| | | |

בצק לבורקס גבינה נעים וקל לעבודה

לשבועות, לשבת, ולכל פעם שמתחשק קצת מלוח. בורקס במילוי גבינה, בצק מושלם לעבודה וטעים בהרבה מהקנוי!
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.32 על ידי 35 דירוגים
בורקס גבינה

בורקס גבינה מבצק קל ונעים לעבודה במיוחד לשבועות!

אחת החולשות שלי, אם לא החולשה, זה בורקס איכותי וטעים במילוי גבינות ובכל פעם שנכנסתי למאפייה זה הבורקס היחיד שהייתי קונה.

מאז שהתחלתי להכין את הבורקס הזה בבית וגיליתי שהוא טעים בהרבה מהקנוי, הפסקתי לקנות ואני מכינה אותו בכל הזדמנות.

הבורקס הזה מושלם וכשאני מכינה אותו בבית הילדים חוטפים אותו איך שהוא יוצא מהתנור!

במיוחד לשבועות, בין אם אתם מארחים או מתארחים בארוחת החג, הבורקס הזה הוא חובה בכל שולחן! נסו ולא תקנו יותר!

ספר המתכונים של אילנה לוי

 

בורקס גבינה
צילום: אילנה לוי

למה באמת כדאי לכם: בורקס גבינה

    • כל כך טעים שתפסיקו לקנות במאפייה!
    • בצק קל ונהדר לעבודה ולא מתפורר לאחר הכנה!
    • אפשר למלא בכל סוג גבינה שאוהבים ולנשנש לכל אורך היום!
    • אפשר להקפיא אפוי או לא אפוי ולשלוף מתי שמתחשק!

שורה תחתונה: בורקס גבינה טעים יותר מהבורקס הקנוי. אל תעברו שבוע בלי הבורקס הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בורקס גבינה

בצק לבורקס גבינה נעים וקל לעבודה

לשבועות, לשבת, ולכל פעם שמתחשק קצת מלוח. בורקס במילוי גבינה, בצק מושלם לעבודה וטעים בהרבה מהקנוי!
ציון 4.32 על ידי 35 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

המצרכים

לבצק

  • ½3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח (שטוחה )

למילוי

  • 150 גרם גבינה צפתית פיראוס 5 אחוז
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 50 גרם גבינה צהובה
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • לשים את כל חומרי הבצק עדקבלת בצק אחיד, רך נעים לעבודה ולא דביק. אם הבצק עדיין יבש אפשר להוסיף מעט שמן זית. אין צורך להכניס למקרר.
  • מגרדים את כל הגבינות.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל וחותכים עיגולים בעובי 2.5 ס"מ בערך.
  • מרדדים כל עיגול, ממלאים בגבינות, סוגרים בצביטות ומניחים על נייר אפייה לא משומן.
  • מורחים ביצה ביצה ומפזרים שומשום מעל.
  • אופים ב-190 מעלות. אפשר 2 תבניות בבת אחת בטורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס גבינה

הכנתי פעם וכל המילוי נשפך החוצה

צריך לסגור חזק והביצה שמורחים בעצם מדביקה ושום דבר לא יוצא.

במקום שמנת חמוצה אפשר משהו אחר?
אפשר שמנת מתוקה, יוגורט או גיל.
חייב גבינה הוא אפשר כל מילוי?
אפשר תפוחי אדמה או חצילים.
אין לי תנור טורבו, כמה מעלות באפייה רגילה?
ב-190 מעלות.

 

הבמה כולה שלכם:
בורקס גבינה
צילום: אילנה לוי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה?
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים.
פיצה מהירה, פיצה איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי? אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אילנה לוי | מוזמנים לעקוב בדף שלה: אילנה לוי מתכונים

Similar Posts

8 Comments

  1. הי אני בבצק הזה מפחיתה את המלח ואופה עוגיות מגולגלות עם ריבה. ממרח תמרים. ממרח שוקולד. ומפזרת קוקוס…. או קוביות תפוחי עץ. אין צורך באבקת סוכר חאחר האפיה מפני שהמילוי מתוק. אולי ליופי.

  2. 5 stars
    ואו הכנתי יצא מהמם
    הפכתי אותה לקמח מלא מניטובה חצי
    וחצי קמח לחלה
    אני שמתי יוגורט במקום שמנת
    ופטה כבשים עם רבע ביצה טרופה ו2 יחידות גאודה קצוצה
    חבל שלא ניתן להציג צילום כאן

4.32 from 35 votes (34 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements