| | | |

ארטיק מגנום ביתי מסחרר

מתכון למגנום ביתי – הגלידה שכולם אוהבים – שכל אחד יכול להכין. טעים ויפה, אפילו יותר מהמקורי!
בהשראת: מרי קוגן
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
ארטיק מגנום

ארטיק מגנום ביתי מסחרר!

מתכון למגנום ביתי – הגלידה שכולם אוהבים –

שכל אחד יכול להכין. טעים ויפה, אפילו יותר מהמקורי!

ספר המתכונים של מרי קוגן

ארטיק מגנום ביתי מסחרר!
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

ארטיק מגנום

ארטיק מגנום ביתי מסחרר

מתכון למגנום ביתי – הגלידה שכולם אוהבים – שכל אחד יכול להכין. טעים ויפה, אפילו יותר מהמקורי!
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית סילקון (סילקומארט ) לארטיקים אפשר לקנות בחנות למוצרי אפיה .

המצרכים

גלידה:

  • 4 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • מעט מלח

ציפוי:

  • 400 גרם שוקולד לבן/חלב/מריר

אופן ההכנה

ציפוי:

  • ממיסים סוג שוקולד שרוצים - (לבן / חלב/ מריר) בקערה במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לחלוטין ללא גושים.
  • שופכים מעט בתוך התבנית מטים את התבנית כך שכל השוקולד יכסה את התבנית בצורה הרמטית.
  • מכניסים למקפיא כדי שהשוקולד ייתפס.

גלידה:

  • נמיס במיקרו 200 גרם שוקולד חלב + 50 גרם נטיפי שוקולד בטעם קרמל עם 120 מל שמנת מתוקה עד שהתערובת חלקה ( שוב רצוי להמיס בפולסים של 30 שניות כך לא השוקולד לא יתחמם יותר מידי וייהרס).
  • את התערובת מניחים בצד .
  • בקערה נפרדת מכינים את הבסיס לגלידה עצמה - להשתמש רק בביצים טריות.
  • מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר ועם תמצית הווניל עד שהתערובת סמיכה תפוחה ובהירה ומעבירים לקערה גדולה.
  • מקציפים (אין צורך לשטוף את כלי ההקצפה והמקצף) את השמנת לקצפת רכה (נזהרים לא להקציף יתר על המידה) ומעבירים לקערה הגדולה.
  • מקציפים את החלבונים עם מעט מלח, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים את יתרת הסוכר - עד שיתקבל קצף רך ומעבירים לקערה הגדולה.
  • מאחדים בעדינות, בתנועות קיפול, את התערובות המוקצפות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לוקחים מעט מתערובת השוקולד ומקפלים לתוך קערת הקצף, ושוב מוסיפים מעט עד שכלל קערת השוקולד מוטמעת בקערה של הקצף. שופכים לתוך קנקן את התערובת הסופית ומוזגים לתבניות עם השוקולד המומס שהקפאנו.
  • מכניסים מקל ארטיק ומכניסים למקפיא למשך 6-7 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
ארטיק מגנום
צילום: מרי קוגן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון ארטיק מגנום שוקולד ביתי מסחרר

 

Similar Posts

10 Comments

  1. 4 stars
    מתוק שיחוק!!!
    אבל הייתי צריכה לציפוי 400 גרם שוקולד!
    אתם לא רציניים שכתבתם חבילה אחת – אי אפשר לטבול בכמות הזו אפילו לא חצי ארטיק…
    אבל המתכון השווה מפצה על עגמת הנפש
    שבת שלום ❤

    1. היי חן!
      תודה רבה על התגובה החשובה שלך, תיקנו את המתכון בעקבותיה.
      מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו ולחלוק עימנו את החוויות שלך מהמתכונים גם שם 🙂

    1. היי אתי!
      לא היינו ממליצים לוותר על הביצים במתכון הזה.
      אם אין ביצים מפוסטרות בסופר שאת רגילה לקנות בו, אפשר לנסות אצל משווקי ביצים ובחנויות טבע.
      אבל לדעתנו יש אפשרות לקנות קרטון של בלילת ביצים מפוסטרות (כמו קרטון של חלב) בכל סופר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שלומית!
      ממש אין צורך לפחד, אלא פשוט להשתמש בביצים מפוסטרות 🙂
      בתהליך הפסטור, מחממים את הביצים עד להשמדת כל החיידקים, בדומה לפסטור מוצרי חלב.
      בהצלחה ובתיאבון 🙂

      1. היי!
        תהליך הפסטור נעשה על ידי משווקי ויצרני הביצים.
        ניתן להשיג את הביצים בסופרים, חנויות טבע או משקי ביצים.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements