ארוחות צהריים | מתכונים צמחוניים | סלטים | צמחוני | תוספות
קציצות כרובית מטוגנות בקלי קלות
לא משנה אם אתם חובבי כרובית או לא, חייבים להודות שקציצות אלה אין כמותן!
לא משנה אם אתם חובבי כרובית או לא, חייבים להודות שקציצות אלה אין כמותן!
קבלו קציצות כרובית מטוגנות שיוצאות רכות ועסיסיות עם טעם נהדר ומרקם עוד יותר!
וכמה כיף שהכנת קציצות אלה לא מצריכה יותר מ-10 דקות ומעט מצרכים שתמיד נמצאים בבית.
קציצות מהירות וטעימות שכולם מתאהבים בהם, אפילו ילדים שלא מוכנים לאכול כרובית אף פעם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות כרובית מטוגנות בקלי קלות
לא משנה אם אתם חובבי כרובית או לא, חייבים להודות שקציצות אלה אין כמותן!
לדרג
כמות 0
המצרכים
- 1 ראש כרובית
- ½ צרור פטרוזיליה (קצוצה דק)
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור (קורט)
- אגוז מוסקט (קורט )
אופן ההכנה
- נחתוך את ראש הכרובית וננקה אותו היטב.
- נרתיח אותו עד לריכוך.
- נעביר את הכרובית לקערה ונמעך.
- אחרי זאת נוסיף לה את יתר המצרכים ונערבב היטב.
- נחמם שמן במחבת (אין צורך בשמן עמוק) ונעביר מן הבלילה לתוך השמן, נטגן משני הצדדים.
- אפשר גם לאפות את הקציצות עם מעט תרסיס שמן. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה קצת משומן, לוקחים ביחד מהתערובת ויוצרים קציצות בגודל אחיד, מסדרים אותן בתבנית ואופים במשך 20-25 דקות בחום 180 מעלות. בשלב הבא יש להפוך ולאפות עוד 5 דקות. להיזהר לא לייבש ובתיאבון..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות כרובית מטוגנות
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים צמחוניים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: הילה סמוכה רשתי (@hila_rashti)
האם אפשר כרובית מוקפאת,? להפשיר לפני או לבשל אותה?
האם אפשר לאפות?
היי תהילה!
נשמח לענות:
1. אפשר בהחלט כרובית קפואה, רק צריך לבשל אותה.
2. אפשר לאפות על 200 מעלות כ-20-30 דקות עד שהן משחימות, בתלוי בתנור שלך.
בהצלחה 🙂
ניסיתי והתאכזבתי . הכל התפרק . הקציצה לא "החזיקה".
היי רות!
נשמע שאולי הכרובית היתה גדולה יחסית והיה צורך בביצה נוספת. בכל מקרה, מצאנו עבורך 3 מתכונים ללביבות כרובית שאולי תרצי לנסות 🙂
מתכון של אילנה לוי
מתכון של לינדה לנגואר
מתכון של שרית מזיוף דהן
בהצלחה!
האם יש תחליף לקמח?
אפשר קמח תפוחי אדמה?
היי הדס!
בטח שאפשר, בהצלחה 🙂
כך לא כותבים מתכון.
מה משקל הכרובית?
האם צריך לסחוט אותה אחרי ההרתחה ולפני המיעוך?
על איזו אש לטגן (בינונית? גבוהה?)
אלה פרטים שראוי לציין יותר מאשר להזכיר לשטוף את הכרובית היטב
היי עדנה!
משקל הכרובית תלוי בכמות שאת רוצה להכין.
אין צורך לסחוט את הכרובית.
טיגון קציצות באופן כללי נעשה על אש בינונית. אש גבוהה מומלצת בדרך כלל להרתחות, לא לבישול או טיגון.
בהצלחה 🙂