Go Back
עוגת גלידה

עוגת גלידה ביתית פרווה קלה

עוגת גלידה ביתית פרווה תצנן לכם את הקיץ ותמתיק אותו בטעם מטריף של ביסקוויטים רכים, קרם וניל עשיר ומוס שוקולד נוטף מתיקות. מושלמת לחגיגה משפחתית, אירוח מרשים וצהרי שבת מתוקים
ציון 4.30 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: ספיר סבח

המצרכים

  • 1 חבילה ביסקוויטים (250 גרם)
  • קפה או חלב סויה

לקרם וניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (צמחית לפרווה, 500 מ"ל סה"כ)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 כפות סוכר

למוס שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ¼ מיכל שמנת מתוקה (צמחית לפרווה)

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (צמחית לפרווה)
  • אגוזים לקישוט

אופן ההכנה

  • מקציפים שני מיכלי שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג ו-2 כפות סוכר.
  • במקביל במיקרו ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ורבע מיכל שמנת. כשהקצפת מגיעה למרקם יציב מוסיפים שתי כפות מהקרם הלבן לשוקולד ומערבבים לאיחוד.
  • לאחר מכן מוסיפים חצי מכמות הקצף הלבן לשוקולד ומערבבים למוס שוקולד.
  • כעת יש 2 קערות - מוס שוקולד וקרם וניל לבן. ב-2 תבניות אינגליש קייק שמים שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה או חלב סויה.
  • שמים את המוס שוקולד, ומשטחים, מוסיפים שכבת ביסקוויטים לא רטובה ומעליה את הקרם הלבן. משטחים ומכניסים להקפאה של 5 שעות לפחות. לא חשוב לשטח ממש מוקפד כי על הכל יישפך גנאש שוקולד שיכסה הכל
  • לגנאש ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר וחצי מיכל שמנת, מחלצים את העוגות מהתבנית פשוט לגזור את התבנית, שופכים את הגנאש מקשטים באגוזים ושומרים בהקפאה

הערות וטיפים

  • אפשר לגמרי להפוך את עוגת הגלידה לעוגת ביסקוויטים רגילה וטעימה. פשוט מוסיפים עוד שכבות של ביסקוויטים באמצע ואז לאחסן במקרר ולא במקפיא
  • הקפה שבו טובלים את הביסקוויטים מכיל רק מים חמים עם כפית נס קפה, ללא חלב וללא סוכר .
  • חובה לשמור במקפיא אחרת היא נמסה כי אין בה שום דבר שמייצב אותה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.