדיוק מה שהיינו צריכים עם כוס הקפה או התה של הבוקר.
גם לכם יוצא ריר ובא חתיכה? רוצו להכין עכשיו ולא תתחרטו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס מידה: חד פעמית שתיה חמה
תבנית גודל 26
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים (גדולות)
- 2 כוסות מים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כפית מלח
להכנת הסירופ:
- 1 כוס מים
- ½ סוכר
- מיץ מלימון
אופן ההכנה
- לשים בקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר וסוכר וניל ולערבב.
- להוסיף כוס מים וביצים ולהתחיל ללוש כשתי דקות.
- להוסיף שמן ולהמשיך ללוש עוד 3 דקות.
- להוסיף את המלח ומים כמה שצריך מהכוס השנייה עד לקבלת בצק רך ונעים (בסך הכל כ - 10 דקות לישה).
- להתפיח שעה.
- לחלק את הבצק.
- למרוח שוקולד, לפזר חלבה ולגלגל.
- לתת תפיחה של חצי שעה.
- למרוח ביצה עם קצת סוכר ולפזר שומשום.
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 30-35 או עד שמזהיב.
- להוציא ולמרוח למעלה סירופ.
להכנת הסירופ:
- כוס מים, חצי כוס סוכר וקצת מיץ מלימון.
- לבשל כמה דקות
- למרוח על העוגה או הרוגלך כשמוציאים מהתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים
איזה שוקולד את מורחת ברולדה? נוטלה. |
כוס שמן מספיק ל1 ק"ג קמח זה לא מעט? לא מעט יש גם 3 ביצים זה מספיק – כוס שמן שתיה חמה. |
איזה מושלמות איך את עושה את הצורה? מכינה 6 רולדות וכל שתיים מלפפת לאחד. |
נראה מעולה אפשר שתי כפות שמרים יבשים במקום קמח שמרים? אני לא מכינה עם קמח שמרים. זה קמח רגיל עם שתי כפות שמרים. |
וואוו יפה, איזה אלופה!!! נראה מעולה וטעים!!! יש לי שאלה: לכמה חלקים מחלקים את הבצק, ז"א כמה רולדות בסה"כ יוצאות? מחלקים ל – 6 רולדות וכל שתיים מלפפת לבורג יוצא 3 עוגות. . |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני חוזרת לשגרה!"
ליליה וסרמן
"יפה דודיאן תודה, – יצא מושלם!"
קורין עג'מי
"יצא אליפות!!!"
אורית בניון
"בצק נפלא מילוי פרג!"
אילנה שטרוזנברג גיבלי
"מתכון מושלם!"
אילנה שטרוזנברג גיבלי
"תודה על המתכון!!"
לירית אבן חיים
"יפה דודיאן הכנתי יצא נפלא
תודה אהובה חג שמח!"
ליידי יעקב
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שמרים משגעת
לא כתבת את הרכיבים
כמו קקאו או שוקולד
חסר פרטים במתכון
היי אלי,
בלי קקאו, רק למרוח שוקולד וכמה שרוצים. יש כאלה שאוהבים הרבה מילוי ויש שאוהבים את העוגה עדינה יותר.
בהצלחה!!
די….מה לא ברור.
אולי שמישהו במערכת יעשה הגהה או יבדוק את המתכון לראות אם הוא מוסבר כראוי, ולאור כל השאלות-הוא לא. כתוב 6 רולדות, וגם תבנית 26?! מצד אחד אתם אומרים שהמתכון מספיק ל4 תבניות אינגליש קייק ומצד שני כתוב 6 רולדות. אז הנה למה צריך לבדוק מה מעלים, קודם שמעלים ואז יהיה פשוט.
היי סער,
אפשר גם להכין את שש הרולדות כעוגה אחת גדולה בתבנית עגולה לכן נתנו את האפשרות הזו גם. מתנצלים שזה לא היה ברור.
בהצלחה 🙂
אפשר לוותר על הסירופ?
היי חן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר במקום כוס שמן לשים מרגרינה מחמאה או חבילת חמאה?
היי יעל,
אפשר לשים חמאה, רק לשים כוס ושליש.
בהצלחה 🙂
באיזה חום לאפות את העוגות? וכמה זמן אפיה? האם את אופה אותן יחד , או כל אחת לחוד?
אפשר לאפות הכל ביחד, חום 170 מעלות (לא טורבו) לכ-30+ דקות או עד שמזהיב.
הרם השילוב של החלווה ילך טוב עם מילוי של קקאו וסוכר( במקום ממרח)
היי נעמה, אם מפוררים קצת את החלווה זה בהחלט יכול לצאת שילוב קטלני כמו במתכון הזה.
אפשר למלא עם תפוחים או פרי אחר
לא אוהבים שוקולד
היי לאה, אפשר לקחת את המתכון לבצק ולמלא במה שאוהבים!
בהצלחה ובתיאבון
צוות מתוקים
רק אני לא הבנתי את המתכון?
לא ברור איזה כוס מים "נוספת" להוסיף לבצק..
לא ברור איך לקפל את הבצק לרולדה…
לא ברור מה זה אומר 6 רולדות ומאחדת כל שתיים…
הרבה דברים שפשוט ניחשתי..מקווה שייצא טוב
היי אביב!
מתנצלים על הבלבול, אולי נצליח לעשות קצת סדר:
– במתכון יש 2 כוסות מים.
– לא לקפל את הבצק אלא לגלגל אותו אחרי שמורחים את השוקולד ומפזרים חלבה.
– מהמתכון תצאנה לך 6 רולדות. את יכולה לחבר בין כל שתיים כדי שייצא לך כמו חלה עם שתי צמות.
בהצלחה 🙂
מעולה אפיתי עם שמרית רינג קטן אז זמן האפיה היה גם קצת קצר יותר
שמחים שאהבת נעמי בתיאבון! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
תודה על המתכון! נראה טעים ומפתה
כמה מל בכוס שמן חד פעמית? כמות מדויקת במשקל/מל תמנע בלבול
שמחים שאהבת את המתכון! כוס חד פעמית לשתייה חמה היא כ 200 מ"ל בד"כ, בהצלחה ובתיאבון!
כמה מעלות והאם אפשר טורבו?
היי שרה!
לאפות על 180 מעלות במשך 30-35 דקות, או עד שאת רואה שהעוגה משחימה.
בהצלחה 🙂
אפשר לשים את הרולדות בתבנית אנגלית חד פעמית
תלוי בעיצוב של הרולדה, אבל בהחלט ניתן. קילו קמח יתן כ-4 רולדות באינגליש קייק. בהצלחה!
הי…האם אפשר להחליף את השמן בכוס חמאה מומסת?
היי שלומית,
בטח, נשמע מעולה!