קאדה - מתכון מנצח לקאדה אוריגינל
מתכון מנצח לקאדה אוריגינל כמו של סבתא! מאפה במילוי גבינות, מבצק שמרים שעושים במחבת.
יש מאכלים שממשיכים איתנו מהבית, מהילדות, ואי אפשר לוותר עליהם גם כי הם טעימים וגם כי הם תמיד מזכירים רגעים מחייכים מהילדות. המתכון הזה למאפה במילוי גבינות, קאדה, זה מתכון מבית סבתא והוא תמיד מחזיר אותי לאותם רגעים שאכלתי את המאפה הזה אצלה.
קאדה עשוי מבצק שמרים, זה מאפה במילוי גבינות שכל מי שמכיר אוהב וכל מי שלא מכיר – מתאהב! עכשיו במתכון פשוט וקל להכנה – לחג, לשבת או לימות השבוע – מומלץ בחום!
קאדה - מתכון מנצח לקאדה אוריגינל
המצרכים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות סוכר
- ½ 1 כף שמרים
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
- ½ 2 כוסות מים פושרים
למלית:
- 1 חבילה גבינת חמד (250 גרם)
- 1 חבילה גבינה בולגרית או פיראוס (250 גרם)
- 1 חבילה גבינה צהובה (250 גרם)
אופן ההכנה
לבצק
- ללוש את מצרכי הכנת הבצק עד שמתקבל בצק רך וגמיש - את השמן להוסיף כשהבצק מתגבש.
- מעל לבצק נמרח מעט שמן, נכסה בניילון ונכסה עם מגבת - משאירים להתפחה של כשעה בערך .
- נחלק את הבצק לכדורים קטנים ונניח על משטח משומן מעט, ונכסה בניילון.
למילוי:
- נגרד את כל הגבינות.
- נשמן משטח ממש טיפה ונרדד כל כדור בנפרד.
- נמלא כל כדור בתערובת הגבינות וסוגרים היטב בצדדים.
- נחמם מחבת טפלון על אש נמוכה ללא שמן ונטגן משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב ויפה מכל צד.
- מדי פעם במידת הצורך ניתן להגביה את הלהבה ללהבה בינונית ושוב להנמיך שלא ישרפו.
שאלות נפוצות: קאדה
לאיזה עובי לרדד? לא דק ולא עבה מדי, משהו כמו עובי של פיתה. |
אני גם מכינה בלי גבינה צהובה, רציתי לשאול האם הגבינה לא יוצאת מהבצק בזמן ההכנה במחבת? אם סוגרים טוב הגבינה לא יוצאת וגם הגבינה הצהובה תופסת את הגבינות שלא יזלגו. |
אם מכינים לשבת, אפשר להכין מקודם? כמובן, ניתן להכין ולהקפיא. |
הבמה כולה שלכם:
"היום הכנתי כ100כאלה כולם אצלי מאוד אוהבים!"
לאה חגי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מי שאוהב מאפים תמיד יחפש דרך לשדרג ולהכין את המאפים שהוא אוהב,
אבל לא תמיד צריך לעבוד כל כך קשה כדי ליהנות ממאפה מושלם!
עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים וקלים מחכים לכם באתר,
כנסו ותפסיקו לעבוד קשה בשביל לפנק את כל המשפחה!
מקור: אילנה לוי
יצא מאוד מאוד טעיםם
היי יהודית,
שמחים שנהנית מהקאדה!
עשיתי והוספתי שום, פלפל, ובצל מטוגן
זה יצא יבש מהמחבת ואז התחיל להגיר נוזלים, למה? חוץ מזה טעים ממש
היי!
נשמע שילוב מעולה וטעים מאוד.
אז לפי מה שאנחנו מבינים, טיגנת את הפלפל והבצל לפני שהכנסת למאפה?
כתוב לטגן ללא שמן… זו לא טעות?
היי שימי!
אפשר לטגן בלי שמן על מחבת טפלון, רק לשים לב ששמים על אש נמוכה.
בהצלחה 🙂
האם מקפיאים לפני או אחרי הטיגון על המחבת? אם רוצים לשמור חלק לפעם הבאה…
היי רוני,
אפשר לפני או אחרי, לפי איך שנוח לך 🙂
אפשר לאפות אותם בתנור?
היי בת אל,
אפשר בהחלט לאפות אותם בתנור – 180 מעלות לחצי שעה או שמשחימים.
בהצלחה 🙂
שלום,
מתכון מעולה.
הכנתי לפני פסח שיהיה לנשנוש בין הניקיונות והכל נטרף…
תודה רבה 🙂
היי ורדית,
שמחים מאוד שאהבתם את המתכון 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו כדי לקבל עוד מתכונים מעולים!