עוגת לוטוס פרווה פשוטה וטעימה

עוגת לוטוס מוס פרווה מטורפת בקלות ההכנה שלה!
יש עוגות שתמיד כיף לי להכין ועוגת לוטוס מוס פרווה היא אחת מהן! כשמסתכלים על התוצר הסופי לא מאמינים עד כמה קל ופשוט להכין את העוגה הזו!
עוגת המוס מרעננת מאוד, מתאימה להגשה בימים החמים של הקיץ ומרשימה במראה שלה עד שכמעט חבל לי לחתוך אותה להגשה בכל פעם מחדש.
עוגת הלוטוס מיוחדת בטעמה, פרווה כך שניתן להגיש אותה לאחר ארוחה בשרית ואין אצלי בן בית או אורח שלא מתרפק על טעמה.
העוגה משלבת שני מתכונים פשוטים: עוגת שוקולד אפויה ומוס לוטוס, והשילוב בין שני הטעמים מנצח!

למה באמת כדאי לכם: עוגת לוטוס
-
- עוגת מוס לוטוס מיוחדת כל כך שלא תאמינו שעד היום לא אכלתם אותה!
- עוגה פרווה ואפשר להגיש לאחר ארוחה בשרית.
- עוגת המוס קרה ומרעננת וכיף להתענג עליה בימים חמים.
- פשוטה מאוד להכנה ולא נדרשים כלים מיוחדים או הפקה מטורפת.
שורה תחתונה: אחרי שתכינו ותטעמו את העוגה הזו היא תתפוס מקום קבוע בתפריט האירוח שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

המצרכים
לבסיס העוגה
- עוגת שוקולד עם קרם גנאש (ברכי כהן)
- ¾ כוס קמח
- ¾ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים
- ½1 כפות קקאו
- ½1 כפות אבקת פודינג וניל
- ½ כף רום
- ½ כף נס קפה
- 1 כפית אבקת אפיה
למוס הלוטוס
- 250 מ"ל קצפת צמחית (250)
- 3 כפות פודינג וניל
- 2 כפות ממרח לוטוס קראנץ' (גדושות. לא לוותר על הקראנץ')
אופן ההכנה
הכנת בסיס העוגה
- לערבב היטב את כל רכיבי הבסיס ולשטח חלק מהבלילה בתבנית.
- לאפות ב־160 עד שקיסם יוצא נקי ולהניח בצד להתקרר - כ-25 דקות, תלוי בעוצמת התנור.
הכנת מוס הלוטוס
- להקציף קצפת צמחית, פודינג וניל וממרח לוטוס קאנץ' עד קבלת מרקם יציב ולא קשה מדי.
- לשטח את המוס על בסיס העוגה.
- להמיס 3 כפות גדושות ממרח לוטוס, ליצוק על העוגה ולהעביר למקפיא למשך הלילה
- לחלץ מהתבנית, לזלף קרם מסביב לעוגה ולקשט בעוגיות לוטוס
הבמה כולה שלכם:

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: גילה ומשה מוגמי
תודה רבה על המתכון, אבל איך העוגה נשארת יציבה אם אין בה ג'לטין.
היי יהודית,
הפודינג מחזיק את המוס. בהצלחה!
אם אני רוצה להכין בתבנית מרובעת איזה גודל?
היי הודיה,
תבנית בגודל בינוני, כל המידות בטווח הזה יהיו בסדר, כל עוד התבנית לא קטנה ולא ענקית אלא איפשהו באמצע.
בהצלחה!
תודה על המתכון.
1. לאיזה קוטר תבנית העוגה מתאימה
2. למה הכוונה לאפות חלק מהבלילה? כמה זה חלק מהבלילה?
אני מתכננת להכין את העוגה מחר בבוקר. מקווה שתצליחי להגיב עד שאכין אותה.
היי נועה,
התבנית היא 26 אבל אפשר גם 24.
לגבי הבלילה, אפשר לשים את כולה. ההערה שם שגויה.
בהצלחה!
מה הכוונה שלבסיס העוגה צריך עוגת שוקולד עם קרן גנאש ?
בעצם להכין עוד עוגה בשביל המתכון ??
היי פנינה,
מתנצלים על הבלבול – צריך להכין את הבסיס של העוגה כפי שמופיע במתכון, ללא קרם גנאש.
בהצלחה 🙂
מתכון ממש לא מדויק (לא מקצועי)
מה זה חלק מהבלילה?? רבע?? חצי??? שלוש רבע???
באפייה הכל אמור להיות מדויק!
דרך אגב.. 10 גרם אבקת אפייה בשפה פשוטה זה שקית … הרבה יותר פשוט אז למה לסבך??? מקווה שיצא משהו מכל ההכנה הזאת
היי מעיין,
תודה רבה על התגובה שלך. נשמח להסביר:
1. תיקנו את המתכון לגבי הבלילה – כעת יש את הכמות הנדרשת לעוגה ולא מעבר לכך.
2. את אומרת שבאפייה הכל אמור להיות מדויק, אז דווקא העובדה שהיה כתוב 10 גרם אמורה לפעול לטובת זה.
נשמח לעדכון איך יצא 🙂
טוב אז אחרי שירד מפלס הלחץ ועשיתי את העוגה אין ספור פעמים ובכל פעם קיבלתי מלאאאא מחמאות וחילקתי את המתכון לכל חברותיי כמעט אז אני ממש מודה לכם על עונג שבת אמיתי!!!
הבן שלי בן 4 ביקש את העוגה הזו אפילו ליום הולדת (פעמיים- לבית ולגן)
תודה!
ודרך אגב שיניתי את הכמות של השמנת הצמחית מ 250 מ"ל ל500 מ"ל ויצא בול!
מהמם! תודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
הכפלת את כל שאר החומרים ב 2 או רק את הקצפת ??
להשים 4 כפות לוטוס או להשאיר 2??
תודה.
היי מעיין,
וואו, תודה רבה על הפרגון, מעריכים מאוד!
ממש משמח לדעת שאתם נהנים כל כך מהעוגה המטריפה הזו וגם מפיצים את המתכון שגם אחרים יהנו, איזה כיף 🙂
מזמינים אותך להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו אם את עדיין לא חברה בה!
טעים בטירוף ! קיבלתי מלא מחמאות ?
תודה על המתכון
היי מאיה,
שמחים מאוד שנהניתם מהעוגה 🙂
המתכון לא ברור ,כמה בלילה לאפות? כמה זמן? מעלות?
היי אתי!
ישנה רשימת מצרכים להכנת הבסיס.
את בסיס העוגה יש לאפות ב-160 מעלות למשך 25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
בהצלחה 🙂
כתוב איך להכין את התחתית . ואז כתוב לשים רק חלק ממנה
מה עם החלק השני?
מתכון לא ברור. ברשימת המצרכים כתוב עוגה ואז יש חומרים לעוגה. בהוראות ההכנה כתוב חלק מהעוגה. כמה? למה?
היי אורנה!
מתנצלים על אי נוחות שחווית ומודים לך מאוד על ההערה.
ערכנו את המתכון ומקווים שכעת הוא הרבה יותר ברור.
בהצלחה בהכנת העוגה 🙂