הכי טעימה שיש: עוגת גבינה קרה אוכמניות קלה מאוד להכנה!
גם לאוהבי פירות היער וגם למי שפחות מתחבר, עוגה זו תרשים את כולם! עוגת גבינה קרה עם אוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות. מכינים מבסיס עוגת טורט אהובה ומעליה שכבה נדיבה של גבינה רכה ומלטפת, משדכים עם ציפוי מטריף של ג'ל אוכמניות שהופך את העוגה לשלמות. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות

עוגת גבינה קרה ואוכמניות טעימה בטירוף שהכי מתאימה לשבועות!
מבסיס עוגת טורט אהובה ומעליה שכבה נדיבה של גבינה רכה ומלטפת,
עם ציפוי מטריף של ג'לי אוכמניות שהופך את העוגה לשלמות – את העוגה הזו תכינו רק אם בא לכם להרשים ובגדול בחג. אמנם עוגת גבינה קרה אבל מומלצת הכי בחום!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אביבית ג'ורי-סמרה" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של אביבית ג'ורי סמרה [/button]


עוגת גבינה קרה בציפוי אוכמניות
ציוד
המצרכים
טורט:
- 3 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח (אסם)
- 1 כוס מים
מוס:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
- 1 שקית ג'לטין (25 גרם)
לג'ל:
- 2 חפיסות ג'לי תות או פטל (של אוסם - 180 גרם)
- 4 כפות של מחית אוכמניות (של פוליבה)
אופן ההכנה
לטורט:
- נקציף את הביצים עם סוכר יחד לקצף תפוח ובהיר בערך 7 דקות.
- ננמיך את המיקסר ונוסיף שמן ומים וקמח.
- נאפה בחום 180 מעלות בערך 20 דקות ואז ניתן לעוגה להתקרר.
למוס:
- נקציף שמנת מתוקה עם סוכר וניל, והסוכר רגיל, חלב, אינסטנט פודינג וניל - לקרם יציב - נקפל לקרם גבינה.
- בכוס נשים שקית ג'לטין אחת עם 3/4 כוס מים רותחים, נערבב היטב ונוסיף עם מסננת שלא יהיו גושים לקרם הגבינה.
- נקפל היטב אל קרם הגבינה ונשפוך את הקרם על הטורט.
- ניתן להכניס למקפיא לפני הג'לי אוכמניות.
לג'לי:
- נכין את החפיסות ג'לי תות או פטל לפי הוראות ההכנה באריזה.
- נוסיף את המחית אוכמניות ונערבב היטב.
- נשפוך על מוס הגבינה ונקרר היטב.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
| אפשר להכין בקמח רגיל בתוספת אבקת אפיה? כן ברור תשימי חצי שקית אבקת אפייה עם השתי כוסות קמח. |
| אפשר בלי הטורט? כן ברור תשימי חצי שקית אבקת אפייה עם השתי כוסות קמח. |
| 3/4 מים לג'לטין זה המון לא? לא הרבה בכלל ממיסים שקית אחת של ג'לטין במים הרותחים מערבבים היטב ושופכים לתוך הגבינה דרך מסננת שלא יהיו גושים מקפלים היטב עם הגבינה שיהיה אחיד. |
| שופכים את האוכמניות שזה חם? ולתת לעוגה לפני להיות במקרר? העוגה לפני צריכה להיות במקפיא ואז שופכים את האוכמניות עם הג'לי שזה חם ברור אחרת אם זה יתקרר זה יהיה כבר ג'לי. |
הבמה כולה שלכם:

"תודה על המתכון ,האורחים אהבו מאד!"
רונית דוידיאן

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה קרה עם אוכמניות
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
מקור: אביבית ג'ורי-סמרה
חבל שאין מידה לכמות מים התייבש לי הטורט
היי אסף!
ממש מתנצלים על החוויה שהייתה לך עם המתכון.
אז בעיקרון, אפשר להשתמש בכל כוס שרוצים, בתנאי שעושים בה שימוש לאורך כל המתכון ולא עובדים עם כוס אחרת.
בנוסף, מידת כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל.
מקווים שהצלחנו לעזור, חג שבועות שמח 🙂
לא כתוב כמה מים לשים בשכבה של הטורט
היי עדי!
נכון מאוד, תודה רבה ששמת לב והערת על כך 🙂
הכמות של המים היא כוס אחת, הוספנו את זה למתכון.
בהצלחה וחג שבועות שמח!