| |

קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה - ארוחת צהריים מפנקת, שוברת שגרה ומזינה לכל המשפחה!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה – ארוחת צהריים מטריפה, מזינה ומפנקת לכל המשפחה!

אומגה 3 זה אחד הוויטמינים הכי חשובים בתזונה היום־יומית ולא נמצא בהרבה רכיבים בתפריט השבועי הרגיל. בדגים יש הרבה אומגה 3, אבל לצערי הילדים שלי לא משתפים פעולה באכילת דגים. אז לאחר נסיונות רבים וכושלים לשכנע אותם לאכול דגים, מצאתי את המתכון הזה לקציצות דגים במצע בטטה, ולמרבה הפתעתי, ולשמחתי, הילדים שלי טורפים את המנה הזו!

המתכון יוצא יחסית מתוק והרוטב כל כך טעים שהם טורפים את המנה ולו רק כדי להגיע לשלב טבילת הלחם ברוטב! ואם אתם אוהבים דגים, המתכון הזה הוא פשוט מעדן!

קציצות דגים במצע בטטה
צילום: אורה ארגוב

למה באמת כדאי לכם: קציצות דגים

    • מנה עשירה בוויטמינים ומזינה מאוד!
    • ארוחה שהיא כולה מעדן לאוהבי הדגים!
    • גם מי שלא אוהב דגים יהנה לאכול את הארוחה הזו!
    • אפשר להכין את המנה עם כל סוג דג שמתחשק!

שורה תחתונה: כשרוצים לשמור על תזונה בריאה ולתבל את השגרה בפינוקים לא שגרתיים – מכינים את המתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה

קציצות דגים במצע בטטה - ארוחת צהריים מפנקת, שוברת שגרה ומזינה לכל המשפחה!
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו דג טונה (שהושרה במיץ לימון)
  • ½ קילו דג נסיכה (או כל דג שרוצים - גם להשרות ולשטוף)
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • ½ חבילת כוסברה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף כמון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מרק עוף (פרווה)
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כרכום
  • ¼ כפית פפריקה (מתוקה או חריפה, לבחירתכם)
  • 3 כפות פירורי לחם (או לחם סחוט)
  • 2 ביצים

למצע המפנק:

  • 1 בטטה
  • 2 תפוח אדמה
  • 7 שיני שום
  • ½ 2 כוסות מים
  • ½ חבילת כוסברה
  • 4 כפות שמן
  • מלח (קורט)
  • פלפל (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה (לפי הטעם)
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף

אופן ההכנה

  • נטחן את הדגים עם הבצל שום כוסברה והתפוח אדמה.
  • נתבל ונלוש הכל טוב טוב עם שאר המצרכים לקציצות. נניח במקרר למנוחה של כעשרים דקות.

למצע:

  • נקלף ונפרוס בטטה אחת גדולה ושני תפוחי אדמה.
  • נטגן שבע שיני שום חתוכים עם ארבע כפות שמן בסיר
  • קוצצים חצי חבילת כוסברה ומוסיפים אותה ומערבבים.
  • נוסיף את התפוח אדמה ובטטה, מוסיפים כשתי כוסות וחצי מים, מתבלים ומבשלים רבע שעה.
  • מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כרכום, מרק עוף.
  • יוצרים קציצות ומסדרים בסיר מעל (אפשר לטגן את הקציצות לפני אם רוצים).
  • אחרי שהנחנו את הקציצות בסיר נמשיך בבישול על להבה נמוכה עד רכות ואידוי נוזלים.

הערות וטיפים

** במשך הבישול לנענע מדי פעם, אך ללא ערבוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות דגים

יש אפשרות להישתמש רק בסוג אחד של דגים?
כן מה שאת אוהבת תיבחרי לך.
במקום נסיכה איזה דג את ממליצה?
כל דג יהיה טוב, אפילו דג בקלה בלי העצם טעים, מה שתחליטי.
האם את לא שמה ברוטב רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ?
לא, אני לא שמה רסק.
אין ריח של הדג בקציצות תמיד מזה חוששת?
למה שיהיה תשרי במיץ לימון.

קציצות דגים במצע בטטה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בימי השגרה קשה לשמור על עניין ולהקפיד על פינוקים למשפחה,
אבל יש פינוקים קטנים, כמו ארוחת צהריים, שעושים את כל ההבדל!

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד ארוחות צהריים שוברות שגרה ומפנקות מחכות לכם באתר,
אז כנסו ותתחילו לתבל את השגרה בבית בחיוכים יוצאי דופן!

מקור: אורה ארגוב

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements