קבב ביתי בתנור בשילוב חצילים, תפוחי אדמה ועגבניות. מנה מטריפה שלא תמצאו כמוה גם במסעדות!
בכל שבוע אני מכינה מנה אחת שהיא קצת אחרת ויוצאת דופן, כדי לפנק את המשפחה שלי בארוחה טובה שמשאירה חיוך.
אחת המנות שתמיד מצפים לה היא קבב ביתי בתנור. מקור המתכון מהמטבח הטורקי וקשה למצוא את המנה הזו בתפריטי המסעדות. אם לא מכינים בבית – לא טועמים!
זו אחת המנות הטעימות שיש! מנה עשירה בטעמים וברוטב מושלם שאפשר ליצוק על תוספות או לטבול בו חלה ביתית טרייה.
המתכון פשוט להכנה ומתקבלת מנה עם מראה מדליק של מניפה ועם טעם שכולו חגיגה! חובה לטעום!
למה באמת כדאי לכם: קבב ביתי
-
- הפינוק המושלם לכל המשפחה באמצע השבוע ובסופי השבוע!
- מתכון קל להכנה וכל אחד יכול להכין בבית!
- מתכון מהמטבח הטורקי – אחד לאחד – עשיר בטעמים!
- לא תמצאו מנה כזו באף מסעדה!
שורה תחתונה: מתכון שהוא כיף אחד גדול! כיף להכין, כיף לראות את התוצר הסופי והכי כיף לאכול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קבב ביתי בתנור
Materials
- 1 חציל
- 2 תפוח אדמה
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
לקבב:
- ½ קילו בשר צלעות טרי טחון + השומן שלו
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- פלפל שחור גרוס
- מלח
קצוצה
- 5 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 בצל פרוס
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חריף חתוך
- 4 שיני שום
- 1 כף פלפל צ'ומה בצנצנת - יש בסופר של חברת מימון
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח קורט
- 1 כף פפריקה
Instructions
הכנת הקבב:
- מערבבים את החומרים ומטגנים עד הזהבה יפה משני הצדדים - ומוציאים.
- לוקחים מחבת עגולה שטוחה/ או סיר שטוח שמתאימים לאפייה בתנור.
- שמים 5 כפות שמן + 1 כפית כורכום ומטגנים עד הזהבה 1 בצל פרוס לטבעות דקיקות.
- מוסיפים את העגבניות חתוכות לקוביות קטנטנות פלפל ירוק טרי חריף חתוך לעיגולים ומטגנים עד ריכוך.
- מוסיפים 4 שיני שום שלמות פלפל צ'ומה בצנצנת (יש בסופר של חברת מימון) 1 כף גדושה רסק עגבניות. מלח לפי הטעם 1 כף פפריקה.
- מטגנים על להבה נמוכה ומגיעים למרקם של מטבוחה - ומסירים מהאש.
סידור במחבת:
- על רוטב העגבניות מסדרים מניפה בצורה הזו: 1 קבב, פרוסת חציל, פרוסת תפוח אדמה, פלח עגבניה טרייה.
- כך ממלאים בשכבה אחת את המחבת
- אין צורך בנוזלים. הקבב יפריש מהשומן שלו ויצלה את הירקות.
- סוחטים מעל מיץ טרי מ 1 לימון שלם.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואז מנמיכים חום תנור ל 150 מעלות ונותנים למניפה המגניבה הזו להזהיב בערך שעה.
- מגישים חם לצד חלה טרייה תראו כבר מה יקרה לסועדים כשתגישו את המנה.
שאלות נפוצות: קבב ביתי בתנור
אפשר להכין בבוקר את התבנית ולהכניס לתנור אחר הצהריים? בוודאי. |
אפשר בשר פחות שמן? אפשר כן. |
נראה טעים, מכניסים לתנור עם מכסה? ללא מכסה. |
אני שואלת אם אפשר לשים את הירקות בתנור כמו אנטי פסטי, והקבבים על מחבת פסים ואז לעשות את המניפה ורוטב עם הרבה פחות שמן וטיגון? אפשר, הקפידי שתפוחי האדמה יהיו רכים ושזופים. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי וכל המשפחה אהבה, מתכון מעולה!"
ג'נט
רק עוד דבר אחד אחרון!
בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה,
אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!
עוד מתכונים מעניינים באתר
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!
לכמה אנשים מספיקה הכמות 1/2קילו בשר טחון
אני מארחת 12 איש האם מספיק? כמובן שיש עוד אוכל. בנוסף
היי ליאורה,
ל-12 איש תצטרכי כנראה להכין פי 3-4 מהכמות של המתכון.
כמובן שזה תלוי באמת בכמה אנשים אוכלים את הקבב וכמה ירצו מנות שניות, אבל הכמות הזו במתכון בוודאי לא תספיק.
צום קל וחתימה טובה
הכנתי לכולם ליקקו את האצבעות
מתכון מעולה !!!!!!!!!!!!!
המנה תיכנס לתפריט המשפחתי
תודה. פעם
היי איילה,
שמחים מאוד שנהניתם כל כך מהמתכון המהמם הזה 🙂
את פרוסות תפוחי האדמה והחציל לא מטגנים?
היי שירלי,
אין צורך לטגן אותם.
בהצלחה 🙂
יצא. מעולה!
היי הדר,
שמחים מאוד לדעת שאהבת את המתכון הנהדר הזה 🙂
בלי להכין.. אלא רק מלראות את התמונה של המנה….
והיא נראית פשוט מהממת מטריפה וטעימה ברמות על חלל……
היי יוסי,
מקווים שתכין ותספר לנו איך יצא 🙂
כמה זמן בתנור על 200 מעלות לפני ההנמכה ל 150?
היי גלעד,
מספיק רבע שעה ב-200 מעלות ואז שעה בחום של 150 מעלות.
בהצלחה 🙂
משהו לא מסתדר לי עם כמות העגבניות,4 עגבניות חתוכות ובנוסף יש עגבניות בסידור במחבת.אפשר הסבר.
היי ניר,
מתנצלים על הבלבול ותודה על התגובה שלך.
בדקנו את המתכון ואכן חסר המידע לגבי העגבניות הפרוסות שנראות בתמונה – יש להוסיף 2 עגבניות פרוסות לרוטב כשמסדרים את הקבב.
בהצלחה 🙂
הכנתי אתמניפת הקבב עם תפ"א ועגבניות ובמקום חציליםהחלפתי לבטטה,הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא טעים ברמות,כולם לקקו את הידיים והמחבת.נראה לי שזה יהיה מאכל קבוע בערב שישי אצלנו.תודה
איזה כיף לשמוע שושנה תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/