עוגת שמנת ב 5 דקות עבודה!
מתכון עוגת שמנת שכבשה את הרשת! 5 דקות הכנה ללא מיקסר, ללא הפרדת ביצים וגם ללא גבינה!
ככל שנכנסים לעומק הקיץ ונהיה חם יותר, קשה לי לעמוד שעות ארוכות במטבח ואנחנו תמיד מחפשים אוכל קל יותר ומרענן יותר לאכול. אחד מהמתכונים שאנחנו הכי אוהבים זה המתכון לעוגת שמנת מדליקה, שלוקחת ממש 5 דקות הכנה, וכך ההכנה גם לא מכבידה עליי והתוצאה מרשימה, טעימה ומרעננת שכל המשפחה רק מחכה.
העוגה נהדרת, פינוק אמיתי בכלום זמן עבודה שממש חבל לפספס – תתכוננו להתמכר!
ספר המתכונים של נטלי לוי רותי אזולאי
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת
-
- מתכון שלוקח 5 דקות הכנה ואפשר גם בפחות!
- פינוק מושלם למשפחה בכלום מאמץ!
- מרעננת וטעימה שכל מי שטועם מבקש תוספת!
- מרשימה למראה ונהדרת גם לאירוח לצד הקפה!
שורה תחתונה: למה לכם לעבוד כל כך קשה כשאפשר לעבוד דקות ספורות ולגרוף אין סוף מחמאות?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שמנת ב 5 דקות עבודה!
ציוד
המצרכים
להכנת התחתית:
- 1 שרוול ביסקוויטים (250 גרם)
- 150 גרם חמאה מומסת
לתערובת השמנת:
- 4 שמנת חמוצה 15% (800 גרם סה"כ)
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר (כוס חד פעמי קר - 180 מ"ל)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- גרידה מלימון אחד (אופציונלי)
אופן ההכנה
להכנת התחתית:
- לרסק את השרוול ביסקוויטים עם החמאה.
- לערבב היטב ולשטח בתבנית אפייה.
לתערובת השמנת:
- נערבב את כל המרכיבים יחדיו.
- נוסיף לתחתית הביסקוויטים.
- נאפה על חום 180 מעלות עד להתייצבות (ברוב התנורים זה 40-45 דקות).
- לשמור בקירור. בתיאבון!
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמנת
רציתי רק לדעת אם יש לעוגה טעם חמצמץ מהשמנת ? או שזה לא מורגש? שום חמצמץ! הסוכר והפודינג עושים את העבודה. |
שמנת של פעם או שמנת רגילה? איזה גודל? של פעם. |
אחרי שמתקררת להכניס למקרר? כן, לשמור בקירור. |
ללא מיקסר? לא!! זה הכיף. לערבב ככה עם כף או מערבל ידני כזה. לערבב טוב. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני עשיתי יצא מדהים!!!"
נטלי דוד
רק עוד דבר אחד אחרון!
מי שחג שבועות הוא רק תירוץ עבורו להכין מאכלי גבינה מטריפים ומפנקים,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק!
עוד מתכוני שבועות קלים וטעימים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!
את הפירורים למעלה מכינים גם עם חמאה?
היי פנינה,
למה הכוונה בפירורים למעלה?
יש רק שתי שכבות בעוגה.
אין משקל לסוכר, אין משקל לשמנת, אין משך האפיה, מה שיש זו רשלנות. גם המתכון הכי טוב בעולם כשהוא מוגש ברשלנות מוציא את החשק. אבל וואללה, כולם פה מתעלפים אז למה לשים לב לרשלנות של אנשים קטנוניים.
היי!
תודה רבה על ההערה החשובה שלך, עדכנו את המתכון וכעת אפשר לראות את הכמויות שהיו חסרות ואת זמן האפייה.
מתנצלים מאוד על אי הנוחות שחווית!
תודה רבה מקרב ??.
היי!
שמחים מאוד לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
אנחנו מזמינים אותך ליהנות ממתכונים מעולים נוספים בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מעולה. אצלי היא מככבת.
תודה על המתכון
היי מירב!
כיף לדעת שיצאה מעולה ושנהנית מהמתכון 🙂
מאחלים לך חג שבועות שמח, ונשמח לראותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כמה זמן נשמרת במקרר?
היי לאה! תודה על התגובה 🙂
העוגה יכולה להישמר בעומק המקרר עד שבוע. בהצלחה!