3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד
3 מתכונים שונים שמכינים מבצק פריך אחד וכל מתכון נותן לנו עוגייה עם טעם של פעם, מהסוג שמזכיר לנו רגעים מתוקים ומפנקים מהבית או מהבית של סבתא!
יש עוגיות שלא משנה מתי אוכל אותן, הן תמיד יחזירו אותי לילדות ויעלו בי רגעי נוסטלגיה מתוקים! המתכונים האלו הם בדיוק המתכונים שמחזירים אותי לאותם רגעים ומעלים בי חיוך בכל פעם מחדש, כשלכל עוגייה יש מקום משלה בזיכרונות מתוקים.
את שלושת המתכונים מכינים מאותו הבצק ומקבלים מבחר עשיר בטעמים: תמרים, סנדוויץ' עם ריבה קלאסית ורחת לוקום. הבצק עשוי מרכיבים פרווה ואפשר לנשנש כל עוגייה בכל רגע נתון מבלי לחשוב אם אכלנו בשר לפני או לא. חובה לשמור ולהכין!
ספר המתכונים של איילה מרציאנו מלול
למה באמת כדאי לכם: עוגיות
-
- טעם של פעם ומעלה זיכרונות ילדות מחייכים!
- בצק אחד שמאפשר מבחר שלם ועשיר לנשנש!
- פרווה ומאפשרות להגשה בכל שלב של היום, גם לאחר ארוחה בשרית!
- קלות להכנה וכל כך טעימות שכולם יחטפו אותן חמות מהתנור!
שורה תחתונה: לכל עוגייה ייחוד משלה ויחד הן מעניקות מבחר גדול של פינוק ואושר. כל כך טעימות שאי אפשר לעמוד בפיתוי!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
3 מתכוני עוגיות טעימות מבצק אחד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח (מנופה)
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כפית כפית גרידת תפוז
- 1 חבילת מרגרינה רכה (200 גרם)
- ½ 1 כוסות שמן
למילוי:
- ממרח תמרים/ ממרח ריבה / רחת לקום
אופן ההכנה
להכנת הבצק
- נעבד את כל החומרים לבצק רך וגמיש.
- ניתן מנוחה של רבע שעה במקרר.
- נחלק את הבצק ל - 3 חלקים ואז נרדד כל חלק על משטח מקומח, לעובי 1.5 ס"מ.
עוגיות ריבה
- נרדד חלק מהבצק לעובי 1.5 ס"מ ונחרוץ במספר זהה משני החלקים, חלק עם חור באמצע וחלק בלי.
- נאפה ב-180 מעלות למשך 17 דקות ואז נוציא ונמלא ריבה בתחתית בלי חור ואז סוגרים עם החלק עם החור.
- נפזר אבקת סוכר.
עוגיות תמרים
- נמרח ממרח תמרים נגלגל לרולדה ואז נחתוך למעוינים.
- נפזר במרווחים על נייר אפייה ונאפה ב-180 מעלות 18-22 דקות.
- אחרי זאת נוציא נצנן ונפדר באבקת סוכר.
עוגיות רחת לוקום
- נרדד לעיגול דק כמו פיצה דקה ואז לחרוץ מעוינים.
- נשים קובייה קטנה של רחת לקום אדום ומגלגלים לרולדה.
- נאפה ב - 180 מעלות למשך 22 דקות.
- נוציא מהתנור ונצנן ונטבול בסירופ דבש ואז נטבול בצלחת קוקוס ונאחסן בקופסא.
שאלות נפוצות: 3 מתכוני עוגיות
יש לי בעיה – עזרה בבקשה הבצק של עוגיות ריבה מתפורר לי לא נאסף למה? להוסיף שמן עד שמסתדר. |
בעוגיות שושנים אם רוצים פרווה מה שמים במקום השמנת? ריצ' או כוס תפוזים. |
הבמה כולה שלכם:
"לקחתי מהפוסט את המתכון ויצא נפלא!"
גיל פרץ
"הכל מאותו בצק תמרים רחת לקום וריבה!"
נורית חזן
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: איילה מרציאנו מלול
לא הבנתי למה הסירופ
היי קלוד!
סליחה על הבלבול – הסירופ מיותר ונכנס לשם בטעות.
בהצלחה רבה בהכנת המתכון 🙂
מה יש לכם עם מרגרינה ולא בפעם הראשונה?
מה קרה כבר אין חמאה?!
למה לעודד את הקהל לאחד המוצרים הנוראיים ביותר לגופנו- סותם את כלי הדם.
היי אנה, תודה על התגובה שלך!
אכן, את צודקת. עם זאת, אנחנו מפרסמים מתכונים של אנשים בלי לשנות אותם מתוך אמונה שלכל אחד הזכות לאכול מה שהוא רוצה ורואה לנכון.
אין לנו כוונה להתערב בהעדפות האישיות של קוראינו. מה שכן, אם שואלים אותנו בתגובות לגבי תחליפים, אנו תמיד מקפידים להציע תחליפים.
הסיבה לכך שמרגרינה מופיעה הרבה היא מפני שאנשים ששומרים על בשר וחלב מחפשים מתכונים שהם פרווה, אבל מן הסתם שאין חובה להשתמש בה. אפשר בהחלט להמיר לחמאה או שמן.
מתנצלים על אי נוחות, ומקווים שתביני את הרציונל מאחורי הבחירה שלנו.
תודה שוב על תגובתך, אנחנו מעריכים את זה 🙂