| | | |

עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!
בהשראת: אילנה אפינגר
ציון 4.06 על ידי 72 דירוגים
עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!

כל כך קלה להכנה ולא מצריך מיקסר פשוט להכין בתבנית.

עוגת שוקולד מושלמת לשבת שחובה להכין!

ספר המתכונים של אילנה אפינגר  

עוגת שוקולד פירורים
צילום: אילנה אפינגר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!
ציון 4.06 על ידי 72 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה אפינגר

ציוד

כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה
2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • 3 כפות סוכר

לשוקולד:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות קקאו
  • 4 ביצים

אופן ההכנה

בצק:

  • לערבב ביד או במקסר.
  • לשטוח 3/4 מהבצק בתבנית.
  • את הרבע בנוסף לשים בצד.

שוקולד:

  • לבשל בסיר את השוקולד סוכר שמן מים וקקאו.
  • אחרי שהכל נמס מערבבת פנימה 4 ביצים שלמות במהירות שלא יהפך ל"חביתה".
  • שופכים מעל הבצק ומעליו מפוררים את הבצק הנותר.
  • להכניס לתנור - 180° בערך חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פירורים

היי האם בסיום האפייה צריך לשים מי סוכר או להשאיר ככה?
לא, לא צריך.
העוגה צריכה להיות במקרר או בחוץ?
בחוץ עד כשבוע.
איך אדע מתי העוגה מוכנה? להערכתי היא כבר כ40 דקות בתנור והמרכז של העוגה עוד רוטט.
היא מתייצבת בחוץ.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד פירורים
צילום: צילה אברהם

"המתכון מעולה!"
צילה אברהם

עוגת שוקולד פירורים
צילום: חגית וטמיר ראש

"לא יכולתי להתאפק  תודה עוגה מעולה!"
חגית וטמיר ראש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ilana Effinger

Similar Posts

62 Comments

  1. הבצק לא יצא לי בצק פירורים, אני שוטחת אותו על התבנית ומתכווץ בחזרה. בדקתי ועשיתי הכל לפי המתכון. הגיוני?

    1. היי תהילה,
      נשמע שהבצק אולי לא היה לח מספיק אם הוא התכווץ כך. האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון (לא משנה אם זו כוס מדידה או כוס רגילה)?

    1. היי הודיה,
      אפשר לשים חלב רגיל או צמחי, שמנת מתוקה או צמחית או מים.
      בהצלחה 🙂

  2. 1 star
    יצא על הפנים… לא נאפה גם לאחר שעה …. או שלא רשום טוב.. לשים מים???? השוקולד לא נאפה… הבצק רך וגם לא טפוי. אפילו שחצי שרוף. הכל מתפורר

    1. היי תמר!
      מתנצלים שהעוגה יצאה ככה.
      הרעיון של להוריד מכמות השמן והסוכר הוא מצוין, בטוחים שזה יעבוד.
      מוזמנת לכתוב לנו איך יצא בפעם הבאה שאת מכינה.
      בהצלחה 🙂

  3. המלצה- לפורר פרורים דק דק מעל העוגה ולדאוג שהם ישקעו ממש פנימה בצורה אחידה, כך זה לא יוצא נוזלי ויוצא מעולה

    1. היי עדן!
      ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון.
      אנו תמיד ממליצים להשתמש בהיגיון הבריא ולערוך את המתכונים לפי טעם אישי כשאפשר.
      את צודקת, ממש אין צורך לשים את כל כמות השמן או הסוכר. אפשר להשתמש בהרבה פחות ועדיין לקבל תוצאה מעולה.
      מקווים שתתני לעוגה הזו הזדמנות נוספת כי היא באמת טובה 🙂

      1. 1 star
        שימוש בהיגיון בריא זה להפחית סוכר. אבל שמן הוא חלק מהמרקם ושם פחות משחקים.
        הייתי ממליצה שאם אפשר להפחית שמן תכתבו זאת במפורש או שפשוט תפחיתו. זה ממש ממש נוזלי ולא מתגבש.

      2. היי מירב,
        תודה על ההערה שלך, את צודקת ובעקבות זאת עידכנו את המתכון 🙂

      3. 1 star
        מישהו עדכן את המתכון!! שימו לב!
        שמור אצלי מעל לשנתיים ועושה אותה המון פעמים.
        המקורי היה עם חצי כוס שמן וחצי כוס מים.
        השבוע עשיתי אחד וחצי כוס מכל אחד הלך לפח!!. מאוד נוזלי ולא מוצלח.

      4. היי אלינור,
        אנחנו עידכנו את המתכון הזה השבוע לאחר שקיבלנו מספר יחסית גבוה מהרגיל של תלונות לגבי כמות השמן.
        על אף שאנחנו תמיד מעדיפים כמה שפחות לגעת במתכונים מקוריים, הפעם הרגשנו שעלינו לתקן את המתכון כי חשוב לנו שאנשים יהנו ממנו.
        זה ממש לא נעים לנו לדעת שאנשים מבזבזים מצרכים וזמן יקר והעוגה לא יוצאת להם טוב.
        מקווים שמעתה והלאה לא תהיינה עוד בעיות כאלה 🙂

    1. היי מלי!
      אפשר בהחלט לשחק עם הכמויות של השמן איך שבא לך.
      בהצלחה 🙂

    1. היי נטע!
      ממש מתנצלים שזה קרה. מדובר במתכון פופולרי מאוד, אולי הייתה צריכה עוד קצת זמן אפייה. כל תנור הוא שונה ולכן זמני האפייה הם משוערים בלבד.
      יש לנו מתכון נוסף לעוגת שוקולד פירורים, אולי תרצי לנסות אותו. היא אמנם פרווה אך אם את לא רוצה אותה כך תוכלי פשוט להמיר חלק מהמצרכים באלה המבוססים על חלב:
      עוגת שוקולד פירורים של שירלי ארצי
      בהצלחה 🙂

      1. היי שירי,
        יש 3 כוסות קמח בבלילה, כפי שמופיע במתכון.
        בהצלחה 🙂

    2. 1 star
      חבל שלא קראתי את התגובה שלך לפני שהכנתי.
      השוקולד ממש נוזלי. הכל נשפך. כל הפירורים שוקעים פנימה.
      קראתי את התגובות עכשיו וכתוב שכדאי לתת לשוקולד קצת להתקרר. חבל ממש שלא כתבתם את זה במתכון. לא שנראה לי שזה היה ממש עוזר, אולי לפירורים אבל בטח לא לנוזליות שלא מראה סימני התגבשות.
      העוגה כבר 50 דק בתנור ונוזלית ונוזלת כולה.
      ממש מבאס שעוגה שבניתי עליה לשבת יוצאת ככה.

      1. היי מירב,
        ממש ממש מצער אותנו שזו היתה החוויה שלך עם המתכון הזה. ממה שאנחנו יודעים, חלק מסתדרים איתו מצוין וחלק לא.
        מאחר שאנחנו לא יכולים לדעת איפה בדיוק היתה התקלה, נשמח להציע לך 2 מתכוני עוגות שוקולד פירורים (אחד מהם עם סרטון הכנה) ואנחנו בטוחים שאחד מהם בוודאי יעבוד טוב:
        מתכון של שירלי ארצי (סרטון הכנה)
        מתכון של טל גרבר
        מתנצלים שוב על החוויה הלא נעימה, ומאחלים לך בהצלחה עם העוגה הבאה 🙂

      2. נכון כי שינו את המתכון למיטב זכרוני גם את התמונה. היא עוגה מצןיינת אם עושים בבלילה חצי כוס מים וחצי כוס שמן. ו8 כפות סוכר.. ככה היה המתכון המקורי.
        כל השאר אותו הדבר.

    1. היי רינה!
      את יכולה להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק כפי שעשתה בעלת המתכון המקורי.
      בהצלחה רבה 🙂

  4. היי.רוצה להכין ללא גלוטן וללא סוכר.האם אפשר להוסיף לבלילת העוגה צימוקים או חמוציות כדי להמתיק?
    האם ניתן לשים מייפל טבעי במקום סוכר?

    1. היי לילך!
      את יכולה להכין ללא גלוטן וללא סוכר.
      במקום קמח רגיל תמירי באותה הכמות לקמח ללא גלוטן (את יכולה גם להשתמש פשוט בקמח שקדים).
      במקום סוכר – יש תחליפי סוכר טבעיים נהדרים כמו ממתיק פרי הנזירים (monk fruit), מוצרים כמו סוויטאנגו ואפשר כמובן להשתמש במייפל, רק שכדאי לקחת בחשבון שיש בו סוכרים ולפיכך בעל ערך גליקמי.
      מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂

    1. היי אסתר!
      מאחלים שייצא לך מושלם 🙂
      עדכני אותנו אם את נתקלת בבעיה כדי שנוכל לעזור.
      שבת שלום וחג שבועות שמח!

  5. היי אשמח לדעת על איזה תבנית מדובר במתכון? אינגליש או 2 אינגליש או עגולה?
    ובאופן כללי אני לא מוצאת במתכונים באתר על איזה תבניות מדובר יש לכם מתכונים מעולים לרוב אז חשוב לי לא לטעות.
    המון תודה

    1. היי מור!
      תודה על הערתך, הוספנו את המידע למתכון – 2 תבניות אינגליש קייק.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שרה!
      את יכולה לרדת לחצי כוס שמן ולהוסיף ביצה במקום.
      בהצלחה 🙂

      1. 5 stars
        כשאני מפזרת את הפירורים מעל הם שוקעים בתוך העוגה ולא רואים אותם מפוזרים למעלה..

      2. היי אפרת!
        חלק מהם אמורים לשקוע, עם זאת אם כל הפירורים נעלמים בתוך העוגה, ההמלצה שלנו היא לחכות קצת ולתת לעוגה להתקרר לפני שמוסיפים אותם כדי שהיא תתייצב קצת.
        בהצלחה בפעם הבאה 🙂

      3. 1 star
        הכנתי בדיוק את המתכון והעוגה שוחה בשמן שצף גם לאחר האפיה, הייתי ממליצה להוריד ברבע את הכמות לכל עיסה.

      4. היי מיטל,
        האם את מתכוונת להוריד לרבע את כמות השמן?
        כרגע הכמות היא חצי כוס לעוגה וחצי כוס לציפוי.
        ממתינים לתגובתך 🙂

    1. היי דליה!
      לא כל כך הבנו למה את מתכוונת. את לא מצליחה לראות את המתכון?

  6. אני רואה שבתמונה החלק הלמעלה קצת שונה יותר שרוף.
    אני ניסיתי כמה פעמים להכין את העוגה הזאת אבל לא יוצא לי ככה
    יש לזה משהו מיוחד?

    1. היי אסנת, הכל פונקציה של זמן בתנור בחום המתאים, אז לעקוב אחר ההוראות, לשים עין על צבע העוגה ולהוציאה בזמן, ויוצא נפלא! בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?