עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן
עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן - יפיפייה אמיתית! חגיגית ומתאימה במיוחד לערב החג!
עוגת שוקולד שבכלל לא צריך מילים כדי להשתכנע לנסות!
אז קבלו מתכון עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן עסיסית ופאדג'ית במיוחד!
מצופה בקרם שוקולדי מלטף ושבבי שקדים טעימים ומקבלים עוגה חגיגית ומהממת! מתכון ברור שכל אחד יכול להכין, ועוגה זו יכולה לככב גם אצלכם!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד פאדג'
-
יפיפייה: עוגה חגיגית ויפה, מתאימה בדיוק לשולחן החג הלבן!
-
לא קשה בכלל: מתכון שקל להבין ולהכין, כך שגם אתם יכולים!
-
ללא גלוטן: ככל הנראה שבחג הקרוב היא תהיה שוב אצלכם בשולחן, תשמרו את המתכון!
-
טיפים: אל תגלו לאף אחד אבל במתכון יש טיפים שאתם חייבים לנסות!
שורה תחתונה: עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן עסיסית – הכי פאדג'ית שיש! וטעימה במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן
עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן - יפיפייה אמיתית! חגיגית ומתאימה במיוחד לערב החג!
לדרג
ציוד
תבנית קוטר 22
המצרכים
מצרכים
- 120 גר' שוקולד (מריר)
- 70 גר' שמן (קוקוס)
- 100 גר' שקדים (טחונים)
- 4 ביצים (מופרדות)
- 110 גר' סוכר (80 גר' +30 גר')
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 30 גר' קורנפלור
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית אבקת סודה (לשתייה)
לציפוי וקישוט:
- 100 גר' שוקולד מריר (מריר)
- 20 גר' שמן (קוקוס)
- 100 גר' שקדים (פרוסים/מקלות שקדים)
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל 170 מעלות ונשמן רינג בקוטר 22 ס"מ עטוף בנייר אפייה
- בקערה גדולה על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) נמיס יחד שוקולד ושמן קוקוס ונצנן.
- נוסיף אבקת שקדים ונערבב היטב.
- בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, 80 גר' סוכר, קורט מלח ותמצית וניל.
- מאחדים יחד עם תערובת השוקולד.
- נערבב יחד קורנפלור, סודה לשתייה ואבקת אפייה ונוסיף לתערובת השוקולד. נערבב היטב.
- נקציף חלבונים עד לקבלת קצף רך, נוסיף 30 גר' סוכר ונמשיך להקציף עד לקבלת גבעות קצף יציבות.
- נקפל את הקצף אל תערובת השוקולד בשלושה שלבים.
- נעביר בעדינות לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות, עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה.
- נמיס יחד שוקולד ושמן קוקוס על בן מרי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ומצפים את העוגה.
- נקשט עם שבבי שקדים.
הערות וטיפים
טיפים:
בציפוי יש שמן קוקוס ולשמן קוקוס יש נטייה להתקשות לכן קחו בחשבון שאם תצפו את העוגה מראש ולא מיד לפני ההגשה הציפוי יתקשה.
אני אוהבת את הקרנצ'יות הזאת אבל אם אתם בקטע של קרם שוקולד נוטף ומגרה שכזה אז יש לכם בעצם שתי אפשרויות:
1) להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל באותה הכמות.
2) למרוח את הקרם כחצי שעה- שעה לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פאדג'
באיזה תבנית? תבנית קוטר 22. |
האם השתמשת בשמן קוקוס? או בשמן רגיל? קוקוס אבל אפשר גם רגיל. |
מקור: Shira Nusboim
תודה על המתכון
אני אוכלת לפי תזונת הפליאו, והכל בסדר למעט הסוכר, במה אפשר להמיר 110 גר' סוכר? בלי תחליפי אריתרול וכאלה
היי יעל!
ההמלצה שלנו היא ממתיק פרי הנזירים (monk fruit). למרות שיש בו אריתרול, הוא התחליף הטוב ביותר לסוכר שאנחנו מכירים, וניסינו די הרבה כאלה.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב! האם העוגה יוצאת מאד רטובה או שניתן יהיה לחתוך ממנה צורה? אני רוצה לעשות עוגה בצורת 5 לילד עם צליאק…
היי מוריה 🙂
אנחנו לא ממליצים להכין ממנה צורה מפני שהיא לא תחזיק לך כמו שצריך אם תחתכי ממנה צורה.
אבל יש לנו מתכונים אחרים של עוגות נהדרות ללא גלוטן שאולי יעניינו אותך:
מתכון של שרית מזיוף דהן
מתכון של אפרת סלוצקין
מתכון של ליאת ביצ׳צ׳י
מתכון של טלי רויטל יעקב
בהצלחה!