מתכון לחמניות לשבת במילוי מפנק
מי שטורח בערב שבת יזלול בעונג לחמניות לשבת במילוי מפנק קלות להכנה עם פטריות ובצל ומרקם רך שיענגו את בלוטות הטעם בביס טעים ומפתיע
לחמניות ביתיות רכות ועסיסיות הן כמעט חובה בכל סוף שבוע כשרוצים להתפנק במשהו טעים ומשביע באמת…
אבל המתכון הזה של לחמניות לשבת לא רק יענג לכם את בלוטות הטעם, אלא יפתיע אותן עם מילוי מפנק שעושה טעים טעים בפה.
בזכות מלית מנצחת המשלבת בשלמות בצל ופטריות רכים ועסיסיים, הכנה קלה ומראה נוטף פריכות רכה – השבת שלכם – ותכלס כל יום בשבוע – תהפוך להיות שבת חלום!
למה באמת כדאי לכם: לחמניות לשבת
-
כי הן קלות להכנה, ממולאות בכל טוב וטעימות בטירוף
- שילוב נהדר של בצק נהדר, קריספיות מושלמת ומילוי מענג של פטריות ובצל אקזוטיים
מתכון לחמניות לשבת במילוי מפנק
מי שטורח בערב שבת יזלול בעונג לחמניות לשבת במילוי מפנק קלות להכנה עם פטריות ובצל ומרקם רך שיענגו את בלוטות הטעם בביס טעים ומפתיע
לדרג
המצרכים
לבצק
- 1 כף שמרים יבשים
- 500 גרם קמח רגיל
- 3 כפות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה (לא חובה)
- ¼ כוס שמן
- ¼1 כוסות מים פושרים (לשמור בצד עוד רבע כוס מים לעת הצורך)
- 1 כפית מלח (לשמור לסוף)
לתערובת הבצל פטריות:
- 2 בצלים גדולים (פרוסים לחצאי טבעות )
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון ( פרוסות. 500 גרם סה"כ)
- 3 פטריות פורטובלו גדולות (פרוסות)
- מלח
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- בזיליקום קצוץ
- ½1 כפית שום כתוש טרי
- 1 כף קמח
- 1 כף סויה
אופן ההכנה
לבצק:
- לערבב קמח, שמרים וסוכר. להוסיף אבקת אפייה וכוס מים, ללוש שתי דקות, להוסיף שמן ועוד רבע כוס מים. ללוש כשתי דקות. אם צריך להוסיף עוד מים להוסיף בהדרגה, עד קבלת בצק מעט דביק.
- להוסיף את המלח וללוש כ-7 דקות. לשים כף שמן מעל הבצק, לעגל לכדור חלק. לשים בשקית ולהתפיח שעה. להוריד נפח, לחלק ל-12 חתיכות, לעגל לכדורים חלקים במעט קמח, לחכות 10 דקות, לרדד כדור בקמח לצורת מלבן, לשים מהמילוי בנדיבות כסנטימטר מהקצה התחתון, לסגור משני הצדדים מעט מעל המילוי מימין ומשמאל, לגלגל כמו בלינצ'ס בהידוק.
- להניח על נייר אפיה במעט מרווחים, להבריש בביצה טרופה עם כף מים וקורט אבקת נס קפה, לפזר שומשום בנדיבות, להתפיח 25 דקות, לאפות ב-180 מעלות עד הזהבה בתוכנית טורבו
לתערובת הבצל פטריות:
- לטגן את פרוסות הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפטריות ולערבב. להוסיף מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובזיליקום קצוץ ולערבב עוד 5 דקות. להוסיף את השום, הקמח והסויה, ומי שאוהב גם פטרוזיליה או כוסברה. לערבב היטב, ולקרר לפני המילוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
-
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
שלום, האם צריך להגיש חם?
האם ניתן להקפיא?
חג שמח, ליאורה
היי ליאורה!
כמובן שאידיאלי להגיש כשהן חמות וטריות, אבל את בהחלט יכולה להקפיא אותן ולחמם בטוסטר או תנור.
בהצלחה 🙂
לא כתוב כמה קמח
היי אורנה!
מתנצלים על כך, תיקנו את המתכון והוספנו את כמות הקמח – 500 גרם.
בהצלחה 🙂
חסר במתכון כמות של קמח.