|

לחם / לחמניות שום נתלשות

קבלו עוד מאפה גאוני של לחם שום מהמם ויפה שלא תצליחו להתאפק לא להכין!
בהשראת: דבורה אוזנה
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לחם לחמניות שום נתלשות

קבלו עוד מאפה גאוני של לחם שום שלא תצליחו להתאפק לא להכין.

לחם שום מושלם שמכינים מבצק חלומי ונוח,

נתלש בצורה מהממת ויפה תקבלו תצורת אמנות מגרה במיוחד!

ספר המתכונים של דבורה אוזנה  

 

לחם לחמניות שום נתלשות
צילום: דבורה אוזנה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם לחמניות שום נתלשות

לחם / לחמניות שום נתלשות

קבלו עוד מאפה גאוני של לחם שום מהמם ויפה שלא תצליחו להתאפק לא להכין!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: דבורה אוזנה

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרית יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ 3 כוסות מים פושרים (מינרלים)
  • 1 כפית מלח
  • תערובת עשבי תיבול (לפי הטעם)
  • כוסברה (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • שום כתוש (לפי הטעם)
  • שמן זית (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • תחילה נשים בקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר, נערבל ונוסיף שמן, שום כתוש, ואת המים בהדרגה ולבסוף המלח.
  • נמשיך לערבל עד לקבלת בצק רך ונעים - למגע נעסה את פני הבצק במעט שמן.
  • נכסה ונניח לתפוח עד שיכפיל את עצמו.
  • לאחר התפחה נוריד אויר מהבצק יוצרים צורות ונבריש ביצה ואז התפחה שנייה.
  • נבריש מתערובת הירק ושום ונאפה בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות למשך 25 דקות או עד להשחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה.

הערות וטיפים

הכמויות נתונות לטעמכם האישי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחם לחמניות שום נתלשות
צילום: דבורה אוזנה


שאלות נפוצות: לחם שום

לשים בבצק שום ?
מברישים ביצה מתפיחים מברישים את רוטב השום וירק לפני אפייה.
מה זה תערובת עשבי תיבול?
כוסברה ופטרוזיליה שום כתוש ושמן זית – הכמות נתונה לטעמכם האישי.
רק כפית סוכר?
כן זה לא אמור להיות מתוק, אם רוצים מוסיפים עוד כפית זה גם בסדר.
ניתן להמיר לחמאה אם אין לי שמן זית?
כן אפשרי.
ניסית עם קמח כוסמין?
ניתן להכין עם קמח כוסמין.

 


לחם לחמניות שום נתלשות
צילום: דבורה אוזנה

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. הלחמניות הנתלשות נראות יפות ומיוחדות. כיצד מכינים את הצורה היפה הזו ובאיזה תבנית(וכמה תבניות?) הן נאפות?. תודה

    1. היי סימה,
      הן גם טעימות מאוד!
      אם תרדי למטה בעמוד המתכון, תוכלי לראות שיש תמונה של הלחמניות בתוך תבנית עגולה 26 עם נייר אפייה לפני ההברשה והאפייה.
      לאחר שמגלגלים כל כדור בצק וחורצים עליו 3 פסים (לא יותר מדי עמוק), מניחים אותו בתבנית וממשיכים כך.
      בהצלחה 🙂

4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements