בורקיטס גבינה חם וטעים
כדי לפנק את החברים או את בני המשפחה בבורקיטס גבינה מושלם !
בא לכם לפנק את החברים או את בני המשפחה? מתכון מאפה גבינה מלוח מהיר וקל הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
בורקיטס גבינה חם וטעים – מושלם! הבצק כה קל וטעים שאנחנו ממליצים לנסות את אותו המתכון גם עם תפוח אדמה. יאמיי!
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס שמן (או 200 גרם מרגרינה)
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף שמנת חמוצה (לא חייב)
- ½ כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
מילוי:
- 200 גרם גבינת פטה אפשר להוסיף גם גבינת צפתית
- 3 כפות גבינה לבנה או קוטג'
- 1 ביצה
- מעט פלפל שחור
מילוי תפוח אדמה:
- 2 תפוח אדמה להרתיח
- 2 בצל יבש קצוץ לטגן
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
להברשה:
- 1 ביצה
- סוכר (לפי הטעם)
- מלח (לפי הטעם)
- שומשום
אופן ההכנה
- לשים את המצרכים של הבצק בקערה וללוש לקבלת בצק נעים.
- לערבב את המצרכים של המילוי.
- לחלק את הבצק ל - 4 כדורים .
- לרדד לקרוץ עיגולים להניח באמצע מילוי ולסגור היטב וללחוץ עם מזלג בקצוות.
- למרוח ביצה לפזר שומשום ולאפות 200 מעלות עד לקבלת צבע חום יפה בערך 20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מאפה גבינה מלוח
שרה נשמה אני רוצה שהבוריקיטס יצאו ממש פריך אז מה עדיך שמן או מרגרינה? שמן. |
אפשר להוסיף מילוי בשר? אפשר. |
2 שאלות בבקשה.. אפשר להכין את זה עם בצק עלים ?? והאם אפשר לשים בפנים מוצרלה, גבינה לבנה וגבינה צהובה ( זה מה שיש לי בבית..) ?? את יכולה עם כל מילוי שאת אוהבת. |
למה תמיד יוצא לי המילוי? סוגרת… מהדקת בכל אפשרות ועדיין יוצא? אולי המילוי דליל. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי יצא מושלם!"
דנה ברוך
"טעים מאוד עכשיו יצא מהתנור… תודה ושבת שלום..!"
מירי לוי
מירי לוי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מאפה גבינה מלוח מהיר וקל
נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שרה יוסף
וואו!
בצק נעים מאוד יוצא פריך ומושלם
ממליצה בחם להכפיל כמויות,
היי רחל,
מעולה, שמחים מאוד שאהבת ותודה שכתבת לנו 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצה!
כמה יוצא בערך מכמות אחת?
היי רחל,
יוצאים כ-30 בורקסים קטנים, אבל זה כמובן תלוי בגודל שתכיני.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להקפיא או לשמור במקרר?. אם כן לכמה זמן?.
היי חיה,
במקפיא אפשר לשמור 2-3 חודשים ובמקרר כ-4 ימים. אבל ממליצים לבדוק לפני כדי לוודא.
בהצלחה 🙂
מתכון מעולה כמויות מדויקות הכנתי היום
ממש מוצלח תוגה