בצק לבורקס גבינה נעים וקל לעבודה
בורקס גבינה מבצק קל ונעים לעבודה במיוחד לשבועות!
אחת החולשות שלי, אם לא החולשה, זה בורקס איכותי וטעים במילוי גבינות ובכל פעם שנכנסתי למאפייה זה הבורקס היחיד שהייתי קונה.
מאז שהתחלתי להכין את הבורקס הזה בבית וגיליתי שהוא טעים בהרבה מהקנוי, הפסקתי לקנות ואני מכינה אותו בכל הזדמנות.
הבורקס הזה מושלם וכשאני מכינה אותו בבית הילדים חוטפים אותו איך שהוא יוצא מהתנור!
במיוחד לשבועות, בין אם אתם מארחים או מתארחים בארוחת החג, הבורקס הזה הוא חובה בכל שולחן! נסו ולא תקנו יותר!
למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה
-
- כל כך טעים שתפסיקו לקנות במאפייה!
- בצק קל ונהדר לעבודה ולא מתפורר לאחר הכנה!
- אפשר למלא בכל סוג גבינה שאוהבים ולנשנש לכל אורך היום!
- אפשר להקפיא אפוי או לא אפוי ולשלוף מתי שמתחשק!
שורה תחתונה: בורקס גבינה טעים יותר מהבורקס הקנוי. אל תעברו שבוע בלי הבורקס הזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
בצק לבורקס גבינה נעים וקל לעבודה
המצרכים
לבצק
- ½3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
- 1 שמנת חמוצה
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 כפית מלח (שטוחה )
למילוי
- 150 גרם גבינה צפתית פיראוס 5 אחוז
- 100 גרם גבינת פטה
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם גבינה צהובה
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- לשים את כל חומרי הבצק עדקבלת בצק אחיד, רך נעים לעבודה ולא דביק. אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. אין צורך להכניס למקרר.
- מגרדים את כל הגבינות.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל וחותכים עיגולים בעובי 2.5 ס"מ בערך.
- מרדדים כל עיגול, ממלאים בגבינות, סוגרים בצביטות ומניחים על נייר אפייה לא משומן.
- מורחים ביצה ביצה ומפזרים שומשום מעל.
- אופים ב-190 מעלות. אפשר 2 תבניות בבת אחת בטורבו.
שאלות נפוצות: בורקס גבינה
הכנתי פעם וכל המילוי נשפך החוצה
צריך לסגור חזק והביצה שמורחים בעצם מדביקה ושום דבר לא יוצא. |
במקום שמנת חמוצה אפשר משהו אחר? אפשר שמנת מתוקה, יוגורט או גיל. |
חייב גבינה הוא אפשר כל מילוי? אפשר תפוחי אדמה או חצילים. |
אין לי תנור טורבו, כמה מעלות באפייה רגילה? ב-190 מעלות. |
הבמה כולה שלכם:
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה?
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים.
פיצה מהירה, פיצה איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי? אל תפספסו!
מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף שלה: אילנה לוי מתכונים
הי אני בבצק הזה מפחיתה את המלח ואופה עוגיות מגולגלות עם ריבה. ממרח תמרים. ממרח שוקולד. ומפזרת קוקוס…. או קוביות תפוחי עץ. אין צורך באבקת סוכר חאחר האפיה מפני שהמילוי מתוק. אולי ליופי.
היי אורנה,
תודה רבה על השיתוף!
אם את מצלמת את היצירות, נשמח לראות אותן בקבוצה 🙂
היי אפשר להחליף את החמאה בשמן?
תודה!
היי,
כן, רק לשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה 🙂
ואו הכנתי יצא מהמם
הפכתי אותה לקמח מלא מניטובה חצי
וחצי קמח לחלה
אני שמתי יוגורט במקום שמנת
ופטה כבשים עם רבע ביצה טרופה ו2 יחידות גאודה קצוצה
חבל שלא ניתן להציג צילום כאן
היי,
נשמע מעולה, שמחים שנהנית ותודה על השיתוף בהכנה שלך 🙂
אפשר להעלות תמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו בפוסט המקורי!
אפשר למלא גם בבשר טחון?
היי מיטל,
אכן כן, בהצלחה 🙂