עוגה בחושה מדהימה ורכה
עוגה בחושה הכי רכה שיש, כל ביס פשוט נמס בפה. מתכון קל ביותר, בלי הקצפה בקערה אחת ולתנור.
עוגה בחושה מדהימה בטעמה, יופיה ורכותה.
מתכון קל ביותר, הכנה מהירה – בקערה אחת ולתנור וקיבלתם את העוגה הכי הכי רכה בעולם, כל ביס וביסים פשוט נמס בפה.
בין אם זה לשבת, לאורחים, אם סתם למשהו מתוק ליד הקפה, את העוגה הזו פשוט חובה להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוגה בחושה מדהימה ורכה
עוגה בחושה הכי רכה שיש, כל ביס פשוט נמס בפה. מתכון קל ביותר, בלי הקצפה בקערה אחת ולתנור.
לדרג
ציוד
כוס מידה לאפייה
תבנית אינגלישקייק
המצרכים
שלב ראשון
- 3 ביצים L
- 1/2 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב
שלב שני
- 1 כוס גדושה קמח תופח
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות שוקולד לבן מגורר
- 1 כף גדושה שוקולית
- 1 כף שמן
- 2 כפות מים
אופן ההכנה
שלב ראשון
- להקציף בקערת המיקסר עם וו הקצפה עשר דקות עד לקציפה תפוחה-שלוש ביצים L + חצי כוס סוכר.
- להוסיף ונמשיך לערבל עד קבלת בלילה אחידה – 1/3 כוס שמן עם כפית תמצית וניל ו- 1/2 כוס חלב.
שלב שני
- להחליף וו גיטרה , להנמיך מהירות המיקסר ,להוסיף ולערבל רק עד איחוד ולא מעבר (כך נקבל עוגה אוורירית) – כוס אחת גדושה קמח תופח עם כף אחת גדושה אינסטנט פודינג וניל.
- להעביר את הבלילה לתבנית משומנת.
- לפזר מעל הבלילה 2 -3 כפות שוקולד לבן מגורר על פומפיה גסה.
- בקערית קטנה לערבב – 1 כף גדושה שוקולית עם 1 כף שמן ושתי כפות מים.
- למזוג את התערובת עם כף לאורך אמצע העוגה ואז עם שיפוד נקשקש על פס השוקולד.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות חום בינוני- תוכנית אפייה רגילה ונאפה 35- 45 דקות או עד שקיסם במרכז העוגה יצא יבש.
הערות וטיפים
- להמנע מאפיית יתר
- .כדי לשמור על העוגה רכה ונפלאה ,לאחסן כשתבנית העוגה עטופה בניילון נצמד .
- אפשר לאחסן במקרר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגה בחושה רכה
העוגה נראית מעולה! מה אפשר לשים במקום שוקולד לבן? אפשר לוותר עליו. |
הבמה כולה שלכם:
"התוצאה ממש טעימה ורכה תודה רבה מכל ה-❤!"
בלה בן שלום טסה
"הכנתי ויצאה נהדרת – מתכון מעולה!"
ורד עוזיאל
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לשבת מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ariella Goldman
עוגה פשוטה מאד להכנה רכה וטעימה ברמות…וואוווו. כל המתכונים שלך וואו
היי שרה,
שמחים שנהנית ותודה על הפרגון לבעלת המתכון!
זאת בדיוק עוגה מהסוג שאני אוהבת: קלה להכנה, וקוצרת שבחים נלהבים.
היי אביבה,
מסכימים לגמרי! כיף לדעת שנהנית ממנה, ואם צילמת את העוגה את מוזמנת להשוויץ בקבוצה 🙂
איזה גודל תבנית?
היי לאה,
תבנית אינגליש קייק, בהצלחה 🙂
האם הכוונה לתבנית אינגליש חד״פ?
האם לשתי תבניות כאלה צריך להכפיל את הכמות? או פחות?
היי זהבה,
העוגה מתאימה לתבנית אחת, אבל את בהחלט יכולה להכפיל.
בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום האינסטנט?
היי דקלה,
אפשר להשתמש בקורנפלור או קמח טפיוקה ולהוסיף קצת מתיקות.
בהצלחה 🙂
היי. אפשר בלי מיקסר
היי דוד!
בטח שאפשר, בעוגות בחושות אין צורך במיקסר.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
נראה מעולה אפשר לשים קמח רגיל ? אם כן כמה אבקת אפייה להוסיף ?
תודה רבה
היי דניאלה, אפשר בהחלט – היחס הוא 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה. בהצלחה!
אפשר לשים קרם קוקוס במקום חלב לפרווה .תודה
היי בת שבע, אפשר בהחלט להחליף חלב בקרם קוקוס בעוגות בחושות.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
למה כתוב ללא הקצפה?
תודה רבה שהסבת את תשומת לבנו, הטעות תוקנה, בהצלחה ובתיאבון!
שלום
האם ניתן להחליף את השוקולית בקקאו?
אם כן- להשתמש באותה כמות? להוסיף סוכר?
תודה
היי לימור, אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר. בהצלחה וחג שמח!
אפשר להחליף את החלב במים
היי מזל, אפשר להחליף במים, מיץ תפוזים או חלב סויה, בהצלחה!
אפשרלשים במקום חלב מיץ תפוזים?
היי מירה,
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂
עוגה מושלמת. רכה אוורירית.
שמחים שאהבת טלי! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להפוך את המתכון לפרווה? כיצד?
היי טלי,
כדי להפוך לפרווה אפשר להשתמש בחלב צמחי במקום חלב רגיל, ואת השוקולד הלבן אפשר להמיר בשוקולד לבן ללא חלב (טבעוני).
בהצלחה 🙂
האם הקצפת הביצים היא רק החלבון?
היי אפרת,
יש להקציף את הביצים בשלמותן.
בהצלחה 🙂
שלום רב,
למה הכוונה כוס מידה לאפייה?