עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג'חנון
עוגת גבינה אפויה קלאסית, שיוצאת נימוחה ואוורירית, במרקם 'ענן' וטעם שמטריף חושים! מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין!
כשבא לי להרשים את האורחים או סתם להיות מבסוטית על עצמי אני מכינה עוגת גבינה אפויה, שיוצאת גבוהה ומרשימה. העוגה יוצאת כל כך יפה וטעימה שכל האורחים בטוחים שקניתי אותה ומתפלאים מקלות ההכנה שלה.
המתכון כל כך פשוט, שגם אם אתם לא קונדיטורים מוסמכים ואין לכם רקע באפייה, אתם יכולים לקבל עוגת גבינה אפויה, יפה וגבוהה בדיוק כמו בקונדיטוריה ולא פחות טעימה! היא יוצאת כל כך מושלמת שאפשר לחסל אותה בלי להרגיש!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
-
- כל כך טעימה שאף אחד לא ישאיר פירור בצלחת!
- קלה להכנה וכולם יכולים להכין!
- יוצאת במרקם מושלם שכיף לאכול!
- עוגה מרשימה במראה ובטעם ותגרוף מחמאות רבות מהאורחים!
שורה תחתונה: אם יש לכם סיר ג'חנון אתם חייבים לנסות את המתכון הזה! אף אחד לא יכול להישאר אדיש לעוגה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית בסיר ג'חנון
ציוד
המצרכים
- 1 קופסת גבינה לבנה (750 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
- 6 ביצים מופרדות (L)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ¼ 1 כוסות סוכר
- 4 כפות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף לבן ויציב בקערת המיקסר - אחרי זאת נעביר לקערה נקיה.
- ננקה את קערת המיקסר ונקציף בה כעת את החלמונים עם רבע כוס הסוכר ו-2 וניל.
- נוסיף בהדרגה את הגבינות והשמנת ואחר כך את הקורנפלור והאינסטנט. נקציף לאחידות.
- לסיום נערבב עם מרית את החלבונים שהנחנו בצד לתערובת החלמונים.
- נניח בתחתית התנור תבנית מים מלאה מעליה תבנית רשת שעליה תהיה מונחת תבנית העוגה.
- נשפוך את התערובת לסיר ונכניס לתנור 180 מעלות חום עליון תחתון - אפיה שעה.
- לא נוציא עד התקררות ונהפוך על צלחת הגשה
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
צריך לסנן את הגבינה בבד? לא. |
את לא מורידה את המעלות כעבור מספר דקות? לא. |
את הסיר ג'חנון סגרת בזמן האפייה? לא. |
איך אני מוציאה את העוגה מהסיר? בתחילת האפייה את משמנת בחמאה היטב וכשהעוגה מתקררת כעבור שעה בתנור את מעבירה סכין מסביב והופכת. |
כמה זמן צריך להשאיר אותה בתוך התנור כדי שלא תצנח? שעה בתנור סגור מספיק. |
הבמה כולה שלכם:
"גילה היקרה אני כן אופה עוגות גבינה – אך ככה כמו שיצא אצלך אף פעם לא יצא לי.
אני עדיין מתלהבת מהעוגה שלך!"
פנינה סימנטוב
"אני אישית מתחילה להקציף ומוסיפה את הסוכר בהדרגה, עוצרים את ההקצפה שהקצף לא דליל מידי ולא נוקשה
מידי צריך להיות במרקם כמו של קצף גילוח.!"
ענת לגרמן כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה אפויה גבוהה ללא תחתית
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
מקור: גילה בן ישי
העוגה יצאה לי סוףסוף גבוה בתנור! בשיא ההתרגשות השארתי אותה שם כמה שעות ולא נגעתי על מנת שלא תצנח לי! כעבור כמה שעות הגעתי- והיא שוב צנחה לי בחצי. ניסיתי כלכך הרבה פעמים. מה אני עושה לא טוב? אני הולכת בדיוק כפי שכתוב במתכון וכל פעם מחדש מתבאסת:/ אשמח לעזרה! תודה!
היי שקד,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה. חשוב לנו לדעת, האם שימנת את הסיר מבפנים? כדאי לשמן בכל מקום שהעוגה נוגעת בו בתוך הסיר. זה יעזור לה לעלות ולהישאר בגובה.
נשמח לעדכון 🙂
אשמח לדעת שני דברים שאני לא מצליחה עם המתכון הזה פליז! כנראה יציל לי את העוגה🙏🏻
1. איך הופכים אותה שתישאר שלמה? כל פעם שאני הופכת לצד השני היא מתפרקת
2. איך עשוים שלא יהיה בה נוזלים? היא נוזלת לי על כל המגש והמקרר. תודה!
היי שקד,
שני דברים חשובים:
התבנית צריכה להיות משומנת בכל מקום בפנים לא רק בתחתית.
נשמע שהעוגה צריכה עוד זמן אפייה. כשהיא תהיה אפויה לגמרי, יהיה קל יותר להוציא אותה וגם לא תהיה נוזלית.
מחכים לעדכון!
שלום, העוגה טעימה ומקסימה!
אך לצערי כל הגובה אליו היא הגיעה באפייה, צנח בסף.. מה אפשר לעשות? ואפיתי אותה בתבנית נשלפת כזו עגולה והרבה יותר גדולה מסיר גחנון..
היי יסכה,
מתנצלים שצנחה בסוף. האם שימנת את כל פנים התבנית ולא רק את התחתית?
ממתינים לתגובתך 🙂
אם אני רוצה לאפות בתבנית מלבנית 30/40 צריך להכפיל או לשלש?
היי מירי,
כדאי להכפיל, בהצלחה 🙂
ראשית אני מפרגנת על העוגה.
עם כמות גדולה של מצרכים בסיר קטן ברור שהעוגה תצא גבוהה.
סיר גחנון 24 מאוד קטן וגבוה כך שלעוגה ש מקום לתפוח.
ע
היי רונית!
בדיוק, זו הסיבה שהיא יוצאת כזו חתיכה ויפה.
מקווים שתכיני אותה, היא ממש טובה 🙂
חג שבועות שמח!
היי,
אפיתי את העוגה שעה בתנור, השארתי אותה כשעה וחצי בתנור סגור, הוצאתי והפכתי אותה, היא צנחה מיד וראו שבמרכז עדיין אינה אפוייה לגמרי, ממש ראו את הבלילה נוזלית, גם התחתית היתה לגמרי לבנה, מה ניתן לעשות כדי שזה לא יקרה? תודה רבה
היי!
ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
העוגה היתה צריכה עוד זמן אפייה, לכן להבא כדאי לאפות אותה כ-20 דקות נוספות.
ההמלצה שלנו היא תמיד לבדוק את העוגה כשמוציאים אותה מהתנור עם שיפוד עץ, מפני שהזמנים במתכונים הם משוערים. כל תנור מתפקד קצת אחרת.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
היי, תודה על המתכון!.
שאלה לי- האם העוגה תתבשל בשעה עם תבנית כזו (כייון, שהיא עמוקה), האם היא לא תהייה שחומה מדי, כי זה על 180 מעלות לאורך כל השעה. ושאלה אחרונה, לא עדיף לשים נייר אפייה?, אני פוחדת שזה יידבק. תודה רבה!.
האם הכוונה לסיר ג'חנון? היא לא תצא שחומה אין מה לדאוג, וגם לא צריך נייר אפייה רק משמנים. בהצלחה!
תודה רבה על המענה!!.
בעזרת ה', בלי נדר, מקווה להכין בשבוע שיהייה!❤??..
היי
בגלל שאני משתמשת בסיר יחסית רחב העוגה יוצאת לי טיפה נמוכה מכפי שהייתי רוצה .
רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות כמות וחצי של בלילה ??? ואם כן כמה זמן לשים את זה בתנור ? או שזה בלתי אפשרי וזה יהרוס את העוגה ??
כל עוד מדייקים בכמות אז אפשר, ולאפות למשך הזמן המקורי ולשים עין, ייתכן שתצטרך כמה דקות יותר, בהצלחה!