עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד

עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד, כך שאל דאגה תוכל כל המשפחה ליהנות ממנה, גם מי שרגיש לגלוטן, וזו ללא ספק שמחה כפולה!
אז מי אמר שאין עוגות טעימות ללא גלוטן? לכולם מותר לאכול עוגה מושחתת של שוקולד מדי פעם, במיוחד אם היא עם פרג, ומי בכלל סופר קלוריות? אל תשכחו ליהנות מהמטעמים המתוקים של החיים!

למה באמת כדאי לכם: עוגה ללא קמח
-
השילוב המושלם: שילוב של שוקולד ופרג הוא השילוב המושחת והמנצח!
-
ללא גלוטן: עוגה ללא קמח , מתאימה בול לצליאקים או כל מי שמעדיך להימנע!
-
חג פורים: תוכלו לשמור את המתכון גם לפורים בגלל הפרג שנמצא בעוגה!
-
ה-עוגה לחגים: עוגה רכה ואוורירית, טעימה ומושחתת , מה צריך יותר מזה לחג הפסח!!
שורה תחתונה: עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד רכה, טעימה ומתאימה לשבת או סתם למתוק ליד הקפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 100 גרם שוקולד (מריר)
- 100 גרם חמאה
- 5 ביצים M (אני שמתי 4 ביצים L)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 2 כוסות פרג טחון טרי (200 גרם - ממליצה על פרג טחון טרי מחנות תבלינים ולא את השקיות שמוצאים בסופר.)
- 100 גרם שקד טחון (שקית)
- 2 כפות קורנפלור (30 גרם)
- קורט מלח
- כף ברנדי (אני לא שמתי)
- ¼ כפית תמצית וניל
מצרכים לציפוי:
- 100 גרם שוקולד (מריר קצוץ)
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי (סיר אדים) מניחים בצד וניגשים לביצים
- בקערה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- בקערה נפרדת מערבבים - פרג טחון, שקד טחון, מלח וקורנפלור.
- מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת החמאה ושוקולד המומס, ומקציפים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מקפלים בעדינות עם היבשים.
- מוסיפים תמצית וניל וברנדי ומקפלים עד לאחידות, אופים כ 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי ומצננים את העוגה.
- להכנת הציפוי - מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה או פשוט ממיסים יחד במיקרוגל ושופכים את הציפוי על העוגה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד
אפשר שמן במקום חמאה? זה מתכון שלקחתי מהאינטרנט והכנתי בדיוק לפי המתכון, אני מאמינה שאפשר עם שמן אבל אני אישית לא ניסיתי עם שמן. |
אם אני שמה ביצים xl כמה צריך לשים? המתכון דורש 5 ביצים m , שמתי L-4 , תשימי גם 4 ביצים XL. |

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
הכי טובה שיש!!
היי שרון,
איזה כיף, שמחים לדעת שנהנית ממנה!
נשמח לראות תמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂
מעולה!!!! בדיוק כמו שעוגת פרג צריכה להיות! כולם אהבו גם הקטנים
היי שרון,
איזה כיף! שמחים מאוד שגם הקטנים אהבו 🙂
מוזמנת גם להעלות תמונה לקבוצת הפייסבוק שלנו!
לטעמי מתוק מדי, אפשר פחות סוכר. בסה"כ טעים. חשוב לציין את גודל התבנית.
היי ברוריה!
עם הסוכר תמיד אפשר לשחק לפי טעם אישי, אבל שמחים שהיה לך טעים בכל זאת.
לגבי התבנית – את צודקת ולכן הוספנו את המידע הזה למתכון.
נ.ב. את מוזמנת להצטרף אלינו גם לקבוצת הפייסבוק 🙂
באיזה תבנית אופים את העוגה?
היי רחלי!
תבנית קפיץ 24 או 2 אינגלישקייק.
בהצלחה 🙂
למיטב ידיעתי עוגה בחושה נקראת כך כי בוחשים את המרכיבים. במתכון מופיע שי הקצפה. לא הקצפתי,רק ערבבתי, יצאה עוגה ממש טעימה רכה ואוורירית?
היי גלי!
שמחים מאוד שיצאה טוב גם בלי הקצפה 🙂
אבל בכל מקרה תודה ששמת לב והערת על כך, תיקנו בהתאם את המתכון כי זו אכן לא עוגה בחושה לפי ההגדרה.
למתכונים מעולים חדשים כל יום, את מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/