לחמניות לקציצות ברוטב
מתכון לחמניות רכות, אווריריות, משגעות ומשדרגות כל ארוחה!
כשאני מכינה סיר עם קציצות ברוטב הילדים תמיד שותים את הרוטב שנשאר בצלחת מרוב שהוא טעים. בהתחלה הייתי קונה להם חלה לטבול ברוטב, אבל מאז שהתחלתי להכין את המתכון הזה, הם פשוט דורשים שאכין אותן באופן קבוע ואפילו כועסים עליי כשאני שוכחת.
הלחמניות יוצאות רכות ואווריריות והכי כיף וטעים לאכול את הקציצות עם מה לנגב. הן כל כך טעימות שהילדים מחסלים את הקציצות מהר רק כדי לנגב את הרוטב עם הלחמניה. חובה לטעום!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות לקציצות ברוטב
- קלות להכנה ובכלום זמן יש לכם לחמניות משגעות!
- כל כך טעימות שאי אפשר לוותר עליהן!
- אפשר להכין כמות ולהקפיא!
- רכות ואווריריות ואפשר לאכול אותן עם כל מה שמתחשק!
שורה תחתונה: לפעמים המנה העיקרית היא רק תירוץ ועם מתכון כזה הילדים יאכלו כל מה שרק תכינו ליד!
לחמניות לקציצות ברוטב
ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח
- ½ כוס שמן
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כוסות מים (פושרים)
- 1 כף מלח
אופן ההכנה
- נערבב את החומרים ונכין בצק, - לעבד אותו כ - 7 דקות במיקסר.
- את המלח לשים בסוף הלישה ושוב לעבד.
- לתת התפחה כשעה.
- נכין כ - 16 כדורים.
- כל כדור לעשות צורה של לחמנייה.
- לחרוץ מעל בסכין חדה צורת חתך.
- להרטיב במים מעל הבצק ולקמח מעל הלחמניות (מעט קמח).
- לתת תפיחה עם צורות הלחמנייה כחצי שעה לפחות.
- לחמם תנור רגיל ל- 200 מעלות, לשים בתנור עד קבלת צבע חום (בערך 20 דקות).
שאלות נפוצות: לחמניות לקציצות
גם ביצה וגם קמח מעל הלחמניות? לא חייב ביצה להתיז מעט מים ולפזר קמח. |
האם אפשר שמרים יבשים? כן ברור, 2 כפות שמרים לקילו קמח. |
איזה תנור השתמשת? איזו תוכנית? תנור רגיל. |
מה את מורחת על הלחמניה לפני שאת מכניסה לתנור? מים וקמח. |
הבמה כולה שלכם:
"יפים וטעימים תנסו!"
מירי שוורץ דנינו
"לפני אפייה !"
הילה דנינו
"אלופההה המתכונים שלך הכי מוצלחים יצא טעים !"
רחל עטיה
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?
אהבתם? עוד מתכוני מאפים ולחמים הכי מושלמים שיש – עכשיו באתר!
מקור: טובה ניסים
הי
מדובר בקמח רגיל? אם כן הוא לא תופח..
היי אודל,
מדובר בקמח רגיל עם שמרים כך שהוא אמור לתפוח כמו בצק של חלה.
בהצלחה 🙂
יותר מידי מים ..מנסיון יצא דביק מאוד חבל שזה לא מדוייק
היי יהודית,
להבא אנחנו ממליצים להוסיף את המים בהדרגה ולעצור לפני שהבצק נעשה דביק מדי.
אם נעשה דביק מדי, אפשר תמיד להוסיף עוד קצת קמח ולאזן.
בהצלחה 🙂
האם הבצק צריך לצאת דביק ?
היי חן,
הבצק לא אמור לצאת לא יותר מדי דביק. אם אי אפשר לעבוד איתו, כדאי לעצור עם המים ולהוסיף קצת קמח.
בהצלחה 🙂