| |

מתכון לחלה עם פסטו

קריספית מבחוץ ורכה מבפנים!
בהשראת: שרה יוסף
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
מתכון לחלה עם פסטו

חלה לשבת עם טוויסט מעניין וטעם כל כך מפנק שלא תצליחו להפסיק לאכול.  

מתכון לחלה מנחמת ונפלאה שיוצאת קריספית מבחוץ ורכה מבפנים עם גבינות עשירות ופסטו שנותן מרקם משגע במיוחד.

מתכון לחלה שחבל לפספס, ממכר בטירוף! נסו את המתכון הזה פעם אחת ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת, חג או סתם אירוח חלבי!.

ספר המתכונים של שרה יוסף

מתכון לחלה עם פסטו
צילום: שרה יוסף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים את הצורה – הקליקו לסרטון מלא:

מתכון לחלה עם פסטו

מתכון לחלה עם פסטו

קריספית מבחוץ ורכה מבפנים!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ק''ג קמח
  • 2 וחצי כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן רגיל
  • 3 כוסות מים בערך להוסיף בהדרגה

למילוי:

  • 1 צרור בזיליקום טרי רק עלים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 שיני שום

לגבינות:

  • מוצרלה מגורדת
  • גאודה מגורדת
  • גבינה בולגרית מגורדת

אופן ההכנה

  • לשים בקערה את השמרים, סוכר, וכוס מים מהברז, ואז נמתין כעשר דקות. אחרי זאת מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לקבלת בצק רך ונעים.
  • נכבה ונתפיח לחצי שעה בערך ואז לשים ושוב להתפחה.
  • מחלקים ל-8 כדורים ומקמחים, ואז נותנים התפחה של כמה דקות.
  • בינתיים מכינים את הפסטו - מכניסים למעבד מזון וטוחנים.
  • מרדדים כל כדור למלבן ומורחים פסטו ומפזרים מעל מוצרלה וגאודה, ואז מגלגלים לרולדה.
  • מניחים במגש על נייר אפיה ומכניסים למקפיא ל-20 דקות
  • מוציאים וחותכים על רולדה באמצע ועושים צמה, מורחים מעל עוד קצת פסטו ומפזרים בולגרית, ואז מתפיחים לעוד 20 דקות
  • נחמם תנור על 200 מעלות ונאפה עד לקבלת צבע חום, בערך חצי שעה.

הערות וטיפים

מתכון לחלה עם פסטו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לחלה עם פסטו
צילום: שרה יוסף


שאלות ותשובות:
מתכון לחלה עם פסטו
 

אם רוצים להכין לשבת אפשר יום שיש להכין ולהקפיא ולהוציא בשבת ולשים על הפלטה?
אפשר. תקפיאי כשהיא קצת חמה תעטפי עם נייר אפיה ושקית.

אפשר להסביר איך מכינים הצורה?
מחלקים ל-8 כדורים מעל כדור את שמה מילוי ומגלגלת לרולדה, לוקחת 2 רולדות וכל רולדה חוצה באמצע ומחברת מ-4 רצועות חלה אחת. את יכולה גם פשוט לעשות איך שאת רגילה חלה אחת
אפשר לעשות את גם בלחמניות?
אפשר בהחלט.

לא מורחים ביצה לפני הכנסה לתנור?
לא, רק פסטו.

כמה גרם מכל סוגי הגבינות?
לפי טעם אבל אני שמתי 100 גרם מוצרלה מגורדת, 100 גרם גאודה מגורדת, וקובייה של בולגרית.
אפשר לוותר על ההקפאה?
אפשר לשים במקרר חצי שעה ככה יותר נוח לחתוך.
כמה חלות יוצא מ-1 ק"ג?
4 חלות.

מתכון לחלה עם פסטו


מה חושבים על:
מתכון לחלה עם פסטו

    1. מירי אוזן:
      "הכנתי את המתכון המהמם, יצא מושלם כל הבית בריח פסטו"
    2. טובה פניגל:
      "גם אני הכנתי, יצא נפלא!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


הפוסט המקורי:
שרה יוסף

Similar Posts

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements