לחמניות כוסמין קסם רכות כענן
הסופרים והמעדניות אומנם מפוצצים בעשרות סוגי לחמים מעולים, אבל כשרוצים ביס בצקי רך ובריא באמת, שיציף את הבית בניחוחות אפייה משכרים – אין כמו לחמניות כוסמין קסומות ורכות כמו עננים.
הן מוכנות קלות, עשויות מקמחים מעולים, מזינים ועשירים בסיבים תזונתיים מלאי בריאות!
מהתנור הן יוצאות שחומות, יפהפיות ובמרקם רך להפליא שיעניק לכם ביס מושלם לצד מתבלים, סלטים, גבינות טובות או שניצל עסיסי, ומהמקפיא הן יחכו לכן טריות ואווריריות, בדיוק כמו שנכנסו אליו
למה באמת כדאי לכם: לחמניות כוסמין
- קמחים מעולים, מזינים ועשירים בסיבים תזונתיים מלאי בריאות
- שחומות, יפהפיות ובמרקם עננים קסום ורך להפליא
שורה תחתונה: עונג אוורירי מושלם לצד מתבלים, סלטים, גבינות טובות או שניצל עסיסי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? לחמניות כוסמין
לחמניות כוסמין קסם רכות כענן
המצרכים
- 4 כוסות קמח כוסמין לבן
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר (אפשר סוכר חום)
- ½ כף מלח
- ⅓ כוס שמן
- 1 ביצה לארג'
- ½1 כוס מים
אופן ההכנה
- שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת המיקסר, מערבבים, עושים גומה, שופכים לתוכה שמן וביצה ואז מפעילים על מהירות נמוכה ומתחילים להוסיף מים ומלח. משחקים עם המים עד שרואים שמתגבש בצק נעים ולח מעט, נותנים למיקסר לעבוד לפחות 7,8 דקות (חשוב מאוד לפיתוח הגלוטן וללחמניות רכות).
- מוציאים את הבצק, מעבדים עוד קצת עם הידיים, משמנים מעט את קערת ההתפחה ואת הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה או יותר תלוי במזג האוויר (לא להתפיח התפחת יתר).
- אחרי ההתפחה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-10 כדורים שווים. יוצרים את הלחמניות (ראו בגוגל דוגמא ללחמניות קשר), מסדרים בתבנית ומתפיחים לעוד 10 דקות, מורחים בחלמון ביצה וכף מים וזורים שומשום.
- בתנור 170 מעלות אופים כ-20 דקות עד שהלחמניות משחימות יפה.
הערות וטיפים
- אפשר לשחק עם הקמח חצי חצי, אפשר גם קמח לבן רגיל וקמח כוסמין, אפשר יותר קמח כוסמין לבן ופחות כוסמין מלא
- כמות המים משוערת, יתכן ופחות מכוס וחצי או יותר.
- אל תשכחו לעטוף כל לחמנייה בניילון נצמד, ככה נשמרת הטריות של הלחמניות והן לא סופגות ריחות במקפיא, פשוט מוציאים ומפשירים
רק עוד דבר אחד אחרון!
ניחוחות האפייה של לחמניות הכוסמין הקסומות האלה עשו לכם חשק להכניס עוד משהו טעים לתנור?
- בורקס רוטב פטריות כמו באולמות!
- בצק לפיצה ללא התפחה ב-10 דק'!
- כמו באיטליה: מתכון לפיצה ביתית מנצחת!
- לחם ללא גלוטן כמו שלא טעמתם!
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם עכשיו באתר!
מקור: Ortal Moshika
האם הכנת הבצק היא כמו שכתוב במעבד מזון ולא במיקסר עם וו לישה? תודה
היי סימה!
מתנצלים על הבלבול – הכנת הבצק נעשית במיקסר עם וו לישה.
בהצלחה 🙂
אפשר לעשות את הלחמניות רק מקמח כוסמין מלא ללא לבן
היי סימה!
אפשר, עם זאת קחי בחשבון שהמרקם של הלחמניות יהיה פחות אוורירי.
בהצלחה 🙂