מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן
פרווה או חלבי, עם קמח רגיל או בלי, את הבראוניז האלה הילדים יטרפו בשניות!
מפנקים את כל המשפחה בקינוח שוקולד הכי טעים שיש, שמכינים בקלות עם מצרכים שנמצאים בכל מטבח ותוך 5 דקות בלבד!
קבלו מתכון לבראוניז שוקולד צ’יפס שתמיד יוצאות לחות, עסיסיות, וסופר שוקולדיות עם שוקולד צ'יפס הנותן פצפוצי קראנץ' מענגים בכל ביס קטן.
עוגיות ללא גלוטן מעוררות תיאבון שמכינים בקלי קלות ומקבלים תענוג שרק משהו כה שוקולדי יכול לספק. ביס אחד וכולם מכורים לחיים!
מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן
פרווה או חלבי, עם קמח רגיל או בלי, את הבראוניז האלה הילדים יטרפו בשניות!
לדרג
המצרכים
- 2 כוסות שוקולד צ’יפס ((או 200 גרם שוקולד))
- 3/4 כוס שמן קוקוס ( אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי)
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס קמח ללא גלוטן (או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים | בפסח: קמח מצה לעוגות דק)
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- שוקולד צ’יפס (לפיזור מעל)
אופן ההכנה
- ממיסים במיקרו בקערה שתי כוסות שוקולד צ’יפס או 200 גרם שוקולד ואז מוסיפים 3/4 כוס שמן קוקוס ( או אחר אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי) וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב וממתינים עד לקירור.
- מקציפים 4 ביצים עם חצי כוס סוכר
- אחרי דקה מוסיפים קורט מלח וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח
- בקערה מערבבים חצי כוס קמח מצה לעוגות דק (או קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים) ורבע כוס אבקת קקאו.
- מאחדים כעת את כל המצרכים בשלוש הוספות ובקיפולים עדינים.
- לקצף הביצים מוסיפים את השוקולד המומס והשמן ומקפלים עד להטמעה ( שלוש הוספות) ואז מנפים את הקמח והקקאו בשלוש הוספות ומקפלים לקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ומפזרים שוקולד צ’יפס מעל, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך. אם קיסם עץ יוצא יבש זה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Iris Elharar Dahoah | מוזמנים לדף הכיתות והאפייה שלה בפייסבוק: כאן
החלוקה בין קמח השקדים לקורנפלור לא ברורה. רבע כוס מכל אחד או חצי כוס קמח שקדים?
היי הדס!
לפי המתכון, יש לערבב חצי כוס קמח מצה לעוגות דק בקערה.
אם את לא מעוניינת להשתמש בקמח הזה, תוכלי להמיר אותו בחצי כוס קמח ללא גלוטן, חצי כוס קמח שקדים, או לחילופין, ברבע כוס קמח תפוחי אדמה + רבע כוס קורנפלור.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂