פיתות במחבת מ - 2 מצרכים בלבד
פיתות במחבת מ־2 מצרכים בלבד! ללא מים וללא תוספות. מתכון לפיתות רכות וחלולות מתפוח אדמה וקמח רגיל – וזהו!
לא פעם קרה לי שנגמר הלחם או נגמרו הפיתות ולא היה לי איך להכין סנדוויץ' לילדים ובכל פעם הייתי מאלתרת ארוחה שלא ממש סיפקה את בני המשפחה. עד שגיליתי מתכון לפיתות במחבת שיוצאות אליפות ויש כאלה שאומרים שהן טעימות יותר מפיתות רגילות קנויות!
כל מה שצריך שיהיה בבית זה תפוח אדמה וקמח ובכלום עבודה תקבלו פיתות מגניבות במראה ובטעם. הפיתות מושלמות עם חמאה, עם חומוס או סלט מבושל. אני לא הוספתי מלח, אבל אם רוצים מלוח זה בהחלט אפשרי. לא באמת משנה איך תכינו, הפיתות במחבת יוצאות טעימות בטירוף!
למה באמת כדאי לכם: פיתות במחבת
-
- 2 מצרכים ויש לכם פיתות שהן תענוג לכל טועם!
- כל כך קלות להכנה שכל אחד יכול להכין!
- רכות וטעימות שלא תפסיקו להכין!
- בצק מושלם ללא שמרים!
שורה תחתונה: פיתות במחבת כל כך טעימות, שאחרי שתאכלו פעם אחת תכינו אותן גם כשלא נגמר לכם הלחם בבית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פיתות במחבת מ - 2 מצרכים בלבד
המצרכים
- 2.5 כוסות קמח
- 4 תפוח אדמה
אופן ההכנה
- ניקח את תפוחי האדמה נקלף ונחתוך לקוביות.
- נבשל עם מים עד לרכות נסנן ונעביר את התפוח אדמה לקערה.
- נוסיף כוס וחצי קמח ונתחיל לערבב כשעדיין התפוח אדמה חם עם כף עץ תוך כדי מעיכה של התפוח האדמה עד להטמעה.
- נוסיף חצי כוס קמח נוספת ונלוש לבצק חלק.
- נמרח מעל מעט שמן לכסות ולתת לנוח שעה.
- נחמם מחבת טפלון על להבה בינונית גבוהה עם טיפ-טיפה שמן.
- נעבוד קרוב לכיריים.
- בקערה קטנה להוסיף חצי כוס קמח.
- על משטח יבש בעזרת ידיים מקומחות לקרוץ מהבצק גודל של שזיף גדול לטבול בקמח משני הצדדים לרדד לעובי של - 2 מ"מ.
- נעביר למחבת ונבשל כל צד מספר דקות.
- להוציא לצלחת עם מגבת.
- לכסות אותם בזמן ההכנה.
- אתם תיראו הם יתנפחו כמו בלון וירדו.
שאלות נפוצות: פיתות במחבת
פה נראה מעולה אני נסיתי ולא הצליח לי… באסה.. הבצק היה דביק.. מה לא עשיתי טוב? קימחת את הידיים? הכדורים קימחת מ – 2 הצדדים לפני הרידוד? הבצק נתת לו לנוח שעה האם הבצק היה חם? כמות התפוח אדמה היתה כנראה גדולה… במקרה שזה דביק מידי תוסיפי כף קמח ותלושי המרקם צריך להיות רך בצקי ולא מאוד דביק. |
סחטיין שזו התוצאה מרק שני מרכיבים….אבל מבחינה תזונתית אין לזה ערך גבוהה. גם פיתות רגילות אין להן ערך גבוה, בנוסף פיתה היא למעשה צלחת הגשה, שמקשטים אותה עם ירקות בשר עוף ורוטב כמנה טו גו זה הכי הכי בעל ערך. |
מה עם מלח? לא הוספתי מלח אם את רוצה להוסיף מלח תוסיפי בקמח חצי כפית. |
ללא מים בכלל בבצק? תפוח אדמה זה ירק מלא בנוזלים. בגלל זה לא טוב להקפיא אותו |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי אתמול בלילה …לא התאפקתי …יצא מ ו ש ל ם!!! עשיתי כמות כפולה….תודה רבה נהנית לראות, ולקבל ממך השראה !"
קלרי פסח בש
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
המתכון הזה הוא חלק ממתכוני מאפים ולחמים מושלמים.
פיצה מהירה, פיצה איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי? אל תפספסו!
מקור: Shuly Asulin Karasin
לא כל כך הבנתי…. כתבת במצרכים 1.5 כוסות קמח, אח"כ כתבת להוסיף חצי כוס קמח חמים, מאיפה חצי כוס נוספת ומה זה קמח חמים?
היי גיל!
ממש מתנצלים על הבלבול – ערכנו את המתכון בעקבות ההערה החשובה שלך וכעת הוא מתוקן.
בהצלחה 🙂